Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Fremtidens programmeringsspråk

kongen

kongemedlem
Hva er fremtidens programmeringsspråk hvis man vil ha en overbetalt jobb innen blockchain, ai, maskinlæring, iot og sånn.
 

kongen

kongemedlem
Hva er alle disse nymotens greiern som docker, git, composer, swagger, kubernets, bitbucket, jenking og sånn? Hva er galt med lamp og ftp?
 

Tarjei

Member
Er diverse verktøy for å gjøre det lettere for utviklere, git er f.eks versjonskontroll som er meget praktisk og et must for alle utviklere uansett språk (avansert saving/loading), bitbucket er en cloudlagring av git. Composer lar en enkelt hente inn andre sin kode i egne prosjekter så en ikke må lage alt fra bunnen av (i PHP).
 

JudeQuinn

Medlem
Velg et spraak du er komfortabel med. Vi bruker Python3 med Postres for database stort sett, og Flask for enkle web interfaces oppaa dette. Dette er for interne verktoey -- ikke noe selger tilgang til, men det er ingen problem aa bruke det til dette heller.

Mange liker ogsaa php med laravel framework.

Vi bruker ogsaa bitbucket/git for aa jobbe med kode, ikke saa mye av det andre fancy greiene.
 

hansson

Langveisfarende
>>>Hva er alle disse nymotens greiern som docker, git, composer, swagger, kubernets, bitbucket, jenking og sånn? Hva er galt med lamp og ftp?

Alt det du nevner der er bare hjelpemidler for utviklermiljøet, administrere tillegg, versjonskontroll av kode, dokumentasjon av api og CI (sømløs build-prosess), har ikke mye med spesifikke språk å gjøre. Men når du først spør så er det en helt annen verden å smelle opp flere servere på rappen fra terminalen med node.js og legge ut flere ulike utviklingsversjoner av samme kodebase, enn å måtte jobbe med gammeldags serverteknologi à la Apache. På grunn av det heftige drivet rundt javascript må da dette være framtidas programmeringsspråk. Det vil si, framtida er her allerede: https://insights.stackoverflow.com/survey/2017#technology-programming-languages (hvis vi plusser på typescript som er en avart av js er vi oppe i over 70%!). Men, mulig JS ikke egner seg så veldig godt til store AI-prosjekter, big data og denslags, det får de som har mer peiling avgjøre. Du får deg nok en "overbetalt" jobb allerede nå hvis du er dyktig på React, f.eks. Da kunne du jo ha jobba hos Bengler med å utvikle framtidas api-baserte, hodeløse publiseringsverktøy: https://www.sanity.io/
 

hansson

Langveisfarende
Hvis jeg vil lage min egen kryptovaluta, hvilket språk er best å bruke da?

C++ er vel det originale bitcoin-språket, men du kan programmere nye kryptovalutaer i hvilket som helst språk. Python går igjen i anbefalingene. Hvis du bare lager deg en fork fra en av de åpne kildekodene på Github bruker du språket de bruker der, og hvis du vil lage en variant av f.eks. Ethereum greier du deg uten noe særlig kodeinnsikt. https://blog.ethereum.org/2015/12/03/how-to-build-your-own-cryptocurrency/ og mer om koden her: https://ethereum.org/token
 
Topp