Kjapp og trygg hosting for Wordpress

TTL - time to live

picxx

Well-Known Member
Ugh...kan du forklare hva TTL er for noe?
Første gangen jeg har hørt om det.
 

picxx

Well-Known Member
Allrighty...da vet jeg hva det er.
Og nei, det har vel ikke noe å si annet enn at belastningen på navneserveren vil bli større.
 

tyr897

Medlem
Ulempen er jo at det blir flere dns oppslag, både for klient og server.

Dersom du ikke har noen god grunn til å ha veldig lav ttl (eksempelvis dns failover), er det kun bortkastede ressurser - og det vil bli litt tregere (sikkert neglisjerbart) for faste besøkende.
 

quicktech

Medlem
Lav TTL skaper unødvendig sløsing av internetts samlede båndbredde og er derfor frarådet. Men det kan være veldig nyttig i overgangsperioder hvor man feks flytter et domene/webside fra en server til en annen. Da slipper man feks å vente et helt døgn på at eventuelle feilkonfigurasjoner av mail og andre kritiske tjenester rettes opp.
 

twiztar

Medlem
TTL = Time To Live, stammer fra internetts oppstart/opphav. På den tiden var linjer ustabile, trege og dårlige. Man ville unngå unødvendig trafikk og en av måtene var caching av DNS-svar.

Så, kort forklart sier TTL noe til andre navneservere hvor lenge de skal beholde en kopi av navneoppslaget (konvertingen fra hostnavn til ip, evt hostnavn til hostnavn for alias).

Eksempel:

Bruker1 besøker VG Nett - Forsiden - VG Nett klokken 16:01 og gjør et navneoppslag til sin rekursive navneserver (vanligvis plassert hos ISPen). ISPen har ikke denne lagret i sin cache og spør VG sine navneserver om å få oppslaget.
VG Nett - Forsiden - VG Nett har en TTL på 3600 (1 time), og puttes i cache på ISPen, resultatet sendes også videre til Bruker1 som (i mange tilfeller) putter det i cachen på datamaskinen.

16:15 bestemmer VG seg for å publisere nye nettsider, på en ny ipadresse. Når Bruker1 nå skriver VG Nett - Forsiden - VG Nett i nettleseren sin vil han komme til den gamle nettsiden fordi det er cachet på datamaskinen og hos ISPen. Det finnes måter å tømme cachen på (flushing), men i det færreste tilfeller har du anledning til å tømme ISPens cache.

17:01 vil Bruker1 kunne få et navneoppslag på VG Nett - Forsiden - VG Nett som resulterer i den nye nettsiden.

Håper det forklarer det :)

I praksis er TTL på 3600 ok hvis du tror du kanskje kan komme til å oppdatere snart, når du har en deadline klar kan det lønne seg å senke TTL til f.eks. 300/600 sekunder et par timer før deadline for å raske tømme cache rundt omkring.
 
Topp