Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Har du en god ide kan du få 3 mill i oppstartkapital

Christian

Medlem
Den er nok rimelig stor ja + at de får inn masse idèer som de kan bygge på selv.
Si at VG går inn med 3 mill over 2 år + at en gründer går inn med sin arbeidskraft i 2 år til 500.000 per år. Da kan VG forlange 75%. Kanskje ikke sånn det fungerer, men logisk sett så kan det bli sånn.
Uansett så vil nok vedkommende gründer bli mangemillionær i løpet av få år.

Absolutt ikke usannsynlig den siste setningen din nei. Kapitalen og eierandeler, prissettingen, blir vel vurdert ut fra kapitalbehov og risiko. Hva er nedsiden og hva kan oppsiden være. Noe som iallfall er helt sikkert er at VG vil budsjettere inn lønn til gründeren. Et eller annet må man gjøre for å betale husleia, og hvis man må gjøre andre ting for å tjene til livets opphold vil ikke gründeren kunne ha det fokuset på prosjeket som VG ønsker.

Å få med seg VG på et prosjekt er jo en drømmesituasjon! Tenk bare på all trafikken de kan pumpe inn, det nettverket du får tilgang til, det salgsapparatet som kjører inn penger... Nåløyet er trangt, men hvis man får en avtale med VG kan man fort være ganske godt sikret ja :D
 

Christian

Medlem
Dobbeltposter litt jeg...Glemte jo å gratulere masse :D
Dere har gjort veldig mye riktig på veien, og jeg er garantert ikke den eneste som har fulgt dere de siste årene!

Apropo Nettby. Hadde Fredrik eid 100% av nettby er jeg 120% sikker på at han ikke hadde vært i nærheten av å være verd det han er i dag. Pga VG eier han i dag 40% av en multimillion-bedrift.

Såvidt jeg kan huske fungerer annonseringen slik at man kan kjøpe en uke annonsering for 100 000. Da vil annonsen din rotere likt med 10 andre annonser. Ergo 1 mill i uka, 52 mill i året og ingen kjempestore kostnader. Hørte et rykte om at annonseplassene på Nettby var solgt ut nesten hele 2008.
Nå har jo Nettby rundt 200-250 millioner sidevisninger i uka, eller noe sånt som rundt 600 millioner sidevisninger. Det blir en lav CPM, og jeg vil tippe at (hvis det ikke har skjedd allerede) hvis de forandrer annonsemodell vil de nok tjene atskillig mere.

Nå ble startsiden.no prissatt til nesten en halv milliard da Schibsted solgte seg ut for et drøyt år siden, så hvis nettby noen gang skulle bli solgt vil nok prislappen være atskillig høyere enn 60 millioner.
 

Christian

Medlem
Og de er nok til gjengjeld veldig interessert. Det er jo et segment de fleste vil ha en posisjon i, det viser jo Biip. Og jeg tror ikke man kan ekskludere utenlandsk kapital heller. Se på Edda som er eid av Montgomery f.eks.

EDIT: Ser jeg har gratulert Biip i denne tråden. Jaja, ikke like enkelt å få med seg hvilken tråd man skriver i :D
 
Sist redigert:

Deezire

Medlem
Personlig syntes jeg det er et hån å tilby 3 millioner for en potensielt god idè hvor de garantert skal ha store eierrettigheter. Hadde de ikke skulle hatt store rettigheter så hadde dette vært nevnt. :p

Veeldig OT: Facebook har en markedsverdi på $7b men kun en omsetning på rundt $100 mill. Er det bare jeg som lukter en dotcom-boble uten like på sosiale nettverk?
 

Gomlers

Member
Men tilbake til topic her..
Er det faktisk noen som har meldt seg på og som vil rekke opp handa på det?

Går egentlig selv med store planer om å slenge inn en søknad, men tenker litt på fordeler/ulemper.

Jeg er en alltid så forsiktig fyr av meg ;) så jeg trenger litt hjelp til å komme på de negative sidene.. noen som har noen skikkelige ulemper å diske opp med her, slik at jeg med god samvittighet kan legge fra meg tanken på å delta?
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Min mening er at det helt klart vil være mest fordeler med å utvikle noe med hjelp fra VG og 3 millioner kroner og mest sannsynlig få en suksess, enn å gjøre det på egenhånd uten penger. Har tenkt å slenge inn en ide jeg har hatt en stund men aldri hatt tid eller penger til å virkeliggjøre.
 

picxx

Well-Known Member
LOL... morsomt å se at VG kårer sin egen ide som den beste, og begynner å bygge på en ide innsendt fra "jon fra trøndelag" til sin neste storsatsing, uten at "jon" får noe av dette selvsagt.

Tror jommen jeg skal kjøre en slik en jeg også gitt... :D
 

Keanu

Geek
Slik jeg ser dette er det en måte for VG å finne innovative nettidèer å investere i. Jeg tviler sterkt (og de sier det vel selv også) på at dette blir en premie til beste ide, men at VG går inn med eierandeler på omtrent 100 % om du ikke har mye egen kapital å skyte inn.

Istedet for at VG selv trenger å gå ut og finne prosjekter å investere i, får de nå alle forslagene inn selv, og trenger bare å sile. De trenger jo heller ikke å bruke noen ideer om de ikke er fornøyde, som de skriver i sin "TOS".

Jeg ville nok kun sendt inn ett forslag om jeg hadde at en ide jeg ikke kunne realisere med egen kapital. 3 mill venture-midler er jo utvilsomt en bra startkapital, om man greier å forhandle seg frem til en deal som gjør at man selv også sitter igjen med en del av eierskapet.
 
Topp