Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Webutvikling + Wordpress = oooops?

Septon

New Member
Dette er nok ikke et troll du. Han er dønn seriøs og står for det han mener.

Bare fordi han ikke liker Wordpress så trenger han ikke å være et troll.

Selvfølgelig er det troll ;) fyren vet ikke hva han snakker om engang, og forventer respons på dette også :D eldre herremann med mye frustrasjon. Blir som å klage over at alle har kjøpt seg tesla, og utnytter kollektiv-feltet.

Er uansett trist å se en mann over 41år, skrive på denne måten, det sier egentlig mer enn alt.

Skjønner heller ikke hvordan du kan si dette ikke er troll, Troll (Internet) - Wikipedia, the free encyclopedia)

Forventer en lefse med dritt-slenging tilbake her, slik som enkelte andre har fått :D gleder meg!
 
Lenge siden jeg var innom forumet her og så fant jeg denne tråden ;)

Har litt (eller altfor mye) erfaring med egenutviklede publiseringsløsninger og det kan være et sant mareritt å ta over, ofte null dokumentasjon og utviklere(n) som er long gone. Det er jo en av de største fordelene med WP/Drupal/Joomla etc - det er systemer som mange kan og det er systemer som fungerer og jevnlig blir oppdatert.

Det som altfor ofte skjer med egenutviklede systemer etter min erfaring er at de kan virke fint noen år, men plutselig knoter det seg til, plutselig er det noe som ikke virker. Har man da ikke utviklet dette selv og systemet er avansert nok... Ganske frustrerende. Dessuten, jeg snakker av erfaring her: egenutviklede sider blir også hacket.

Ellers har du fått en del fornuftige svar her. Jeg vil definitivt ikke anbefale noen å ta over kunder som sitter på allverdens merkelige egenutviklede systemer og jeg ville heller ikke anbefalt noen å få noe slikt utviklet. Bruk noe som virker. WP virker.

Har heller aldri hørt at WP har et spesielt avansert og vanskelig administrasjonspanel, snarere tvertimot. Man jo dessuten tilpasse det de enkelte kundene og gjøre det ennå enklere.
 

drlinux

Konsulent i PHP og Linux
Skal du sette opp en webside som kunden kan oppdatere selv, så er WP grei. Alternativkostnad ved å lage eget CMS er alt for høy.

Skal du lage en webapplikasjon, så hører WP ingen steds hjemme. Med en gang du f.eks. skal integrere mot kundens/underleverandørens/innholdsleverandørens API/mainframe/vindmølle eller annet gøy, så bør du vite nok om hva som skjer under panseret til å kunne lage motoren selv.

TL;DR - Hvis jeg skulle levere en enkel side som kunden skal oppdatere, så ville jeg kanskje brukt WP. Når jeg skal levere en applikasjon av noe slag som er mest "back-end", så programmerer jeg det selv.
 

tigeren

New Member
TS snakker som om det å lage sitt eget CMS er en engangsjobb der man legger ned en viss innsats for så å høste fruktene til all evig tid etterpå.

Jeg har laget eget CMS fra bunnen av, og flere andre store webapplikasjoner. Her er mine erfaringer:

1. Videreutvikling av løsningen er en kontinuerlig prosess.
En jobb du ikke kan fakturere noen for, men som gjøres for å holde tritt med tiden, og holde seg moderne nok til å være konkurransedyktig. Da vår løsning først ble laget i 2007 var vi feks lykkelig uvitende om touch-skjermer, mobiltrafikk, media queries, html5 og css3.

De utallige timene som brukes på å følge med i tiden, er tid som ikke kan brukes til å gjøre arbeid for kunder som betaler for det.

Bruker du wordpress så laster du ned siste versjon fra wordpress.org til enhver tid, og har tilgang til et hav av åpent tilgjengelige plugins som løser de fleste oppgaver = tid spart.


2. Forskjellige kunder, forskjellige behov
Med egenutviklet CMS så må alle feature forespørsler fra kunder som ikke allerede finnes i CMSet kodes fra bunnen av. Skal du servere kunden hele denne regningen? Jeg kan garantere deg at du ikke holder lenge i bransjen dersom du serverer kunden din et pristilbud på kr. 150.000 eks mva for funksjonalitet som dine kollegaer med wordpress fikser på noen få timer (plugins og theme-tilpasning).




Dessuten. Wordpress installeres av en idiot (meg) på 10 minutter. Installering av et theme gjøres på 5. Jeg ser at det laveste noen tar betalt for en standard installasjon er oppimot 4,000. Er det fair for 15 minutters arbeid? Jeg mener...det er en timepris på 16,000 norske kroner...
- Hvis du leverer nettsider kunder er fornøyd med på totalt 15 minutter, så skal du få jobb hos meg på dagen. Godt betalt skal du også få. Brotip: Kunder som betaler for å få laget en nettside blir IKKE fornøyd av å overta en standardinstallasjon av wordpress med twentyfourteen.


Du skal altså lære deg php og mysql for å gjøre ting fra bunnen av, og levere mye bedre løsninger enn det gutta med wordpress klarer?
-Vent litt så skal jeg hente meg en diger pose popcorn ;)
 

thoaud

Country manager @ Servebolt
Dette er fantastisk å lese. Jeg er selv ganske opprørsk og fan av å gå imot og utfordre det etablerte, men for å gjøre det må man dessverre ha litt innsikt. Dette er underholdning på høyde med Paradise Hotel.

Tror ikke engang jeg gidder å begynne å argumentere imot. Det er bare for dumme utspill.
 
Vil også gi mine innspill til denne, jeg har ikke lest gjennom alle innleggene her (ble litt mye :p), så jeg tar det ut i fra første tråd. Jeg velger å "Like" tråden din, fordi det var veldig underholdende å lese. :) At det er mulig å slakte et så vellutviklet system på den måten du gjør, uten å ha noe som helst erfaring med wordpress over hodet - er kjempe underholdende! :)

Wordpress. Open source og gratis tilgjengelig. Antageligvis er det derfor dere, en klar majoritet av "webutviklere" i Norge, bruker det overfor kundene deres.

Selvfølgelig. Lever ikke du også for å tjene penger?

Jeg forstår hvorfor dere går for denne enkle løsningen, men forteller dere kundene deres hele sannheten? Er dere SELV klar over sannheten? Klar over hvor mye kluss en slik installasjon kan medføre både deg/dere og kundene i fremtiden?

Det er modig av deg å bruke ordet "sannhet". Alt man finner på nett er basert på smak og behag, og svært sjelden en fasit i form av hva som er bra og ikke bra, eller sant og usant.

Dette er bare mine tanker og skyt meg om jeg tar feil og er negativ, men jeg ville ALDRI brukt Wordpress til en "vanlig" webside der kunden ønsket en enkel hjemmeside.

Deg om det. Det er ingen som tvinger deg. Du ber jo om å bli skutt, for negativ er vel i denne saken det eneste du er?

For det første er en standard installasjon av Wordpress det styggeste som finnes på jord. Face it! Så du/dere bruker en template som fiffer opp det hele; enten den er hjemmelaget eller lastet ned (antageligvis gratis) fra en eller annen "free wordpress themes"-webside fra nettet.

.. Ja, som webutvikler er det helt vanlig å gjøre litt mer enn å legge inn en standard installasjon av Wordpress, så dette trenger du ikke bekymre deg for. :)

Fett nok. Men Wordpress kommer med oppdateringer hele tiden. Hva skjer om 2 år? Vil Wordpress komme med en/flere oppdateringer som endrer en viktig del som får hele designet til å falle sammen og gir en ubrukelig møkkaside i retur? Hvor mange timer vil dere da fakturere kunden for å rette opp de feilene?

Slik jeg ser dette, er det nok et uproblematisk tema. I mitt tilfelle er det sjelden at sidene er mer enn to år gamle, hvis man holder seg litt oppdatert på trender i denne bransjen, er det også her vanlig å bytte ut både design- og ja, om behov, teknologi. :)

Så har vi plugin-helvetet. Ja, en jungel av plugins. Samme problemet her. Vil ALLE fremtidige Wordpress-oppdateringer støtte de plugins dere eventuelt bruker på kundens nettsider?

Igjen; Plugins oppdateres gjerne i tråd med WP-oppdatering, om det er solide plugins. Her gjelder det bare å finne de gode og seriøse innstikkene, tror jeg.

Administrasjonsområdet. Et kaos. Igjen....face it! Med mindre man har jobbet med Wordpress i X antall år er det et sant hel**te å sette seg inn i det. Gir dere kundene deres all den opplæring det tar for dem å forstå dette området? Isåfall er det snakk om et titalls timer for de kundene som kanskje ikke tar ting med en gang. Fakturerer dere for disse timene eller er det inkludert i prisen uansett hvor lang tid det tar for dem å lære det?

Kundene mine får alltid en bruker med kun tilgang til endring av innhold. Jeg ville aldri latt mine kunder ta hånd om plugins og andre "overordnede" ting i admin. Igjen, det er derfor de bruker meg, fordi di ikke kan det selv.

PHP/MySQL. Database-tilkoblingen i Wordpress vil antageligvis ikke fungere om noen år når PHP ikke lengre fungerer uten bruk av PDO. Ja, det er sikkert noen år unna, men det kommer. Vil dere da fakturere kundene deres tusenlapper for å fikse dette? Hva om dere da ikke lengre driver web-geskjeften deres lengre? Da vil kundene stå med både skjegget OG barten i postkassen. Faktisk vil hele kroppen deres sitte fast i postkassen.

Driver man ikek web-geskjeften mer, må de finne seg ny leverandør. Easypeasy, det finnes nok av oss.
Data-basetilkobling... ? Det handler jo om å til en hver tid holde seg oppdatert og følge trender. Jeg ser virkelig ikke problemet.

Antall filer på serveren. Ja, Wordpress har så inni granskauen med filer. Trenger man flere hundre filer for en hjemmeside hvor man bare vil si at man driver en rørlegger-bedrift?

Nei, ingen er tvunget til å benytte Wordpress - for all de.

Sikkhetskopiering. Hvem tar seg av den? Kunden selv eller leverandøren? Jeg vil tro at noen BØR gjøre det dersom noe skulle skje. Da er det ikke bare skjegget, barten og resten av kroppen som er fastlåst i postkassen, men hele nettstedet. Et dynamisk nettsted BØR sikkerhetskopieres med jevne mellomrom.

.. SELVFØLGELIG tar ikke kundene backup selv. Jeg har alltid hatt full kontroll på dette og aldri møtt på problemer rundt det. Jeg syns du bør bremse litt her med å slakte WP, for det blir mer og mer usaklig jo lengre ned i tråden din jeg leser.

Kommentarfeltet. Dersom kunden vil gi brukerne muligheten til å kommentere artikler de skriver vil de oppleve at feltene OVERSVØMMES av dritt. Viagra, Cialis, penisforlengere...bare tre av hundrevis av eksempler. Ok....captcha. Installerer dere denne plugin'en gratis?

.... Hvorfor er dette relevant?
Om vi installerer denne gratis eller ikke? En kunde driter i detaljer, de får en pakke.

Dessuten. Wordpress installeres av en idiot (meg) på 10 minutter. Installering av et theme gjøres på 5. Jeg ser at det laveste noen tar betalt for en standard installasjon er oppimot 4,000. Er det fair for 15 minutters arbeid? Jeg mener...det er en timepris på 16,000 norske kroner...

Smak og behag, opp til hver enkelt. Det er vanlig i ALLE bransjer og fakturere pr påbegynte time eller eventuelt pakkepris..

Til slutt. Er det VIRKELIG nødvendig å sette opp en database for en enmanns rørlegger-bedrift som kun vil presentere sine tjenester ved hjelp av et enkelt nettsted? Nei, jeg vil tro det er totalt bortkastet. Rett og slett overkill. Omtrent som det er for en dverg å kjøpe en 100 kvadratmeter stor leilighet hvor det er 4 meter under taket.

Igjen, det er helt opp til deg. Hvem har sagt at ALLE benytter WP til en enmanns-rørlegger bedrift?
 
Sist redigert:
"Ole Petter Holthe Berg, post: 198218, member: 111"]Vil også gi mine innspill til denne, jeg har ikke lest gjennom alle innleggene her (ble litt mye :p), så jeg tar det ut i fra første tråd. Jeg velger å "Like" tråden din, fordi det var veldig underholdende å lese. :) At det er mulig å slakte et så vellutviklet system på den måten du gjør, uten å ha noe som helst erfaring med wordpress over hodet - er kjempe underholdende! :)


Selvfølgelig. Lever ikke du også for å tjene penger?

Jo, men ikke ved å overfakturere for søppel som kunden innbiller seg er bra fordi noen griske "web-utviklere" har fortalt dem det.

Det er modig av deg å bruke ordet "sannhet". Alt man finner på nett er basert på smak og behag, og svært sjelden en fasit i form av hva som er bra og ikke bra, eller sant og usant.

Det er kunden som bestemmer fasit'en...ikke du!

Ja, som webutvikler er det helt vanlig å gjøre litt mer enn å legge inn en standard installasjon av Wordpress, så dette trenger du ikke bekymre deg for. :)

Og om den ikke-standard versjonen ikke passer til Wordpress sin oppdatering er det ikke noe problem å fikse det for kunden? Dvs....uten å fakturere h*n tusenvis...

Slik jeg ser dette, er det nok et uproblematisk tema. I mitt tilfelle er det sjelden at sidene er mer enn to år gamle, hvis man holder seg litt oppdatert på trender i denne bransjen, er det også her vanlig å bytte ut både design- og ja, om behov, teknologi. :)

Bytte ut design OG teknologi? Hva om kunden ikke ønsker nytt design, men kun at sidene skal fungere slik de er? Vil du da oppdatere Wordpress-koden, og hvor mye vil det koste kunden? Er det snakk om en time eller fem?

Igjen; Plugins oppdateres gjerne i tråd med WP-oppdatering, om det er solide plugins. Her gjelder det bare å finne de gode og seriøse innstikkene, tror jeg.

Nei, ikke alle plugins oppdateres i tråd med Wordpress. Solide plugins må man betale for; man fåe hva man betaler for med mindre man er en kunde av dere som betaler tusenvis for å få noe man enkelt kunne gitt seg selv helt gratis på under en arbeidsdag.

Kundene mine får alltid en bruker med kun tilgang til endring av innhold. Jeg ville aldri latt mine kunder ta hånd om plugins og andre "overordnede" ting i admin. Igjen, det er derfor de bruker meg, fordi di ikke kan det selv.

Så dermed innrømmer du at det fra tid til annen blir en tilleggskostnad for kundene dine de ikke var klar over da de bestilte...

Driver man ikek web-geskjeften mer, må de finne seg ny leverandør. Easypeasy, det finnes nok av oss.
Data-basetilkobling... ? Det handler jo om å til en hver tid holde seg oppdatert og følge trender. Jeg ser virkelig ikke problemet.

Da må de finne seg ny leverandør, ja. Jeg er fullt klar over at DET ikke er en hard jobb da det finnes hundrevis av random folk som installerer Wordpress...barn helt ned i 10års-alderen kan det.

Nei, ingen er tvunget til å benytte Wordpress - for all de.

Jo, dessverre blir nesten alle bedrifter "tvunget" til å velge Wordshit da det er det eneste dere kan.

.. SELVFØLGELIG tar ikke kundene backup selv. Jeg har alltid hatt full kontroll på dette og aldri møtt på problemer rundt det. Jeg syns du bør bremse litt her med å slakte WP, for det blir mer og mer usaklig jo lengre ned i tråden din jeg leser.

Hvor mye ekstra betaler kundene dine for at du tar backup regelmessig? Hvor ofte tar du backup? Minimum bør være en gang pr mnd.

.... Hvorfor er dette relevant?
Om vi installerer denne gratis eller ikke? En kunde driter i detaljer, de får en pakke.

En kunde som driter i "detaljer" som kan få sidene oversvømmet av Viagra-reklame er en idiot. At du velger å utnytte hans/hennes idioti forteller meg at du er en umoralsk kjeltring som burde vært drevet langt unna web-utvikling.

Smak og behag, opp til hver enkelt. Det er vanlig i ALLE bransjer og fakturere pr påbegynte time eller eventuelt pakkepris..

Ja, "pakkepris" er nok det gunstigste her (for deg) da timepris ville gitt deg en inntekt på 500 kroner pr installasjon.

Igjen, det er helt opp til deg. Hvem har sagt at ALLE benytter WP til en enmanns-rørlegger bedrift?
[/QUOTE]

Logikken har fortalt meg det i og med at 99,9% av dere ikke tilbyr annet enn Wordpress.

Ikke rart at folk flamer meg da jeg kritiserer et CMS 99,9% av dere bruker. Skulle bare mangle...

Jeg er forbauset over at ikke hele tråden ble slettet i frykt for at fremtidige, potensielle kunder skulle lese det og kanskje innse hva slags dritt de egentlig får av "leverandøren" og at de fint kan klare å installere det selv i løpet av en arbeidsdag. For folk som vet hva en server er, hva MySQL er/gjør vil det være gjort i løpet av matpausen.

Dere kan ikke lage NOE som helst selv. Dere laster ned hva andre mennesker har laget før dere; KREATIVE mennesker, og benytter dere av den samme dritten. Ikke nødvendigvis fordi det er "good stuff" men fordi det ikke koster dere en dritt; verken i kroner og øre eller i kreativ tenking.

Fortsett med det dere gjør. Den dagen Wordshit går til helvete er dere på NAV fortere enn dere kan stave W.O.R.D.P.R.E.S.S
 

lemon

New Member
Kong_Harry, eller "frode skathun" som liksom driver media selskap (frosk media), som aldri har tjent en eneste krone, er bare ute etter å snakke dritt om andre. Det er ikke første gangen denne personen gjør dette, kjenner igjen talemåten og angrepene fra andre fora. Uansett hva som blir sagt, blir du møtt med personangrep, eller håpløs debatt som vi ser her.

De siste 8 årene har jeg jobbet som systemutvikler, både infrastruktur for større selskaper, og mindre bedrifter, gjerne den lokale bakeren. Alle har sine behov, med eller uten databaser. Folk ser på åpne løsninger, Wordpress, Joomla, drupal, Cushy CMS osv.. som idiotiske løsninger, nettopp på grunn av at det forenkler livet til utviklere og bedrifter. Jeg har jobbet flere tusen kunder, og jeg kan love deg en ting, 2% av disse, har råd til ett skikkelig CMS. Jeg skal ikke forsvare åpne løsninger, det ser jeg at folk allerede har gjort, og dette er lagt frem på en veldig god måte. Selv om disse idiotiske tilbakemeldingene som "DU SKAL BARE TJENE PENGER DU" stadig kommer.

La meg gjøre noen enkle ting klart for deg Frode.

CMS er ikke en løsning for alle, i hvert fall ikke for små bedrifter med mindre enn 40 ansatte, evt. svært spesielle behov. Grunnen til dette, er at de fleste nettsidene vi ser i dag, bare ønsker å gi ut kontaktinformasjon, og kanskje litt produktinformasjon. Mange bryr seg ikke om hvordan nettstedet ser ut, de ønsker bare at folk skal kunne søke etter dem. Ingen bryr seg om hva du mener, om hvor stygg en standard drupal nettside ser ut, det er en avtale en kunde har takket ja til. Om det er en løsning til 199,- i mnd, eller 2999,- komplett, det driter vel både du, og jeg i? Så lenge begge er fornøyde.

Dersom du binner deg opp til ett CMS, må du tenke på langt flere ting, enn hva open source løsninger. Dersom bedriften som driver dette CMS, hva skjer dersom disse går ut av drift, blir kjøpt opp, eller slutter å støtte plattformen? Hvem skal bære kosten å konvertere alt dette, til en NY løsning? Ingen velger CMS, fordi dem skal laste opp 3 bilder, ett kontakt-skjema og slideshow. Det er for dyrt, de fleste CMS har driftskostnader, på grunn av mengden problemer som kommer, samt behov kunden måtte ha i fremtiden.

Prissetting er selvfølgelig alltid en diskusjon, og denne diskusjonen tar kunde og bedrift seg i mellom. Hvis det irriterer deg så grønnjævlig, at folk kjøper flotte open source løsninger, hvorfor har ikke du kommet med en ny, bedre og billigere løsning enda? Du kan ikke sitte å kalle folk nav-snyltere, når du ikke har ofret en finger for miljøet selv?

Mange open source løsninger, får faktisk skreddersydde løsninger, om det er via innstikk, eller en idiotisk hardkodet løsning, så er det fortsatt noe begge parter er fornøyd med, hvorvidt selger har lagt godviljen til og fortalt at kunde må være klar over vedlikehold over tid, da internett i dag er en ferskvare. Du behandler ikke ett nettsted som en bøtte, det er en levende organisme, som stadig er i utvikling. Joomla har sine problemer, Wordpress har sine, men det har jaggu meg CMS løsningene også.

Du sitter her å snakker om PDO, MySQL og Wordpress, du er klar over at det er fult mulig å bruke PDO til Wordpress allerede? Dersom dette var ett så stort problem som det lille hodet ditt mener, skal jeg love deg at en av de flere millioner utviklerne vi ser i dag, hadde kommet med en løsning på for lengesiden.

Jeg er stor motstander av folk som snakker åpent om "problemer" og hvor "farlig" ting er, spesielt når du sitter å påstår at du er best, og du vet best. Hva med å gi oss litt kilde-informasjon, som dekker disse absurde påstandene dine? Jeg vil gjerne se en bok, eller en solid artikkel som kan fortelle oss at custom CMS er veien alle burde gå, med hvorfor, og hvordan. Wordpress er jo ett CMS, ikke glem det.

Sutrekopper og grinebittere har ikke webforumet behov for, ta med deg søpla, og kast den utover havet. Ville tatt med en redningsvest var jeg deg, karma is a bitch :) Neste gang, introduser deg selv skikkelig, som nesten alle her inne gjør.

Ikke glem "Kong_Harry", folk har allerede laget videoer som enkelte kjenner seg godt igjen i.

 
Sist redigert:

TorsteinO

Art Director & grunder
Jo, men ikke ved å overfakturere for søppel som kunden innbiller seg er bra fordi noen griske "web-utviklere" har fortalt dem det.

Det er vanligvis ikke noen "griske web-utviklere" som har fortalt dem det, veldig mange kommer f.ex. til meg nettopp fordi de enten har brukt wordpress før og er veldig fornøyd med det, eller fordi de kjenner andre som har brukt det, har gode erfaringer med det, og derfor har anbefalt det.

For ikke å snakke om at det jeg virkelig lever av er kunder SOM KOMMER TILBAKE. Noen vil at jeg skal ordne noe mer med wp-sidene deres, kanskje det er noe de egentlig hadde kunnet fikse selv på 5 minutter hvis de gadd å sette seg inn i det, eller kanskje det er noe som krever ganske mange timer med custom koding. Eller kanskje det er noe HELT annet, noe som hverken har med wordpress eller nett å gjøre i det hele tatt, men til felles har de alle sammen at de kommer tilbake - ikke fordi de MÅ, men fordi de er fornøyde.

Snodig konsept, ikke sant?
Det er kunden som bestemmer fasit'en...ikke du!

Ganske vanlig tabbe å tro det der. De fleste kunder har ikke peil på hverken web, brukervennlighet eller design, og hadde de hatt peil på alle tre så hadde de sannsynligvis ordnet ting selv. Derfor er det å hjelpe kunden å finne en GOD løsning en veldig stor del av din jobb som fagperson. Noen ganger kan det være så enkelt som å si at NEI VI BØR VIRKELIG IKKE LAGE EN SPLASH-SIDE (tro meg, det skjer fremdeles) eller bare å si at nei, ikke installer den pluginen der, den er veldig buggy/har ikke blitt oppdatert på tre år, bruk denne her i stedet e.l, og andre ganger kan det være å hjelpe kunden å kutte bort elementer som egentlig ikke gjør noe for dem, men som bare distraherer fra f.ex. salgsprosessen på sidene deres.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Og om den ikke-standard versjonen ikke passer til Wordpress sin oppdatering er det ikke noe problem å fikse det for kunden? Dvs....uten å fakturere h*n tusenvis...

Det kommer helt an på. MEN - det som er sikkert er at det ikke ville være noe mindre jobb å holde et egenprodusert CMS oppdatert, og med mindre du enten bare har planer om å drive veldedighet, eller om å gå konkurs, så er man faktisk nødt til å ta betalt for timene man bruker. Den store fordelen med å bruke (f.ex.) wordpress i denne sammenhengen er da at det er vanvittig mange andre som bruker det, så det er ofte lett å finne andre som har lignende problemer og dermed kan man dra nytte av hverandres erfaringer.

Bytte ut design OG teknologi? Hva om kunden ikke ønsker nytt design, men kun at sidene skal fungere slik de er? Vil du da oppdatere Wordpress-koden, og hvor mye vil det koste kunden? Er det snakk om en time eller fem?

Det er enda en av de store fordelene med wordpress, det er generelt godt dokumentert, og funksjonalitet og design er godt skilt fra hverandre, så det er enkelt å endre det ene eller det andre. Og skulle kunden ønske å beholde utseendet men å gå over til et annet CMS så er det også vanligvis relativt enkelt (vil selvsagt avhenge av det andre CMS'et). Om det tar en time eller fem kommer an på hva kunden vil.

Nei, ikke alle plugins oppdateres i tråd med Wordpress. Solide plugins må man betale for; man fåe hva man betaler for med mindre man er en kunde av dere som betaler tusenvis for å få noe man enkelt kunne gitt seg selv helt gratis på under en arbeidsdag.

En ting jeg kan love deg er at for en som aldri har vært borti wordpress før, aldri har satt opp en nettside før osv, og gjerne jobber med noe HELT annet så de også har generelt lite peil på data, så vil de IKKE sitte igjen med et bra resultat etter en arbeidsdag.

Samtidig er det også litt komisk at du sier at "solide plugins må man betale for" - og så avslutter med at man kunne ha gitt seg selv en gratis nettside i løpet av en arbeidsdag... Jeg har f.ex. developer-lisenser til endel forskjellige plugins, som da tillater meg å installere på enten veldig mange eller ubegrenset med sider. Skulle denne personen som skal lage sin egen nettside kjøpe alle disse ville det altså absolutt ikke bli gratis. Ofte finnes det gratis alternativer, men svært ofte er disse enten ikke like gode (funksjonalitet, oppdateringstempo etc.).

Men for all del - det er absolutt ikke alle gode plugins man må betale for, endel er gratis, og tilogmed endel veldig gode. Samtidig er det også mange dårlige, og en del av jobben er å holde seg oppdatert på hva som er bra og ikke bra så man kan gi gode anbefalinger/gode valg.

I tillegg kommer at de bruker av sin egen arbeidstid, som gjerne er den tiden de skulle ha brukt til å tjene penger, men i stedet sitter og knoter med å få en nettside til å funke. Har man aldri gjort det før så vil man vanligvis bruke MYE lenger tid (da snakker vi flere ganger så lenge) på å få et dårligere resultat enn en som har gjort det mange ganger før. Så - la oss si at Elektriker Hansen totalt bruker 3 arbeidsdager på å få wordpress til å gjøre sånn ca som han vil. La oss si at han tar 600kr +mva pr time. Så, 8x3x600kr = 14400kr. Pluss eventuelle plugins - både de man ender med å bruke, og eventuelle bomkjøp.

Å ha en god nettside vs en dårlig nettside kan også ha mye å si for salget, så det kan lett også ha mye å si for inntjening på sikt.

I stedet kunne han ha betalt noen for å bruke en dag på det, og fått et bedre resultat.

Så dermed innrømmer du at det fra tid til annen blir en tilleggskostnad for kundene dine de ikke var klar over da de bestilte...

Hvis du klarer å drive et firma 100% uten å få noe uforutsette kostnader fra tid til annen, så er du fordømt god. Faktisk så bra at du egentlig burde få mange millioner betalt i året. Det er en grunn til at både kostnadsoverskrivelser er så vanlige, og at alle som har litt erfaring tar høyde for uforutsette kostnader, både i forbindelse med et prosjekt, og i vanlig drift.

Da må de finne seg ny leverandør, ja. Jeg er fullt klar over at DET ikke er en hard jobb da det finnes hundrevis av random folk som installerer Wordpress...barn helt ned i 10års-alderen kan det.

Det er veldig stor forskjell på hva folk kan. Endel kan faktisk utvikle ting selv, andre må bare klare seg med eksisterende plugins/themes/etc, og endel, som f.ex. deg - kan bare klage og syte til andre :)

Jo, dessverre blir nesten alle bedrifter "tvunget" til å velge Wordshit da det er det eneste dere kan.

Det er VELDIG mange andre alternativer. Det er også mange norske bedrifter som både leverer helt egne løsninger, og mange som leverer løsninger basert på andre cms'er enn wordpress, noen åpen kildekode og noen ikke. Det er absolutt ikke slik at man "må" velge wordpress hverken i det norske markedet eller internasjonalt, men veldig mange kunder VIL ha det, fordi det faktisk er en god løsning. Det er forøvrig heller ikke slik at de som er aktive her på forumet er I NÆRHETEN av å være et flertall av nettsideleverandørene i norge.

Hvor mye ekstra betaler kundene dine for at du tar backup regelmessig? Hvor ofte tar du backup? Minimum bør være en gang pr mnd.

Minimum bør være VELDIG mye oftere enn en gang i mnd, og det der sier jo egentlig litt om hvor lite peil du har. Fra mine servere går det backups av hvert nettsted hver dag, til tre (korreksjon: fem) forskjellige steder. En til en server på kontoret hos meg, en til en cloud-basert tjeneste, en til en helt annen FTP, og selvsagt - siden det går til min maskin - den tas det jo også kontinuerlig backup av, både til en ekstra disk hos meg, og til en annen skytjeneste.

En kunde som driter i "detaljer" som kan få sidene oversvømmet av Viagra-reklame er en idiot. At du velger å utnytte hans/hennes idioti forteller meg at du er en umoralsk kjeltring som burde vært drevet langt unna web-utvikling.

captcha for å sperre for spam? Ikke den løsningen jeg ville ha valgt, men hey, gjør som du vil.

Ja, "pakkepris" er nok det gunstigste her (for deg) da timepris ville gitt deg en inntekt på 500 kroner pr installasjon.

Logikken har fortalt meg det i og med at 99,9% av dere ikke tilbyr annet enn Wordpress.
[/quote]

99,9% skulle jo riktignok tilsi at det det var minst 1000 personer som har svart på denne tråden, hvorav bare en kunne tilby noe annet enn wordpress. Nå vet jeg at vi er flere her som både kan tilby mange andre løsninger og som kan lage ting helt fra bunnen hvis de vil, samtidig som det ikke er i nærheten av å være 1000 personer som har svart på denne tråden, så hvis kodekunnskapene dine er like dårlige som regnekunnskapene dine tror jeg du bør finne deg en annen bransje...

Ikke rart at folk flamer meg da jeg kritiserer et CMS 99,9% av dere bruker. Skulle bare mangle...

Jeg er forbauset over at ikke hele tråden ble slettet i frykt for at fremtidige, potensielle kunder skulle lese det og kanskje innse hva slags dritt de egentlig får av "leverandøren" og at de fint kan klare å installere det selv i løpet av en arbeidsdag. For folk som vet hva en server er, hva MySQL er/gjør vil det være gjort i løpet av matpausen.

Dette kommer nok som en bombe for deg - men jeg vil gjette på at over 90% av norges befolkning IKKE vet hva MySQL er, og av de resterende 10% som vet hva det er, så er det både fremdeles ganske mange som ikke er i nærheten av å kunne lage en bra nettside, enten den er basert på wordpress eller bare statisk html, og av de ganske få som kanskje egentlig kunne ha satt opp en grei nettside selv, så er det mange som velger å få andre til å gjøre det siden de heller vil konsentrere seg om SIN virksomhet, i stedet for å kaste bort penger ved å bruke masse tid på å prøve å gjøre noe andre kan gjøre bedre på mye kortere tid.

Dere kan ikke lage NOE som helst selv.

Nå snakker du VIRKELIG om ting du helt tydelig har enda mindre peil på enn koding.

Dere laster ned hva andre mennesker har laget før dere; KREATIVE mennesker, og benytter dere av den samme dritten. Ikke nødvendigvis fordi det er "good stuff" men fordi det ikke koster dere en dritt; verken i kroner og øre eller i kreativ tenking.

Nix.

Fortsett med det dere gjør. Den dagen Wordshit går til helvete er dere på NAV fortere enn dere kan stave W.O.R.D.P.R.E.S.S

Den dagen selv hele internett går til hælvete har jeg fremdeles så mye skills å leve av at jeg fremdeles tjener bedre enn deg ;)

Og den dagen wordpress evt skulle dø, så vil jeg egentlig regne med at det skjer fordi det har kommet noe annet og bedre, og siden det er så mange som bruker wordpress vil det helt garantert være enkelt å migrere fra wordpress til "den nye kongen på haugen", i motsetning til fra ditt hjemmesnekra CMS der du må sitte og bruke uendelige ubetalte timer på å holde det sikkert... og fremdeles ikke er i nærheten av å kunne gi like god brukervennlighet, fleksibilitet osv som wordpress osv.

:)
 

Tonny Kluften

Administrator
Jeg tror det er et kjempeforskjell i grunnsynet på hva Internett skal være som lager konflikten mellom trådstarter og de andre.
Sånn som jeg ser det så er trådstarter en slags type "free spirit", som er snill og vil at alle skal ha det bra og ingen skal bli lurt og at ikke noe skal koste noe på Internett.
Så har man de andre som lever av å utvikle diverse saker på Internett, som forsørger familie, legger seg opp pensjon, kanskje noen kroner på sparekontoen osv.
Begge deler er like bra, ikke noen feil med noen av dem egentlig.
Og diskusjonen her har vel nådd klimaks for lengst, tror at alle preker kun for menigheten nå :)
 
Topp