Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Tradera, ebay Norge..

Varför finns inget liknande tradera och ebay i Norge? QXL finns men det påminner mer om en traditionell auktionssida, där är det klubbslagsavgift samt det kostar pengar att lägga in varor. Tradera har så att det är gratis att lägga in annonser, men när det säljs får du betala en avgift, likaså om du lägger in 100 annonser i månaden och ingen av de blir sålda så får du betala några kronor för att lägga annons 101, det är väl gjort för att det inte ska spammas med 10000 annonser från samma säljare.

Jag tycker någon här kan starta en kopia av tradera :) Absolut ingen klubbslagsavgift!

Kollar jag lite på tradera, damkläder. 101000 annonser inne, utav dessa så har ca 8500 annonser ett bud på sig.

QXL damkläder 1000 annonser med 10 st annonser med bud.

QXL passar mer samlingspersoner än handel i övrigt så jag tror det finns utrymme för en traderakopia i Norge.
 

adeneo

Medlem
Det er fordi finn.no har nærmest monopol, og drives av et av Norges største selskaper med nærmest uendelig med finansielle muskler.

Samme selskap driver forøvrig Blocket, og svenske nettsider suger.

eBay har foreløpig ikke hatt noe ønske om å kjøpe opp eller starte noe eget i Norge, ettersom de har forstått at markedet er lite, og å konkurrere med finn.no fort kan bli dyrt. Det nærmeste eBay har kommet, er å tilrettelegge en del for Norske brukere på sine globale sider.

QXL er utdatert, og ingen bruker det lengre, det samme med autoDB osv. de har ingen mulighet til å konkurrere med finn.no.
 
Men finn är ju inte i samma kategori som exempelvis tradera eller Ebay, det är ju en säljmarknad inte en auktionssida.
 

adeneo

Medlem
Det er fortsatt to sider av samme sak, folk flest i Norge ønsker ikke å selge på auksjon, man ønsker å selge direkte til avtalt pris.

Er man spesielt interessert i auksjoner, så finnes Auksjonen.no, som selger med samme prinsipp, dog er det som regel snakk om konkursbo, tvangssalg o.l.
 
Okej, kan ju vara kulturskillnader här :) vanligt med auktioner generellt i Sverige. Sen var ju tradera tidigt ute, de har ju levt i symbios med blocket hela tiden.
 

NilsF

Medlem
Nordmenn har høy kjøpekraft, og deri ligger noe av forklaringen for at man ikke kaster bort time etter time på å delta i auksjoner for alt mulig av dingser, bare for å spare en femtilapp eller to.

Dessuten kan man som forbruker i dag kjøpe nye produkter av nettopp det man vil ha, fra omtrent hvor som helst i verden, og da kjøper man ikke noe som bare ligner på det man vil ha, bare for å spare småpenger. Eksempelvis er det i dag vanlig at sluttkunden bestiller dingser direkte fra Kina, fra Mini In The Box .com osv., og det så billig at det blir bare tull å bruke tid på auksjoner.
 
Jag tror nog många länder är köpstarka och ändå säljs det mycket via auktioner. Med ditt resonemang skulle exempelvis tradera inte ha så mycket besökare. Tror de har runt 1 miljon unika besökare i veckan.

Visst är det så men mycket är ju inte krims krams av det som säljs. Att det skulle vara tull att tillbringa mycket tid framför auktioner köper jag inte, isåfall är det ju tull att sitta och skriva på forum, vara inne på fb flera timmar om dagen etc. Läser jag exempelvis på stora forum här i Norge så är de väldigt aktiva på Ebay, så det e nog som tidigare skribent skrev, Ebay är tillrättalagt redan så det blir svårt att starta upp ny auktionssida.
 

Tony J

Alle skal få
Jeg handler mye på eBay, men aldri på auksjon. Jeg bruker eBay som en nettbutikk og det tror jeg faktisk de fleste gjør :)
 

appelsin

Medlem
Auksjoner egner seg best for samlerobjekter som er relativt sjeldne, f.eks. mynter, frimerker, kunst og vin. Hvis Sothebys selger gjenstanden, kan internettauksjon være bra for selger siden man kan overby hverandre, og dra prisen opp. For datamaskiner og andre "commodities" er det mye lavere prisintervall. Mao. selger vil aldri selge billig, og kjøper vil aldri kjøpe dyrt, slik at det aldri blir noen vinnere.
 
Topp