Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Overføre penger - når ringer bjellene hos staten?

affi

Medlem
Dersom man overfører for eksempel 50k fra PayPal til sin private bankkonto, hvor mange bjeller ringer da hos staten, og eventuelt i hvilke etater?

På samme måte, dersom man overfører for eksempel 50k mellom to norske bankkontoer (forskjellige eiere), hvor høyt ringer det da?

Og spørsmål nummer 2: Finnes det noen kort alla Payoneer-kortet som man kan overføre penger til (fra for eksempel PayPal) og bruke til uttak, etc?
 

Bjørnar

Gründer
1. det ringes overhodet ingen bjeller i staten med det første, men banken din har opplysningsplikt til blant annet skatteetaten dersom de føler at her burde noen tittet en gang til på transaksjonene.
2. vet jeg desverre ingenting om.
 

Yngve Larsen

E-commerce ekspert
ok, hvis du sier så ;)

Ref https://www2.sparebank1.no/portal/2...bel=page_privat_kortogbetaling_betalingutland

Utdrag fra lovens §5 vedr. rapporteringsplikt
Rapport om valutaveksling og om overføring av betalingsmidler inn og ut av Norge skal leveres elektronisk og inneholde opplysninger som identifiserer person eller foretak som mottar og sender, eller fører betalingsmidler inn eller ut av Norge, samt opplysninger om transaksjonen og betalingsmiddelet.

Finansdepartmentet kan gi forskrifter om rapporteringspliktens innhold, herunder fastsette særskilte beløpsgrenser for rapportering.

Hva utløser rapporteringsplikten?

Overførsler til/fra utlandet uavhenging av beløpets størrelse

Kjøp/salg av valuta når beløpet overstiger NOK 5000

Bruk av norskutstedte kort i utlandet

Mange offentlige instanser vil få tilgang til det nye registeret via egne IT-systemer, blant annet Økokrim, trygdeetaten, politiet, skatteetaten med flere.

Ang. spørsmål 2 sitter det vell kanskje ekspertise på skitx ? ;)
 

Msites Ltd

Livsnyter
Det kan kanskje stemme at rutinene hos bankene ikke kicker inn før denne summen, men rent juridisk skal de vel varsle før.

Jeg har ikke noe annet belegg enn at jeg mener å ha hørt/lest/sjekket dette for mange år siden. Verden forandrer seg hele tiden....

Uansett kan man vel si at ALLE overføringer via norske banker bør ha et godt virkelighetsgrunnlag da de er enkle å spore for norske myndigheter.

Ikke gjør deg til kjeltring for peanøtter er vel også et godt råd :)
 

Mr Vest

Sjefen over alle sjefer!
Msites Ltd skrev:
Ikke gjør deg til kjeltring for peanøtter er vel også et godt råd

Absolutt helt enig.! Om du først skal bli kjeltring får du heller gå for noe annet enn noen ekle, og ikke minst dårlige peanøtter.!
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
epassporte.com tilbyr visa kort.

for øvrig er bankene pliktet til å rapportere alle transaksjoner over landegrensene som overstiger 5000kr
Du har rett på innsyn i info om deg i valuttaregisteret. Så hvis du ringer de og ber om den infoen, så vil de sende den til deg. Jeg gjorde dette en gang, og det viste seg at de ikke hadde registrert alle overførsler, men en liten del av de. Alle transaksjonene var lovlig og ble bokført. men gjorde det bare for å se hva info som faktisk ble rapportert.
 

picxx

Well-Known Member
Dersom man overfører for eksempel 50k fra PayPal til sin private bankkonto, hvor mange bjeller ringer da hos staten, og eventuelt i hvilke etater?

På samme måte, dersom man overfører for eksempel 50k mellom to norske bankkontoer (forskjellige eiere), hvor høyt ringer det da?

Og spørsmål nummer 2: Finnes det noen kort alla Payoneer-kortet som man kan overføre penger til (fra for eksempel PayPal) og bruke til uttak, etc?

Hvor høyt det ringer vet jeg ikke, men det er ingen som kan nekte deg å overføre penger for 'utførte tjenester'.
Bortsett fra payoneer finnes jo epassporte og en god del pre-paid amerikanske kort om du skaffer deg en adresse i statene. Om man ser bort fra disse skal det ikke all verden til for å skaffe seg en anonym konto i sveits, på kayman eller i en av disse flotte afrikanske landene.

Om svaret du er ute etter er hvordan man unndrar skatt finnes det vel minst hundre forkjellige svar :)
 

Msites Ltd

Livsnyter
Dette er bare tull. Jeg har fått forespørsel om inntekter helt ned i 10K overført fra utlandet.

Få med deg hele tråden hvis du skal komme med så sterke påstander som at dette er tull! Jeg skrev nemlig i posten etterpå at jeg ikke kunne stå 110% inne for denne informasjonen.

Men, samtidig tviler jeg på at en enkelt overføring på 10K alene fører til at du får spørsmål om den ;) Det er vel en del annet i det skapet også da....
 
Topp