Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Tryggeste måte å betale for digital leveranse

sKrud

Meget sliten student
Hei

Skal kjøpe en digitalvare fra utlandet. Dette dreier seg om en god slump penger, å er ikke noe jeg kan risikere å tape. Hva er den beste måte jeg kan få betalt selger for dette da? Er jeg nødt til å reise til han å cashe ut dette? Jeg har en risikovilje her som er nesten lik null, siden beløpet det er snakk om er såpass stort.

Vet jo at det er flere her inne som tidligere har kjøpt og solgt nettsteder/domener for større summer (flere hundre tusen)..Hvordan gjennomførte dere handelen?

Bør jeg rett og slett hoppe på flyet med en minnepenn og kortet i lommen? Kan fort se ut til at det blir den rimeligste måten her.


Takk for alle svar!
 

sKrud

Meget sliten student
En vanlig bankoverføring kan ikke angres. Det er her snakk om en jevn norsk årslønn før skatt. Å det er i største laget til at jeg bare lar det stå til..

Må da finnes en eller annen tredjeparts vurderingstjenneste som ser om varen er slik det skal være.
 

tyr897

Medlem
Dette kalles en Escrow.
Jeg har ikke noen konkrete erfaringer med noen, men det finnes helt sikkert noen seriøse aktører du kan benytte til dette formålet.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
escrow er tingen.

Escrow.com er bra.

Du betaler pengene til escrow. De venter på at han sender varen, han bekrefter at han har sent, du bekrefter at du har mottatt, så overføres pengene til selger.

Han vil ikke kunne motta pengene før du har mottatt varen, og du vil ikke kunne motta varen før du har betalt.

Betaler du med paypal har du også mulighet til å gjennomføre et refund hvis du kan bevise at du ikke mottok det du betalte for. men det er litt vanskelig når det kommer til digitale varer.
 

dennison

Medlem
Bruk ett såkalt "Escrow" service, men PASS PÅ, finnes mange av dem som er ren svindel, ikke la selger foreslå noensom helst byrå, finn ditt eget som er kjent. F.eks. Escrow.com
 

Randulf Småfix

Kanonfotograf
Hvis du bruker et kredittkort er du i Norge bedre sikret, enn ved bruk av debetkort.

VISA og MASTERCARD finnes i både som kredittkort (betal senere), eller som debetkort (betal direkte fra konto).

Gjennom kredittkjøpsloven (ved bruk av kredittkort) § 8 har forbrukere i dag rett til å kreve tilbakebetalt hele eller deler av kjøpesummen fra kredittyter dersom varen ikke dukker opp eller den har mangler. Dette betyr blant annet at dersom man handler på internett med kredittkort og varen uteblir, kan man kreve at banken må dekke tapet dersom selgeren ikke gjør opp for seg.

Denne lovhjemlede rettigheten har du ikke med debetkort.

Derimot har vi en viss beskyttelse fra Visa/Mastercard sine egne interne (frivillige?) ordninger / regelverk. Her skiller ikke Visa/Mastercard mellom debet og kreditt-kort.
 

testdriver

Ha det bra..
Letter of credit er en mulighet. En kontrakt hvor visste punkter maa vaere oppfylt foer et depositum du har forhaandsbetalt til banken utbetales til selgeren.

Edit: Oi... Burde ha lest hele traaden, ser jeg.. :)
 
Topp