Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Starte en Virtuell business

Lindgr1

New Member
Jeg skal drive en nettside hvor jeg tjener penger på et informasjons produkt som folk laster ned mot betaling. Samt utføre tjenester for bedrifter mot betaling. Alt vil skje på nett. Det vil være en 100 prosent virtuell bedrift. Med bare meg som ansatt.

Jeg har sjekket itt rundt på nett og funnet ut at et enkeltmannsforetak muligens er det beste? Trenger vel ikke et NUF eller AS?

Noen som har erfaringer med å starte en virtuell business?
 

janerik

Medlem
Hei

Skal det være et hobbyprosjekt, ved siden av full jobb ? Da kan ENK være OK.

Ellers bør du tenke deg godt om før du velger AS. ENK er noe rimeligere i oppstarten (ENK=kr 2193,-, AS=kr 5485,-), men ellers gir jo AS'et deg helt andre muligheter enn et enkeltpersonsforetak.

Kan jo være at du vet om spesielle fordeler ved ENK i ditt tilfelle, så det kunne vært fint å høre hvorfor du mener ENK er best for deg...
 

Steve Cash

Medlem
Tja, NUF har egentlig gått litt av moten etter at kravet til aksjekapital ble satt ned til 30.000. Det registreres velding mange AS for tiden, og relativt få NUF, og en del av de som har NUF går over til AS.

Jeg tror det er to grunner til dette:
1. Antakelig er et lite AS billigere i lengden enn NUF, fordi du bare trenger å sende årlige papirer til skattekontoret og regnskapsregistret i Brønnøysund. Har du NUF må du registrere deg i utlandet, og sende årlige papirer til det landet selskapet er registrert pluss at du på ha en adresse der. For å få noen til å ta seg av dette må du betale. Ikke så mange tusenlappene i året, men likevel. Husk at aksjekapital i norsk AS ikke er en utgift, men en pengeplassering som du kan ta ut utbytte av.
2. NUF er upopulært hos myndighetene og til dels banker og menigmann.

Har du mulighet til å legge ut 30 000 for aksjekapital, så anbefaler jeg norsk AS.
 

Steve Cash

Medlem
Det er ikke merverdiavgiftsregisteret som koster, men foretaksregisteret. Et enkeltpersonforetak kan registrere seg gratis i enhetsregisteret, enten en er mva-pliktig eller ikke. Hvis en driver handel med innkjøpte varer, eller har fler enn 5 ansatte, må en også være registrert i foretaksregisteret. Dette er prislista til Brønnøysundregisterene.

Tillegg: Det ser nesten ut som om trådstarter ikke skal selge innkjøpte varer, med mindre det nedlastbare produktet ansees om en innkjøpt vare, så da vil registrering av enkeltpersonforetak være gratis.
 
Sist redigert:

Thomas Pedersen

Pornogründer
AS er et bedre alternativ en NUF i disse dager.
Fordelene med NUF fremfor AS har forsvunnet etter at krav om egenkapital gikk ned, og revisorplikt forsvant.
 
Topp