Video på nettsiden din øker konverteringen

Category: Business, Innovasjon, Inntjeningstips, Merkevarebygging 192 0

Karl Philip publiserte nettopp et innlegg på kuttisme.no jeg synes alle nettside-eiere som selger et produkt eller tjeneste bør få med seg.

Karl Philip legger fram følgende informasjon i innlegget sitt:

Justin Foster fra WhatCounts Inc. har uformelt intervjuet en rekke bedrifter i USA om bruken av video på egne nettsider. Han har også utført en test med Omniture med over 25 000 brukere.

Resultatet var oppsiktsvekkende:

  • konverteringsrate uten video: 6,63%
  • Konverteringsrate med video på siden: 10% (+50,1%)
  • Konverteringsrate med video hvor folk også ser videoen: 15,84% (+138%)

Om disse tallene stemmer betyr det at man kan forvente en 50% økning i salg av å presentere en video på siden sin. Av de som ser denne videoen øker konverteringsraten til over 130%. Om du opererer på et litt høyere nivå og omsetter for betydelige summer sier det seg selv at en økt konvertering på 50-130% kan bety en enorm julebonus for deg.

Jeg har diskutert dette temaet flere ganger før med både bekjente og kunder som opererer på internet og svaret for hvorfor dem ikke er interessert i å produsere noe video er alltid det samme – nemlig høye produksjonskostnader. Her tror jeg mange tar feil.

Hvordan produsere film for web på lavbudsjett

Mange tenker at skal dem lage en video som skal plasseres på nettsiden, så må dem lage en reklamefilm på nivå med de vi ser i reklamepausene på TV. Dette er feil – faktisk så er det utrolig feil. Du trenger ingen flyvende mennesker, sprengende biler eller damer i bikini (stryk den siste, damer i bikini selger alltid!). La oss se på to manusskript jeg skriver på sparket for to forskjellige bedrifter:

Case 1:

Snekkermann AS, eid av Ola Nordmann på 45 år fra Løten. Her får vi hilse på Ola som er daglig leder. Han forteller oss at han har drevet firmaet sitt siden 1986 og har en rekke bevis på sin kompetanse. Kort introduksjon av bedriften. Så blir vi med i firmabilen og tar en titt på noen av deres (tidligere) prosjekter. Her er det selvfølgelig mye klipping og liming slik at man ikke lager et langt og kjedelig klipp. Så får vi hilse på de ansatte i action og filmen avsluttes med at Ola igjen forteller at dem leverer bare høy kvalitet og sier ha det.

Case 2:

Gadgetbutikken AS, eid av Per Pettersen på 29 år fra Asker. Per har fått inn et helt nytt produkt i butikken sin som det ikke finnes noe lignende til på det norske markedet, nemlig en robot som suser rundt på gulvet og støvsuger, samtidig som den kan servere deg en kald øl fra kjøleskapet og hente fjernkontrollen din. Denne videoen vil være såre enkel å lage. Alt man trenger å gjøre er å ta den inn i stua og prøvekjøre roboten foran kamera. Etter demostrasjonen er gjennomført kan det taes med noen korte klipp som viser at den ikke velter blomstervaser, kjører over hunden eller snubler i teppekanten.

Du kan få et bruktbart HD-kamera på elkjøp for 5-10 000 kroner nå til dags. Dette kamera vil være mer enn nok kraftig til å lage et webklipp. Enkelte videoredigeringsprogrammer finner du som oftest i både Windows og OS X (Mac). Du vil som oftest ikke trenge annet enn klipp og lim funksjonen (kanskje litt tekst også).

Impleteringen på nettsiden er kanskje den vanskeligeste oppgaven, men med dagens teknologi vil i de fleste tilfellene ikke kostnadene bli stor ved å gjøre dette. Båndbredde er heller ikke noe problem i dagens samfunn.

Ta en titt her på videoen til et australsk ferrari-utleie firma for å se hvor såre enkel en video kan være.

Har du noen erfaringer med video på nettsiden din? Del gjerne erfaringene dine med oss i kommentarfeltet.

Legg til kommentar