Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Cloudflare?

Nerden

Medlem
Noen som har noen erfaringer om cloudflare?
er dette gratis og er det noen her som bruker det på sin nettside?
 
Noen som kan forklare hvordan dette fungerer?

Du deler dine statiske filer i "nettskyen". Dvs. bilder, stylesheet og javascript blir mellomlagret et eller annet sted i verden.

Når noen besøker nettsiden din hentes filene fra serveren som ligger nærmest.

Eksempel:
1. Du har en nettside lokalisert på en server i Nydalen i Oslo
2. Du får en potensiell kunde fra USA
3. Besøkende fra USA laster ned siden din fra f.eks. en server i Nevada Ørkenen
4. Siden din lastes raskere (da Nevada er nærmere den besøkende en Oslo...)
5. Alle blir glade, kjøper en kasse pils og stikker på fest...

Og det hele er veldig enkelt å sette opp.
1. Lag en konto hos CloudFlare
2. Be din domenehost til å endre navnetjenere > peke mot CloudFlare (du får ip-adressene hos CloudFlare). Eventuelt endre navnetjenerne selv (krever noen hjerneceller, men du fikser det nok...)
3. Du er ferdig og trenger ikke å tenke mer på saken
 

malta

Medlem
Dette er mitt resultat etter at jeg satte DNS til CloudFlare i midten av Januar:



(host: host1.no)
 

TradeDoublerNO

Tradedoubler
Cloudflare sin nærmeste serverere i Norden er i Stockholm hos Telia. Hvis din server ligger i Norge og retter seg mot norske brukere så vil dine norske brukere ta veien om Cloudflare sin servere i Stockholm. Dette blir med andre ord en omvei og teoretisk sett tregere.

Hvis du derimot har en server i USA, vil dine norske besøkende gå via Stockholm fremfor USA for å laste statisk data. Dette vil gå raskere.

Cloudflare sitt produkt har, som Vetle nevner, en god del fordeler, men man bør forstå hvordan CDNer fungerer. En av fordelene med Cloudflare er også direkte integrasjon mot VigLink som kan gjøre alle lenker på siden din om til affiliatelenker.

Cloudflare vil også skjule serverens opprinnelige IP og man kan vel kanskje forestille seg at dette vil kunne påvirke rangering i Google. To sider som før hadde samme IP, vil nå kanskje få to forskjellige Cloudflare-IPer selv om de fysisk ligger på samme server.
 

quicktech

Medlem
Vi har hatt veldig god erfaring med CF på større portaler med mye statisk innhold (typisk blogg med 10 000 artikler og et par tusen daglige besøk). Det som er positivt med det er at vi har klart å holde serverkostnader relativt lave nettopp pga at cloudflare tar unna ca halvparten av båndbredden. Dette er en enorm fordel når det begynner å bli litt volum på sidene.

Videre har de også et smart sikkerhetsfilter som også har hjulpet oss å blokkere tusenvis med spam og hacker angrep.

Og når serverleverandør atpåtil er i USA så har vi bare hatt positive erfaringer med dem så langt. Offline funksjonaliteten er også ganske kul, den tilgjengeliggjør en stor porsjon av siden for sluttbruker selv om vår server kanskje er offline i et øyeblikk.

Til sist er det også fordelaktig med alle appene de stadig lanserer som du kan integrere med noen tastetrykk. Vi implementerer CF nærmest som en fast rutine på alle våre kunder.
 
Topp