Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Utvikle søkemotor

Gaasehud

Medlem
Hei! :)

Sikkert noen som allerede sitter og ler av tittelen og tenker jeg er en dust som ikke vet hva jeg spør om. Og det stemmer sikkert. :p

Men jeg lurte på om noen kan gi noen hint om hvordan man kan utvikle en søkemotor. Jeg skal IKKE bli en konkurrent av Google eller noe i den dur, men hadde vært gøy å lært meg å lage en side som har mulighet for å søke gjennom andre sider, uten bruk av f.eks. Google CSE.

Kan noen hjelpe meg? Regner med at det er mye arbeid om man skal ha mange sider, men tenker mer å bare prøve ut et par stykker? Er det noen veiledning for dette? Det kan vel ikke være så enkelt som en pakke scripts? Takk! :)
 

Gaasehud

Medlem
Takk for tipset, har faktisk prøvd sphinx før en gang, men det endte opp med at jeg ga opp fordi jeg ikke forsto hvordan jeg skulle bruke det. Vet du om en tutorial eller en annen måte å gjøre det på? :)
 
Ta en titt på Lucene og solr. Gratis og et supert Java-API å jobbe mot (takk til solr for det, ja). En veldig god erstatter for mye av det Fast tilbyr.

Kanskje litt overkill, men likevel!
 

Gaasehud

Medlem
Takk for tipsene. Men sphinx og solr; det ser ut til å være et ganske stort prosjekt å prøve seg fram med disse? Fant ikke noen gode tutorials på de heller, finnes ikke noe litt enklere alternativ som fortsatt funker? :)
 

Gaasehud

Medlem
Unnskyld, maser fælt i denne tråden gitt. Kikket på forslaget ditt, Magne. Det blir kanskje litt komplisert for meg, er rimelig grønn på MySQL.

Kan noen klare å komme med enda et forslag? Eller en (link til) veileding for sphinx eller solr. Takk for hjelpen! :)
 
P

Pyoocnm

Guest
^ Da forsvinner gevinsten ved å løse problemet selv.

Har noen øyeblikk da jeg forsøker å gi inspirasjon til individer med en gjør-det-selv mentalitet.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Hvis du er grønn på mysql, kan du gjerne begynne med å lære deg det. du trenger forståelse for databaser, gjerne mysql for å lage en søkemotor. spesielt hvis du skal bruke sphinx.
 
P

Pyoocnm

Guest
Det er større gevinst å outsource det du ikke kan selv. Bare spør Bill Gates...

Stemmer ikke helt. Du har nok rett i at en økonomisk gevinst vil være større ved å outsource. Dersom en ønsker en hurtig implementasjon og umiddelbare resultater er nok det veien å gå. Men du er ganske ensidig hvis du mener at økonomisk vinning er den eneste gevinsten som fins.
 
Topp