Hvem eier disse domenene?

En tråd i 'Domener' startet av Tonny Kluften, 7 Apr 2010.

 1. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Er det meg du mener? Jeg er ikke innbitt motstander av det i det hele tatt og mener ikke at de tskal være ulovlig. Men når domener er urettmessig erhvervet så skal domenene inndras og legges ut på nytt.
   
 2. MobyDick New Member

  Innlegg:
  306
  Ja beklager, glemte en N i navnet ditt.

  Hvordan klarte han å skaffe de ulovlig...? hvis han gjorde det så er jeg jo enig at det er feil. samtidig har det vært noenl kommentarer i tråden om at han ikke burde sitte på de men heller la andre få bruke de og liknende, før det ble snakk om hvordan de ble anskaffet.
   
 3. Bjørn

  Bjørn Domenespekulant

  Innlegg:
  1.635
  Sier hvem?
   
 4. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Hvem som sier det Bjørn? Tja, hva med Norids regelverk, punkt 5.1 -

  Tror du virkelig at fyren som har registrert noen hundre DA'er og andre organisasjoner faktisk har reell virksomhet i alle disse?
   
 5. Msites Ltd

  Msites Ltd Livsnyter

  Innlegg:
  3.196
  Den reelle driften er jo kjøp og salg av domener! ;-) Så ordet reell blir jo noe vag....
   
 6. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  ...tviler STERKT på at kjøp & salg gjøres via alle de forskjellige organisasjonene.

  Det er det nok et enkelt sentralt og reelt firma som står for alt av fakturering, regningsbetaling osv. Så, om noe så kan vi si at virksomheten er "å registrere så mange som mulig domener på firmaets org.nr, og deretter ingenting", og det tviler jeg sterkt på at norid egentlig godtar som reell virksomhet, siden det bare gjøres for å omgå andre deler av regelverket deres.
   
 7. Msites Ltd

  Msites Ltd Livsnyter

  Innlegg:
  3.196
  Nå må jo salget foregå fra selskapet som domenet står på da. Men, at det i praksis skjer gjennom et administrerende selskap er nok meget sannsynlig.

  Hvis Norid ville dette til livs på en effektiv måte hadde de økt registreringsgebyret.
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det sier han selv. Han har åpent gått ut i avisen og fortalt hvordan han gjorde det. Jeg husker ikke linken til avisartikkelen desverre.
   
 9. NilsF Medlem

  Innlegg:
  310
  Jeg mener at noen på tråden nå bør roe seg litt ned (inklusiv administrator). Det at den omtalte personen ved ett tilfelle skal ha fortalt at han registrerte mange foretak og søkte på flere av de gode domenene fra flere foretak (om jeg ikke husker feil), indikerer vel tvert om at vedkommende mener at det var fullt lovlig?

  Videre kan vi spørre oss:

  Eksisterer det en lov som forbyr en person å registrere mange foretak? Nei.

  Eksisterer det en lov som forbyr et lovlig registrert foretak å søke på et domene som ikke bryter med andres merkenavn o.l.? Nei.

  Så hva er begått av ulovligheter? Vet ikke, det får de svare for som fremsetter påstander om at noen har begått lovbrudd.
   
 10. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det kom frem i artikkelen at vedkommende mener at han omgikk reglene.
   
 11. NilsF Medlem

  Innlegg:
  310
  Omgikk eller tilpasset seg reglene? Verken det å registrere flere foretak eller å søke på domenenavn fra flere foretak er ulovlig, men tvert om fullt ut legale tilpasninger til lov og regelverk.

  Tilpasninger til regelverk skjer på en rekke områder i samfunnet. Og fordi om en som eksempel ikke har lov til å ha mer enn 5 personer i en personbil, så gjør en ikke noe ulovlig om en frakter 8 passasjerer, såfremt en kjører flere turer og med ikke mer enn 4 passasjerer på hver tur. Tvert om så er det en fullt lovlig tilpasning til regelverket.
   
  Sist redigert: 4 Jun 2012
 12. MobyDick New Member

  Innlegg:
  306
  delvis enig med Nils. virker som mange her er rett og slett misunnelige på at en fyr har sikret seg mange bra domener. hvis norid ikke slår ned på det så er det vel ikke ulovlig?

  hele domeneproblemet kunne vært løst veldig enkelt. slipp alle .no domenene fri, og la alle registrere de etter førstemann til mølla-prinsippet. gjør det litt dyrere enn det er i dag.

  nøyaktig 365 dager etter registrering sjekker norid om domenet fortsatt er ubrukt. er det ikke brukt til noe ordentlig da, går det på markedet igjen. dvs at haiene har 1 år på seg til å selge unna, ellers er de up for grabs. enkelt og greit.
   
 13. kongen

  kongen kongemedlem

  Innlegg:
  2.748
  Alle menn tilpsser seg lover. Ta for eksempel prostitusjon, det er ulovlig å få sex fra en kvinne og betale med penger. Men hvis du får sex å betaler med blomster, mat, husly, ring på fingeren, så er det lovlig og kalles for "kjærlighet".
   
 14. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Det er ikke værre enn å filme seansen med et billig kamera fra elkjøp og kalle det en pornoproduksjon, så har man sitt på det tørre. Men, dette var vel litt på siden av trådens tema.
  Jeg har vel skrevet hva jeg mener om dette tidligere i tråden og står fremdeles ved min tidligere mening.
   
 15. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  De gjør det innimellom
  Da blir plutselig ting veldig komplisert - hva er "ordentlig", hvor skal grensa gå? og hvis du ser litt på antallet domener det dreier seg om, så skjønner du kjapt at det der ikke er spesielt gjennomførbart
   

Del denne siden