Kjapp og trygg hosting for Wordpress

SLL sertifikater på vanlige nettsider/blogger?

Travellingman

Nettgrunder
Har ikke brydd meg noe med dette, men det sies att det kan ha en fordel mtp SEO?

Så tenkte jeg skulle teste det ut på en nettside, og har installert et sertifikat der. Det ble godkjent i går, trenger jeg å gjøre noe mer? Har minimalt med peiling på dette så håper ekspertisen kommer på banen her i tråden ;)

Merkelig att webhotell ikke har noen mer lettvinte ordninger for dette? Finnes det ikke noen slags one click install?

Vil lesere som kommer inn på min side automatisk få opp https:domeneosv... ? Blir dette oppdatert i o store Google sitt søkeresultat?
 

T SL

Active Member
Mange webhotell har 1-click-install, det kommer an på webhotellet. Det er uansett ganske greit å gjøre det i Cpanel. Dersom du har en eksisterende side uten SSL, og koverterer, er det viktig at du sørger for at ting laster fra korrekt protokoll.

Også sørg for at http:// har en permanent redirect til https:// Dette vil ganske kjapt oppdateres til Googles søkeresultater.

I wordpress bytter du ut begge lenkene i admin-panelet under settings med https:// varianten, men å sette det opp 100% kan være en can of worms ... f.eks. har noen themes hardkoded inn google fonts som laster vi http://.
 

Travellingman

Nettgrunder
Har ikke gjort noe mer ennå....

1: Hva mener du med laster fra rett protokoll?

2: Hvordan ordner man en permanent redirect? I htaccess Eller bruke en plugin?
 

Marius

Medlem
I Wordpress kan du bruke en plugin som heter Really Simple SSL (evt. proutgaven av denne). Den er snedig. Endrer automatisk fra http til https(etter at du har skaffet sikkerhetssertifikat og installert dette), og sjekker for usikkert innhold og potensielle problemer før du tar selve overgangen. Dette er en enkel løsning for dem som for eksempel ikke vil gå inn i databasen og søke og erstatte etter du har satt over til https i adminpanelet.

Som T SL påpeker kan det være utfordringer med themes, og også for eksempel eksternt innhold som bilder og skjemaer. Alt på nettsiden må være https når du har installert sertifikatet og satt over til https, ellers vil det dukke opp sikkerhetsvarsler i de fleste browsere. Og det vil vi jo ikke.

Pluginen nevnt over er ikke 100% bombesikker, så sjekk også manuelt.

1. Han mener at om du legger om til https, så sørg for at alt internt(theme ressurser, bilder, fonter etc) på nettsiden din laster fra https.

2. Du kan gjøre det manuelt i htaccess eller for eksempel bruke pluginen nevnt over. Really Simple SSL legger automatisk inn dette i htaccess om den klarer å skrive direkte til filen:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
 
Topp