Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Fordeler og ulemper med liberalisme

picxx

Well-Known Member
Jeg finner det vanskelig å stemme på noe parti lenger. Jeg stemte da også heller ikke på NOEN partier nå sist. Jeg stemte, som en av mange, blankt. For å gi et signal om at "ingen av dere er verdige min stemme".

Det står det jo ihvertfall respekt av.

Værre med "sofavelgerne" som uttaler seg mellom velgkampene.
De fleste meningsmålingsfirma ringer faktisk rundt til folk i arbeidstid.
Da er det alenemødre og trygdede som er hjemme, så ikke rart de får høy uttelling på AP og Frp.
Den ene parten vil ha billigere brennevin (frp), mens den andre parten vil ha mere i barnebidrag eller støtte eller whatever.. (AP). Man ser ikke disse i valglokalene, for ræva er for tung til å dra seg ut av sofaen. Men snakke å skrive mellom valgene har de jommen ikke noe imot.

off...ble mye OT dette nå :)
 

peterandrej

pensjonert moderator
PS: Det jeg prøver å si: Synet du ser ut til å forfekte tiltrekker seg kyniske mennesker. Kapitalisme og liberalisme vil ikke gi disse kyniske folkene makt til å holde på som de gjør.

Kapitalisme er jo rendyrking av kynisme, da. For eksempel vil ens handlinger i kapitalismen alltid være moralsk riktige HVIS de gir uttelling i form av mer penger i kassa. Hele systemet bygger jo på nettopp dette. Dette kan jo ganske rare utslag. Blant annet bruker man MER forskningsmidler på Viagra enn man bruker på eksempelvis klimaforskning og forskning på AIDS. Det er fordi kjøpekraften blant middelaldrende og eldre menn med problemer med pik*** er større enn blant de fattige i Afrika med HIV. Dette skjønner alle er riv ruskende uetisk, men i kapitalismen er det moralsk riktig fordi det altså gir mer penger i kassa.
 

picxx

Well-Known Member
For eksempel vil ens handlinger i kapitalismen alltid være moralsk riktige HVIS de gir uttelling i form av mer penger i kassa. Hele systemet bygger jo på nettopp dette. Dette kan jo ganske rare utslag.

Har du blitt frp velger Peter?
Trodde vel du kunne bedre norsk enn dette.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Kan du motbevise? Eller bevise at dagens løsning er bedre?

Det kan man faktisk, hvis du med "dagens løsning" mener den "scandinaviske" blandingsøkonomien? Sosialdemokratiet, som jo forfekter dette, har styrt alle de nordiske land siden krigen, og levestandarden går for å være den høyeste i verden.

Undersøkelser viser også at scandinavene jobber mest effektivt. Vi tjener mest og har mest fritid. Samtidig. Vi har også helsevesen og sosiale goder til alle, uansett inntektsnivå.

Ser man på land som USA, der jo kapitalismen har herjet mer "fritt" enn i norden, så viser undersøkelser at arbeidsledigheten er høyere, forskjellene større og fattigdommen faktisk ganske fremtredende.

For å gi dere liberalister et tips om argumentasjon/retorikk overfor folk som ikke kan så mye om slike ting, kan dere jo trekke fram "Ultra-beviset" på at kapitalisme funker: nemlig sammenligningen mellom Sør- og Nord-Korea. I Sør-Korea har man gjennom en USA-støttet økonomi utviklet en massiv industri. Man har omtrent samme levevilkår som i Storbrittania, om ikke bedre, mens man i Nord-Korea opplever hungersnød hvert bidige år fordi landet holder på med et antikvarisk jordbruk som går i dass hvert jævla år.

Men denne retorikken vil bare funke overfor Frp-ere og andre som er tjukke i huet, for Nord-Korea er strengt tatt ikke et bevis for at "sosialisme" ikke funker. Men N-Korea er derimot et ypperlig bevis på hvor innmari ille det kan bli i militære diktaturer. N-Korea skal ikke sammenlignes med sosialistiske land (som jo ikke finnes i verden), men heller med andre diktaturer. Som det vi så i Sovjetunionen under Stalin eller Nazi-Tyskland.

Lykke til i debattene :)
 

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Det kan man faktisk, hvis du med "dagens løsning" mener den "scandinaviske" blandingsøkonomien? Sosialdemokratiet, som jo forfekter dette, har styrt alle de nordiske land siden krigen, og levestandarden går for å være den høyeste i verden.

Ingen tvil om at Norge er blant de beste landene i verden å bo i, det er jeg som har bodd i utlandet den første til å skrive under på. Men betyr dette at vi skal slutte å utvikle oss og planlegge for fremtiden?

Det er mange faktorer som står for dette og de rødgrønne tar litt for mye kreditt for dette. Til tross for at vi har flotte helsetjenester, så er det masse som kan forbedres i landet. Utrolig mye penger kastes bort i byråkrati. En ting det skrytes av her i landet er den lave arbeidsledigheten, men det politikerne ser ut til å skyve bort er det høye sykefraværet. Ironisk lever vi lengst i verden, men er også på topplisten over sykemeldte.

Mitt største problemet med dagens rødgrønne regjering er deres tilnærmest nullsatsning på næringslivet. I fjor ble det 12.000 flere arbeidsplasser i det offentlige - hvem skal finansiere dette om oljepengene forsvinner? Før eller senere vil det komme et fullverdig alternativ til oljen.

Norge er heller ikke konkurransedyktig i utlandet, da vi har høyere priser og avgifter på alt. Dette hemmer norges situasjon etterhvert som grensene strykkes ut mer og mer grunnet innovativ teknologi og utvikling. Grundere og bedriftsledere i Norge har få inncentiver for å satse på vekst. Om man satser på vekst blir det fort gjort om til kapitalisering og bilder av direktører med feite pengesekker florerer blant det norske folk - man skal jo trossalt ikke tro at man er noe!

Norge fører en pinglepolitikk, med en arrogant og selvmotsigende leder bak rattet. Vi skal være glad det renner vikingblod gjennom årene våre..
 
Topp