Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Skjuling av eierskap til domene

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Jupp, det fungerer! Det hostene vanligvis gjør er å putte seg selv som synlig registrar. Ergo når man tar en whois på domenet så står det at whois-informasjonen er beskyttet av et-eller-annet-selskap!
 
U

Uregistrert

Guest
Obs! Domenehistorien vil ligge lagret i ulike databaser så dersom han har et domene fra før med fullt navn og annen info før han velger skjult informasjon vil informasjonen likevel kunne hentes opp av litt erfarne nettbrukere.

Så hvis han har planer om å gjøre noe drøyt på domenet, ville jeg laget et nytt og gjort det anonymt ved registrering.
 

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
Såvidt jeg har forstått og erfart kan du endre opplysninger for en .com til hva som helst. Har du et nokså anonymt hotmail/gmail/whatevermail adresse som kontakt-epost så blir det nok vanskelig å finne ut hvem som "eier" domenet.
 

Santo

Active Member
Men husk at om det er et domene som tidligere har ligget med all informasjon om eier åpent, så er det ikke så lett å plutselig gjøre dette skjult.

Man har tjenester som lar deg søke etter historiske whois-data som enkelt vil kunne avsløre eieren, samt at det også er mange steder dagens whois-informasjonen blir cachet og lagret, men ikke nødvendigvis oppdatert når domenets "offisielle whois-informasjon" blir oppdatert.

Det var vel også med en kombinasjon av slike faktorer og hjelpemidler at et medlem på dette forumet (innen adult sjangeren) fikk sin identitet "avslørt" og brettet ut på forsiden av Norges største avis, VG.
 
Sist redigert:

SolidHost

Medlem
Når du kjøper en tjeneste som skjuler den opprinnelige eieren gjennom godaddy eller andre leverandører (oss, f. eks.;)), så kjøper du en tjeneste i det som oftest er et amerikansk firma. Disse setter sin info inn i WHOIS oppføringen og skjuler dermed den opprinnelige eieren. Den eneste måten man da evt. kan finne den opprinnelige eieren er dersom selskapet som skjuler infoen blir pålagt av politi/domstol å gi dette ut. Dette leser man mer om i de forskjellige selskapenes vilkår.

Det som skal sies er at det finnes en del tjenester på nettet som arkiverer WHOIS oppføringer og som kan benyttes til å gå tilbake i tid og se på hva som har stått tidligere i WHOIS informasjonen....
 
U

Uregistrert

Guest
I teorien er det vel ikke lov å skrive inn feil informasjon? Kan man miste domenet hvis man gjør det eller vil man bare få en advarsel?
 
Topp