Bedre relevanse hos Adsense

Category: Annonsering, Google, Google Adsense 110 0

Det er mye penger å hente ut av internett og Adsense er for mange en av de største inntekstkildene. Et problem som derimot mange har med adsense på sine nettsider, er at annonsene ikke alltid er så relevante i forhold til ditt nettsteds innhold som du kanskje ønsker det var. Tro det eller ei, men løsningen på dette problemet kan faktisk være såre enkel.

Du tjener som oftest per klikk på dine annonser hos adsense, så derfor er det viktig at du får flest mulig klikk. Det er ingen hemmelighet at du får flest klikk når annonse er mest mulig relevante til ditt innhold. Spørsmålet her er hvordan skal du fortelle Google hva ditt nettsted handler om og hva det ikke handler?

Hva leser Google

Frustrated

For å forstå hvordan dette fungerer, kan det være lurt å begynne med å se på hvordan Google leser nettsiden din. Google er ikke et menneske og ser ikke det samme som vi gjør. Google leser gjennom kildekoden til nettsiden din og danner seg et bilde ut i fra den. Ofte (gjerne på eldre nettsteder som ikke alltid følger standarene) er koden veldig kompleks og inneholder mye informasjon som ikke er ment for brukerne og se direkte. Dette kan gjøre det vanskeligere for Google å avgjøre hva ditt nettsted handler om, noe som ofte fører til urelevante annonser.

For at det skal bli enklere for webmastere å fortelle hva som er relevant og ikke i kildekoden til et nettsted, har Google laget tagger du kan legge til for å fortelle hva som er viktig og ikke. Disse kalles «Google Ad Section tagger», og slik ser de ut:

<!– google_ad_section_start –>

Her star det viktige innholdet på din nettside…

<!– google_ad_section_end –>

Med andre ord ingjerder du den viktigeste delen av ditt nettsted med disse taggene, for å fortelle at dette er et viktig område å fokusere på. Et tips er da å lage en kort tekst som inneholder relevante nøkkelord for din nettside, men samtidig gir mening for dine brukere som leser den.

Hvis det er et område du ønsker å nedprioritere er også dette mulig. Da bruker du bare følgende start tagg:

<!– google_ad_section_start(weight=ignore) –>

Alt som kommer etter denne taggen (og frem til du bruker stopp taggen) vil få mindre betydning for annonsene som vises på ditt nettsted. Et bra eksempel her kan være å legge til dette i menyen på nettsiden din, da den sjeldent inneholder relevante nøkkelord.

Hva gjør dette for meg?

Som nevnt tidligere, så brukes dette for å gjøre annonsene som Google Adsense viser på ditt nettsted mer relevante. Studier har visst at relevante annonser blir oftere klikket på enn ikke relevante annonser, så dette er uten tvil en viktig faktor hvis du ønsker å maksimere inntekten på ditt nettsted.

Legg til kommentar