Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Wikipedia-gründer skal lage søkemotor

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Henviser til denne saken: Wikipedia-gründer skal lage søkemotor - digi.no

Nyheten er vel for de av oss i bransjen gammel, men allikevel interessant lesestoff. Wikipedia har hatt kjempesuksess med sine leksikon sider, og dem er uten tvil favorisert av Google da dem dukker opp på nesten alt man søker etter.

Nå har dem som dere sikkert vet, gått i gang med utviklingen av en søkemotor.

Wales kritiserte Google og Yahoo fordi de ikke vil fortelle hvordan søketeknologien de benytter, rangerer sine treff. Han mener det kreves et åpent alternativ, som mange utviklere kan samarbeide om, etter de samme prinsippene som ligger til grunn for gratisleksikonet Wikipedia.

En av de store ulikhetene med denne søkemotoren, fremfor de nåværende gigantene, er at man kan rankere søkemotortreffene. Er dette en bra ting?

Dette åpner for mulighetene til å enklere manipulere sine treff i søkemotoren. Hvordan skal dem hindre automatiske hitboter å stemme opp treffene? Personlig så tror jeg det vil bli en veldig stor utfordring å klare dette. Iallefall om det samtidig skal være brukervennlig (det bør jo ikke være noe særlig mer enn å trykke på enten opp eller ned). En annen ting som er oppsiksvekkende, er at dette igrunn bare høres ut som en stor digg-klone, hvor brukerene selv ikke velger nyhetene.
 
Topp