Elsk din fiende (og tjen mer penger)

Category: Lenkebygging, Søkemotoroptimalisering 764 3

Alle vi som tjener penger på å gjøre god SEO på egne nettsteder har konkurrenter/fiender 😈

Og vi er våre konkurrenters konkurrenter, det slår begge veier, de liker ikke oss mer enn vi liker dem. Men hva med å starte med å like dem? Og til og med linke til dem fra dine egne sider?

Galskap sier du og spør, har Tonny (som ventet) endelig blitt riv ruskende gal???

Neida, jeg har ikke blitt gal. Du skal selvsagt ikke linke til konkurrentene dine helt uten videre. Du skal ha noe igjen for det, nemlig en link fra konkurrenten din.

Se for deg følgende situasjon. Du ligger på 9. plass på Googlesøk for nøkkelordet lakksko. Konkurrenten din ligger på 10. plass for samme nøkkelordet. Hvem av dere tjener mest penger? Svaret er ingen. Ingen av dere tjener noen penger å snakke om. Men hva om dere hadde ligget på 2 og 3.  plass? Da ville begge tjent penger.

Ved å hjelpe konkurrenten din opp i søkeresultatene så kan du hjelpe deg selv. Send en epost til den argeste konkurrenten din og spør om dere skal samarbeide om linkbygging. Da blir dere to om jobben og to i sammen jobber mye bedre enn to hver for seg.

Og resultatet blir at du tjener mer penger.

Ok, Tonny har ikke blitt gal allikevel! (men det skjer vel snart).


3 thoughts on “Elsk din fiende (og tjen mer penger)

 1. Nettgründer

  Godt tips Tonny!

  Og er det noen som har sider i min nisje og ranker noenlunde likt så er jeg åpen for lenkebytte 🙂

 2. Kenneth

  Ikke nødvendigvis dumt det, nei. 🙂

 3. Emil

  Hei, det er ganske åpenbart at hvis dere begge to er noenlunde likt, så å linke til hverandre vil hjelpe. Men hva når min side er i andre side med søke ordet matlevering på googles resultat og fiendens er nr. 4 eller 5. Hvordan kan jeg komme ditt?

Legg til kommentar