Valg av nettbutikksystem/leverandør

En tråd i 'Nettbutikk' startet av Sander L, 29 Jun 2015.

 1. bristol

  bristol Medlem

  Innlegg:
  613
  Sant nok. Men en ferdig butikkløsning koster fort 1000 pr mnd....
  Og der må man som regel også kjøpe plugins
  Så er det pengene man tenker på er vel ikke det et godt argument.
  Bortsett fra akkurat i det man setter opp butikken, om man ikke trenger plugins med en gang.
   
 2. KIA Medlem

  Innlegg:
  333
  En ferdig liten nettbutikk koster ca. 400-500 hos rimelige nettbutikkleverandører per måned. Spørsmålet er hvor du bruke tid på. En OpenSource løsning trenger en god del plugins og tilpasninger som koster mye tid å sette opp. Det er tusenvis av slik plugins leverandører ute, det trenger også mye tid for å søke riktige plugins etter ditt behov. Alt koster deg tid, og til slutt kan det bli at plugins tilfredsstiller ikke ditt behov. Her er ikke snakk om penger. Ikke glem en dag består av 24 timer, og ikke 28 timer, og du må også sove noen timer:)
   
 3. bristol

  bristol Medlem

  Innlegg:
  613
  Ok... hvor får man en nettbutikk til den prisen?
  Nettbutikker med maks 10 ordre pr mnd og uten lagerhåndtering ser jeg ikke på som en fullverdig nettbutikk.
  Om man ikke selger ekstremt dyre produkter med høy fortjeneste er det ikke "liv laga" å drive en slik butikk.

  Plugins finner man stort sett kvaliteten på ved å sjekke hvor mange "stjerner" de har fått, og når de ble oppdatert sist.
  Men det avhenger selvfølgelig av den enkeltes behov. Og det er ikke noe fasitsvar her.
  Men om jeg tar i betraktning det jeg vet i dag, så hadde jeg nok aldri gått for en nettbutikk hos en leverandør.
  Jeg kjenner heller ikke til noen leverandører som ikke tar betalt for plugins man fort vil føle behov for.
  Det skulle egentlig vært artig å sett et regnestykke på akkurat det der.

  En fordel med f. eks Woocommerce er at når den er oppe å går har man ikke stort andre utgifter enn Webhotell og årlig pris på de plugins man må betale for. Som ofte ikke er store summen.
  Kjøper man en ferdig løsning vil man sitte med kostnader på opp mot 1000 kr hver eneste mnd. så lenge man driver nettbutikken. I alle fall de løsningene jeg kjenner til.

  Hva den enkelte velger får bli en smakssak, men greit å belyse alle sider av saken når folk spør!
   
  noekult liker dette.
 4. noekult

  noekult Medlem

  Innlegg:
  34
  Enig, jeg har ikke funnet brukbar netbutikk til 500 kr. måneden. Disse har i såfall strenge begrensninger. Jeg var på kanten til å bestille MyStore, men så browset jeg rundt på siden og skjønte at jeg må opp på Business prisplan (til billige 1249 kr. per måned + moms..) for å kunne ha basic ting som Gavekort (ikke mulig å velge på lavere prisplan). Det ble for drøyt for meg.

  Hvis du går for f eks lavere prisplan hos MyStore, Entrepreneur, så vil du få regning på 12.735 kr. med en gang (849 kr. x 12 måneder + moms). Med ovennevnte Business er regningen på 18.735 per år. Og det er før andre moduler man måtte ønske. Da begynner det å bli fornuftig å få utviklet egen butikk i brukervennlig plattform fra noen som kjenner til webdesign, og moduler til 30-100 Euro begynner å se rimelige ut vs. 1000 kr.-3000 kr. "appene" til MyStore o.l.

  Eneste grunnen til å gå for MyStore o.l. er at du vil få max brukervennlighet og vil slippe å tenke på å holde deg oppdatert på utviklingen, slippe å tenke på backup (det kan man få ordnet med backup-modul i PrestaShop) og sikkerhet. Hvis man er villig til å forstå (basic forståelse) hvordan open source plattformene fungerer, og er villig til å la andre hjelpe deg enn de fancy webbyråene til 1000 kr. timen, så kan man komme veldig langt til liten årspris.

  Fortell meg gjerne om jeg tar feil :) Mulig at jeg er en gnier, men jeg prøver å holde faste kostnader minimale i første startupen min.
   
 5. IKKE-PEILLING

  IKKE-PEILLING Medlem

  Innlegg:
  353
  Smartweb funkar fint faktiskt, 300 kr i månaden. http://www.smart-web.no/priser/
   
 6. KIA Medlem

  Innlegg:
  333
  Enten du er gnier eller har masse tid å styre med alt slik ting...
   
 7. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.597
  Hva er så bra med og betale for 6 måneder om gangen, og en haug med ekstra kostnadder når du ønsker å legge til småting, som burde vært en selvfølge.. eksempelvis mer-salg!

  Backend ser jo også helt ..... ut, "ka då null oversikt" som vi ville sagt her. Kom heller med noen argumenter, istedenfor å spamme en link (som du allerede har gjort her, i samme tråd)
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
  Man må betale på ene eller andre måten.

  - Tid

  eller

  - Penger

  Hva er mest verdt å beholde selv? Jeg vil si tid.

  Fordi de 100 timene du bruker, du som er blank på drift/oppsett av Wordpress+Woocommerce+plugins, på å beherske og bli fortrolig med Woocommerce kan brukes til research på varer/finne leverandører/bestille varer samt legge inn varer og knallgode produktbesktivelser.
  Det er varer du skal selge, ikke kunnskap om Wordpress.
   
 9. IKKE-PEILLING

  IKKE-PEILLING Medlem

  Innlegg:
  353
  Fungerar bra att køra baspaketet. blir då 1800 kr. du skrev att det inte fanns før under 500 kr i månaden, jag länkade och visade motsatsen.

  Jag tycker TS ska starta upp en facebooksida, sen alla andra medier. Sen ordna en tictailbutik som showroom. Betalningar kan göras via internetbanken, erbjuda paypal kan du göra. Allt detta kostar 0 kr.

  Jag har facebooksida och erbjuder detta, har inget showroom. 90% betalar in via internetbanken, 7% via paypal, resten drar sig ur handel. Fördelen med detta är att du kommunicerar väldigt mycket och bra med kunderna. Nackdelen är att det tar tid men troligtvis har du så få kunder att det inte är några problem att hantera 20-30 om dagen på detta. Detta anser jag vara bästa 0kr alternativet och du binder dig inte alls, du är helt fri att stänga ner allt på en gång utan att sitta med avtal hit och dit.
   
 10. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.597
  Jeg har aldri sagt det...
   
 11. IKKE-PEILLING

  IKKE-PEILLING Medlem

  Innlegg:
  353
  då var det till den jag citerade.
   
 12. NettXpress

  NettXpress New Member

  Innlegg:
  16
  Hei. Du er velkommen til å prøve CS-Cart fra NettXpress. Du kan teste den gratis i 30 dager. Med i pakken følger: Support, kjente frakt -og betalingsløsninger, og du betaler kun en gang. Det er heller ingen begrensninger i antall produkter, ordre o.s.v.
   

Del denne siden