Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Sende fra epostadresse som mottar eposten

Dag Frogner

Supermedlem
Jeg har nå satt opp Gmail med OS x sin mailklient. Her bruker jeg igrunn ikke selve Gmail-adressen, men bruker filtre for å sortere fem andre epostkontoer. På gmail.com har jeg satt opp slik at det er de respektive epostadressene som skal stå som avsender når jeg sender fra Gmail`en.

Om jeg mottar en epost til dag AT frognermedia.no og svarer på denne, er det dag AT frognermedia.no som skal stå som avsender.

Men, dette fungerer ikke helt som det skal. Jeg har nå satt opp at alt sendes gjennom Gmail (smtp.gmail.com) men burde/må kanskje heller bruke smtp-serveren til nettleverandøren min for at dette skal fungere?

Eller er det noe i "Mail" jeg trenger å gjøre? Eller kanskje noe mer på gmail.com?
 

TorsteinO

Art Director & grunder
hm, nei, du skal kunne bruke gmail, det er mest praktisk det, jeg gjør det selv

skal vi se... ok, hvis du går inn i valgpanelet for mail (cmd+, når du er inne i mail), så klikker du på fanen "skrive", og midtveis nede i punktet "adresser" kan du velge "send nye meldinger fra: kontoen med den markerte postkassen", da blir det automatisk også den adressen den markerte meldingen kom til du svarer med (for den ligger jo i den aktuelle postkassen/kontoen)
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
kanskje du må spesifisere forskjellige sende instillinger for hver av gmail kontoene du har satt opp? Det må vel spesifiseres login når du setter opp smtp.gmail.com ?
 

Dag Frogner

Supermedlem
Er med på Mac1.no Torstein. Har ikke brukt Mac-forumet så mye, men har spammet iPhone-forumet en del da jeg var fersk med den. :D

Thomas: Har kun èn Gmail-konto. Dette er hovedadressen også har jeg 5 kontoer under denne, hvor hver av adressene har sin egen innboks.

Har også prøvd å bruke smtp.domeneshop.no på de mailene som er derfra, men det fungerer ikke. Jeg kan bruke smtp.sf-nett.no som er min nettleverandør, men problemet er fortsatt der.

Egentlig bruker jeg ikke Gmail-adressen i det hele tatt, den bare ligger som hovedadresse, mens jeg vil sende som de andre kontoene.
 
Sist redigert:

TorsteinO

Art Director & grunder
ok, hvis alt kommer gjennom en enkelt gmail-konto så er det nok der problemet ligger.

Det beste da tror jeg blir at du setter opp hver av kontoene med imap i mail, og i stedet henter dem rett fra sine egne servere i stedet for at de går via gmail-kontoen din, men du kan fremdeles bruke gmail som smtp-server. Da skulle du såvidt jeg kan skjønne fremdeles få alt tilgjengelig overalt
 

Dag Frogner

Supermedlem
Men skal det ikke fungerer å sende fra den kontoen som mottar eposten a? Hele grunnen til at jeg bruker Gmail, er jo at jeg da kan legge inn èn konto når jeg får en ny enhet også ligger alt der, istedet for at jeg må forholde meg til 5 forskjellige kontoer.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
mja, det er nettopp det, når du henter alt gjennom gmail, så har du jo bare satt opp en konto på macen - gmail-kontoen, og da er det jo egentlig gmail-kontoen du bruker til å motta eposten...

Jeg gjør det på den måten jeg beskrev over selv, bortsett fra at jeg har klart å kutte meg ned til to epost-kontoer, men hvilken av dem mailen kommer til nå spiller ingen rolle, bare du har satt det opp trenger du ikke å tenke mer på det
 

Dag Frogner

Supermedlem
Joda, alt går gjennom Gmail, jeg har bare innbilt meg at fint skal fungere med den som hovedadresse også bruke flere kontoer under denne og at de kan fungere uavhengige av Gmail`en.

Så du mener altså å kun bruke Gmail til å sende med, men sette opp alle 5 kontoene helt separat med hver sin pålogging?
 

TorsteinO

Art Director & grunder
er digg å ha det på maskinen i tillegg til online, da har man lett tilgang til mailen også hvis man av en eller annen grunn ikke er online, f.ex. på buss/tog/båt/fly, eller hvis nettet skulle være nede.

Jeg har f.ex. gjerne latt maskinen stå på over natta, så alt av mail ligger der, så har jeg bare klappet den sammen og tatt den med meg og leser mailene som har blitt lasta ned mens jeg sitter på nesoddenbåten, der det er veldig dårlig dekning også på mobilnettet på deler av turen, så å lese mailen online funker ikke så bra
 
Topp