Styringsrenten settes ned

En tråd i 'Generell snakk' startet av Dag Frogner, 14 Mar 2012.

 1. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.692
 2. typisk Utvikler

  Innlegg:
  309
 3. Larserm

  Larserm New Member

  Innlegg:
  8
  JA! Mvh en som overtar ny leilighet i dag ;)
   
 4. Erlend Medlem

  Innlegg:
  1.967
  Spiller ingen rolle for meg, har ikke lån.
   
 5. Tony J

  Tony J Alle skal få

  Innlegg:
  1.509
  Hmm

  Ja, få inn flere unge uten penger i boligmarkedet for å blåse opp bobla videre.

  Siden det er så mange spåmenn som allerede tar feil tørr jeg og synse dette:

  Boligkrakket kommer Fredag 13 Mars 2013. :O

  Tony
   
 6. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Nei, jeg synes boligprisene er høye nok som de er...
   
 7. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  For oss boligeiere med myyyyyyye lån er dette i utgangspunktet en god nyhet, men det betinger naturligvis at pengemarkedsrenten synker tilsvarende slik at bankene kan sette ned renten ut til oss kunder. Ergo er det ikke nødvendigvis noen automatikk at dagens rentenedsettelse gir oss lånekunder lavere rente på våre boliglån, men det er selvfølgelig lov å håpe.
   
 8. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Tror boligboblemaset er mer ønsketenking fra de som prøver å legitimere at de har blitt sittende for lenge og vente, og et forsøk på å dempe etterspørselen/prisveksten fra de som har interesse av det. Derimot tror jeg nok veksten gradvis vil flate ut. Ser man fex på boligkostnadene i % av lønn i forhold til andre større byer er det ikke så galt i det hele tatt. Krakk/boblesprekk kommer det ikke med mindre vi får både høy arbeidsledighet og høy rente, og de to der - spesielt kombinasjonen - er ikke noe som oppstår over natta.
   
 9. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Du kan jo forsøke å fortelle det til de som er mellom 18 og 25 år, at de har sittet og ventet for lenge. Jeg kjøpte hus da prisene var lave, og har lite gjeld. Synes veldig synd på de som skal kjøpe (eller for den saks skyld leie) i dagens marked.

  Fakta er at det private låneopptaket i Norge er på ville veier. -Det er jo ikke noe problem å låne mer, naboen har jo 4 millioner i gjeld på hus og bil. Da kan jo vi også gjøre det!
   
 10. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Tror jeg heller vil si at det er galskap/idioti å *forvente* at man skal kunne kjøpe bolig i oslos mest trendy områder når man er 18-25. Og gjerne alene også, bare for å miste all form for bakkekontakt.

  Vil man kjøpe som helt nyutdanna, og med lite egenkapital er det faktisk ikke værre enn å være litt mindre trendhore og flytte til litt mindre kule bydeler, men det er klart - det er ikke like kult.
   
 11. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  ...og det at prisene er for høye for de som er helt nyutdanna osv har jo heller ikke noe å gjøre med om det er boligboble eller ikke
   
 12. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Torstein.... problemet er at folk HAR mistet bakkekontakten. Det er jææævlig mange nå som ikke tåler en renteoppgang på et par prosent.

  Trendhore eller ikke trendhore, prisene i de "ukule" bydelene er også vanvittig høye. De vanvittige boligprisene har også fått utleieprisene til å fyke i været.
   
 13. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Tja... Tviler på at prisene har steget så voldsomt siden vi solgte sist sommer, da gikk min ungkarsleilighet midt i sentrum for 2,7 inkludert fellesgjeld, mens damas fornuftige 3-roms på nesten 80 m2 på haugenstua gikk for 1,65 inkludert bittelitt fellesgjeld. Ser ikke helt hvordan den siste der kan kalles spesielt dyr?
   
 14. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  En leilighet ala det her tipper jeg. Jeg synes det er dyrt tatt i betrakting hva du får for pengene. Heldigvis for meglerne og de som skal selge boligen sin nå, tenker ikke alle som meg.
   
 15. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  yep, veldig lik, hennes var nok litt penere generelt, men hadde slitent bad, så alt i alt går det vel opp i opp.

  Tja... jeg syns definitivt ikke det er så dyrt. Alene på lav lønn hadde det ikke gått, men da trenger man jo egentlig ikke en treroms heller. I den der kan man f.ex. leie ut det ene rommet, eller man kan være et par. Da blir det virkelig ikke dyrt.

  Dvs - det er klart det er dyrt i forhold til hva man får for samme beløp lengre utpå landet, men sånn har det alltid vert, og vil det nok alltid være. Det er dyrere i byen, jo større by jo dyrere, og jo nærmere sentrum jo dyrere.
   
  Sist redigert: 14 Mar 2012

Del denne siden