Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvem eier disse domenene?

Tonny Kluften

Administrator
jeg prøver igjen: hvorfor er det så galt at en person har mange domener mtp videresalg? spesielt til deg Tony, det virker som du er en ganske inbitt motstander av dette. kjipt for oss andre, men hvorfor mener du det bør være ulovlig?

Er det meg du mener? Jeg er ikke innbitt motstander av det i det hele tatt og mener ikke at de tskal være ulovlig. Men når domener er urettmessig erhvervet så skal domenene inndras og legges ut på nytt.
 

MobyDick

New Member
Ja beklager, glemte en N i navnet ditt.

Hvordan klarte han å skaffe de ulovlig...? hvis han gjorde det så er jeg jo enig at det er feil. samtidig har det vært noenl kommentarer i tråden om at han ikke burde sitte på de men heller la andre få bruke de og liknende, før det ble snakk om hvordan de ble anskaffet.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Hvem som sier det Bjørn? Tja, hva med Norids regelverk, punkt 5.1 -

5.1 Søker må være en organisasjon som er registrert i Enhetsregisteret, se liste over hvilke organisasjonsformer som kan søke (vedlegg E). Organisasjonen må drive reell virksomhet og/eller ha aktivitet og realitet i henhold til opplysninger oppgitt i Enhetsregisteret, og må dokumentere sin reelle eksistens dersom Norid krever slik dokumentasjon. Organisasjonen må ha norsk postadresse.

Tror du virkelig at fyren som har registrert noen hundre DA'er og andre organisasjoner faktisk har reell virksomhet i alle disse?
 

TorsteinO

Art Director & grunder
...tviler STERKT på at kjøp & salg gjøres via alle de forskjellige organisasjonene.

Det er det nok et enkelt sentralt og reelt firma som står for alt av fakturering, regningsbetaling osv. Så, om noe så kan vi si at virksomheten er "å registrere så mange som mulig domener på firmaets org.nr, og deretter ingenting", og det tviler jeg sterkt på at norid egentlig godtar som reell virksomhet, siden det bare gjøres for å omgå andre deler av regelverket deres.
 

Msites Ltd

Livsnyter
Nå må jo salget foregå fra selskapet som domenet står på da. Men, at det i praksis skjer gjennom et administrerende selskap er nok meget sannsynlig.

Hvis Norid ville dette til livs på en effektiv måte hadde de økt registreringsgebyret.
 

NilsF

Medlem
Det sier han selv. Han har åpent gått ut i avisen og fortalt hvordan han gjorde det.

Jeg mener at noen på tråden nå bør roe seg litt ned (inklusiv administrator). Det at den omtalte personen ved ett tilfelle skal ha fortalt at han registrerte mange foretak og søkte på flere av de gode domenene fra flere foretak (om jeg ikke husker feil), indikerer vel tvert om at vedkommende mener at det var fullt lovlig?

Videre kan vi spørre oss:

Eksisterer det en lov som forbyr en person å registrere mange foretak? Nei.

Eksisterer det en lov som forbyr et lovlig registrert foretak å søke på et domene som ikke bryter med andres merkenavn o.l.? Nei.

Så hva er begått av ulovligheter? Vet ikke, det får de svare for som fremsetter påstander om at noen har begått lovbrudd.
 

NilsF

Medlem
Det kom frem i artikkelen at vedkommende mener at han omgikk reglene.

Omgikk eller tilpasset seg reglene? Verken det å registrere flere foretak eller å søke på domenenavn fra flere foretak er ulovlig, men tvert om fullt ut legale tilpasninger til lov og regelverk.

Tilpasninger til regelverk skjer på en rekke områder i samfunnet. Og fordi om en som eksempel ikke har lov til å ha mer enn 5 personer i en personbil, så gjør en ikke noe ulovlig om en frakter 8 passasjerer, såfremt en kjører flere turer og med ikke mer enn 4 passasjerer på hver tur. Tvert om så er det en fullt lovlig tilpasning til regelverket.
 
Sist redigert:

MobyDick

New Member
delvis enig med Nils. virker som mange her er rett og slett misunnelige på at en fyr har sikret seg mange bra domener. hvis norid ikke slår ned på det så er det vel ikke ulovlig?

hele domeneproblemet kunne vært løst veldig enkelt. slipp alle .no domenene fri, og la alle registrere de etter førstemann til mølla-prinsippet. gjør det litt dyrere enn det er i dag.

nøyaktig 365 dager etter registrering sjekker norid om domenet fortsatt er ubrukt. er det ikke brukt til noe ordentlig da, går det på markedet igjen. dvs at haiene har 1 år på seg til å selge unna, ellers er de up for grabs. enkelt og greit.
 

kongen

kongemedlem
Alle menn tilpsser seg lover. Ta for eksempel prostitusjon, det er ulovlig å få sex fra en kvinne og betale med penger. Men hvis du får sex å betaler med blomster, mat, husly, ring på fingeren, så er det lovlig og kalles for "kjærlighet".
 

picxx

Well-Known Member
Alle menn tilpsser seg lover. Ta for eksempel prostitusjon, det er ulovlig å få sex fra en kvinne og betale med penger.

Det er ikke værre enn å filme seansen med et billig kamera fra elkjøp og kalle det en pornoproduksjon, så har man sitt på det tørre. Men, dette var vel litt på siden av trådens tema.
Jeg har vel skrevet hva jeg mener om dette tidligere i tråden og står fremdeles ved min tidligere mening.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
hvis norid ikke slår ned på det så er det vel ikke ulovlig?
De gjør det innimellom
hele domeneproblemet kunne vært løst veldig enkelt. slipp alle .no domenene fri, og la alle registrere de etter førstemann til mølla-prinsippet. gjør det litt dyrere enn det er i dag.

nøyaktig 365 dager etter registrering sjekker norid om domenet fortsatt er ubrukt. er det ikke brukt til noe ordentlig da, går det på markedet igjen. dvs at haiene har 1 år på seg til å selge unna, ellers er de up for grabs. enkelt og greit.

Da blir plutselig ting veldig komplisert - hva er "ordentlig", hvor skal grensa gå? og hvis du ser litt på antallet domener det dreier seg om, så skjønner du kjapt at det der ikke er spesielt gjennomførbart
 
Topp