Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hva gjør du når du sitter på en ny trend ide?

sinols

Medlem
Hei!

Jeg har den siste tiden dannet meg en ide jeg trur sterkt på og som kan skape en ny trend.

Jeg vil ikke dele den her. Jeg er med på å dele ideer. Men ikke denne. Jeg trenger rett og slett gode råd når man har en ide man har enorm stor tro på.
 
Sist redigert:

Steve Cash

Medlem
Dette er et umulig spørsmål å svare på med så lite informasjon, det er som det litt forslitte uttrykket "hvor mange dører vender innover?".
Hvis noen skal gi et meningsfylt svar, må du si litt om hvor du er i prosessen, hva du trenger info om. Er det grunnleggende ting som å utarbeide ideen, lage en forretningsplan, skaffe finansisering, tekniske løsninger? Eller er du vant til alt dette, slik at det gjelder noe annet. Hvor langt har du kommet? Er ideen ferdig utarbeidet, eller er det bare noe du har i hodet foreløpig?

Noen grunnleggende ting er:
1. Beskriv ideen nøye for deg selv.
2.Lag en forretningsplan, gjerne helt løselig til å begynne med, herunder
- hvem er kundene for dette produktet,
- er du sikker på at det finnes et marked,
- hvor mye er du villing til satse av penger og tid,
- skal du drive med dette på hel- eller deltid,
- hvor skal du satse georgrafisk (av mindre betydning hvis du skal selge på nett),
- hvor mye trengs i finansiering,
- hvordan skaffe finansiering,
- har du tid til å utvikle ideen,
- har du kompetanse, hvis ikke hvordan skaffe folk og hva skal de kunne,
- osv.
3. Har du et firma, hvis ikke må du ta stilling til foretaksform, og opprette et.
4. Må ideen patentbeskyttes på noe vis?

Det er ikke sikkert det er dette du lurer på i det hele tatt, men det var et forsøk på en standardliste. Det finnes også en rekke guider på nettet for etablerere.
 
Sist redigert:

sinols

Medlem
Takk for ett godt svar! :)

Den er ferdig utformet. Den er veldig enkel i seg selv. Utfordringen ligger mest i hvem man skal gå til med en stor idee.

Neste steg er utformelse. Bygge den. Er det noen man bør se for seg når vi tenker stort? Kan man kontakte facebook?, twitter? Jeg tenker en ide som kan være med på å forme en enorm trafikk/energi.

Lyst og forklare hva det er, men litt risikabelt. Dette finnes ikke i dag.
 

Steve Cash

Medlem
Du tenker altså på å få en stor aktør, som Facebook, Twitter, Google etc., til å bite på kroken? Rent bortsett fra at du trenger et kobbel av advokater til å hjelpe deg med avtalene, tror jeg det er veldig vanskelig uten at ideen er utprøvd i praksis. Men for all del, rarere ting har skjedd.

Hvis dette virkelig er en kjempeidé som ingen har tenkt på, må du i alle fall beskytte patentet før du går ut med det, hvis dette er en type produkt som kan patentbeskyttes eller varemerkebeskyttes. Dette er det skrevet om før her, men jeg kan ikke noe om det. Også det kan du søke etter på nettet, patentkontorene har en del informasjon.

Hvis du skal sette i gang selv, trenger du antakelig finansiering hvis dette er stort. Og da vil antakelig banken kreve minst den omtalte forretningsplanen. Et alternativ til bank kan være en norsk investor, eventuelt Innovasjon Norge hvis du får dem til å tro på ideen. Også da vil du måtte presentere en godt utarbeidet plan for dem.
 
Sist redigert:

romeo

Medlem
Hva med å selge ideen din til en investor? Letttjente penger jo.

Kan man bli rik av å selge ideene sine? :)
 

hansson

Langveisfarende
Ideer er ikke noe verdt uten gjennomføring. Investorer vil se et fungerende produkt før de investerer. Det er i dag mulig å bygge et nettbasert system for 10 000 kroner (e.l.) så hvorfor ikke bare brette opp ermene og få det gjort? Nytter ikke å tenke for mye, det hjelper lite. Sats!

Når det er sagt må du ha en realistisk plan i bunn for hvordan du skal få inntekter på ideen. Hvis det er en fin idé du skal gi ut gratis men som ingen skal betale noe for (heller ikke reklameinntekter) så er det sannsynligvis dømt til å mislykkes, med mindre du har kontakter i Silicon Valley.
 

hansson

Langveisfarende
En annen ting: Meld deg på en StartupWeekend i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Der vil du få kontakt med f.eks. utviklere som kan være med på laget, og du vil få veiledning av gode mentorer. Du vil også lære å gå på med krum hals og JUST DO IT, og hva bootstrapping er i startup-sammenheng. Mange har gått ut fra en startupweekend med en fungerende prototype som kan presenteres for investorer. Hvis det blir snakk om investorer må du ha dette i bakhodet: Hvem har kontroll på selskapet?|Firmanytt

Og les mer om temaet her, og muligheter for å lisensiere produktideen, eller eie patent selv eller via firmaet: Beholde kontroll når firmaet henter inn investorer|Firmanytt

Rådet må være å beholde så mye styring på selskapet som du kan, selv om investorer vil ha sin del av kaka. Dette kan reguleres gjennom gode avtaler mellom aksjonærene, som du vil se i artikkelen.
 

sinols

Medlem
Mye bra her. Takk sist til Hansson!

Dette er ett firma som vil genere i inntekter uten reklame. Nei, det er ingen casino.
Lite spm; hvor finner man kontrakter som er værdt og bruke?

Edit; kontrakt som handler om eierskap/fordeling av %.

Jeg forstår bare basic html, css. Jeg trenger en som kan sette alt i live. Jeg vil gi 30% eierskap.

Slik; 30/70. Hva tenker du/dere om prosentfordelingen? Han for i oppgave å jobbe med programmering, databaser slik at alt fungerer. Hele IT jobben.
 
Sist redigert:

hansson

Langveisfarende
Prosentfordelinga er grei isolert sett, men hvilken utvikler vil ta på seg å jobbe gratis uten garanti for inntekter overhodet, for 30% av en mulig gevinst i framtiden? Jeg tror sjansene til å finne noen som går med på en slik deal tilnærmet lik null. Jeg tror kanskje sjansene er tilnærmet lik null for at du finner noen som vil jobbe gratis for 90% også. Det er faktisk vanskelig å finne kompetente utviklere i dag som har tid og lyst til å gjøre en jobb, selv om du sitter med fanget fullt av penger du har lyst til å betale med. I praksis vil utvikleren stå for hele verdiskapningen men du ikke gjør noe av reell verdi, altså blir det hele skeivt fordelt. Når det gjelder aksjonæravtale finner du under Starte bedrift på Altinn bl.a. Men du må skrive den sjøl hvis du vil ha med punkter som dekker ditt spesielle behov.
 

sinols

Medlem
Det kommer mye ann på selve ideen om hvor verdiskapningen ligger mener jeg.
En slik ide kommer sjeldent og vil skape en ny trend som berører veldig mange mennesker daglig.

Verdiskapningen er allerede skrevet ned; en utvikler gjør en jobb han er lært til og gjøre.

Men igjen; avhengig av ideen selvfølgelig.

Det er ingenting i dag som er i nærheten av denne ideen, selvom jeg synes det er merkelig.
 

hansson

Langveisfarende
Vil du klare å briefe en interessert utvikler uten å avsløre detaljene? Er det umulig å diskutere rundt opplegget fordi det må hemmeligholdes? Er det mulig å hyre en ukrainer til å lage en prototype, uten fare for at han stjeler ideen? Hvis dette er mulig bør kanskje neste skritt være at du enten sparer penger så du kan få laget en betaversjon ved hjelp av en rimelig programmerer som du finansierer selv. Eller så bør du lyse ut jobben offisielt her på forumet og evt. andre steder. Men det er umulig å få med deg noen på laget hvis du ikke kan si hva det gjelder. Er det et stort system som skal lages, eller en enkel nettside du kan lage i Wordpress? Hvordan skal markedsføringen foregå etter at systemet eller siden er bygget?
 

adeneo

Medlem
Problemet her er at det virker som om du allerede er av den oppfatningen at denne ideen er det største som har skjedd siden hjulet ble oppfunnet, noe den sannsynligvis ikke er, og uansett om den skulle være det, så spiller det ingen rolle.

Det finnes nemlig ikke gode ideer, bare gode gjennomføringer !

Den regelen gjelder i særlig grad på nett, hvor ideer er verdt null, niks og ingenting.

Ta historien som et godt eksempel, og se på de 50 største nettsidene i verden, eller de 1000 største for den saks skyld, og så å si ingen av de bygger på en unik ide som ingen hadde tenkt på tidligere.
De bygger alle på eksisterende ideer og prinsipper, de er bare gjennomført bedre. Noen av de er ikke engang gjennomført bedre, de er bare markedsført bedre.

Facebook kom omtrent ti år etter Myspace og andre sosiale nettverk, men var utformet på en litt annet måte, og fikk tidlig inn personer med en enorm gjennomføringsevne som gjorde suksessen til et faktum.

Google var på langt nær den første søkemotoren som kom ut, og var i lang tid en liten obskur nettside som svært få benyttet, og når Page og Brin forsøkte å selge Google til excite.com i 1999 for 1 mill. dollar, og senere for 750K dollar, ble de kastet ut av kontorene til excite.com, som var store på nettsøk den gangen.

Youtube var ikke det første nettstedet som drev med videoer, Blogspot var ikke det første bloggnettverket som ble satt opp, Twitter var på ingen måte først ute med korte enkle snutter, Wordpress er bygget på et gammelt CMS som ble forlatt på grunn av liten interesse, og var heller ikke i nærheten av å være den første CMS løsningen, eBay var ikke først ute med nettauksjoner, Amazon var ikke først ute med netthandel, og slik kan man holde på .....

Poenget er at du kan ha verdens beste ide, men det spiller ingen rolle dersom du ikke også har verdens beste gjennomføringsevne eller har med deg personer som kan gjennomføre denne ideen på en måte som gjør den til en suksess.
Du trenger sannsynligvis utviklere som vet hva de driver med, og selv om de lager verdens beste nettside, så spiller ikke det noen rolle heller, dersom ingen vet om den.
Da trenger du noen som kan markedsføre dette til massene for å skaffe brukere, og selv om du klarer alt dette, så er sannsynligheten stor for at dersom det er en slik fantastisk ide, så har et eller annet gigantisk selskap med utømmelige midler "lånt" denne ideen omtrent før du får den på nett, og innen du er ferdig med rettsaker over patenter og annet, så er nettsiden og ideen din allerede verdiløs, og du er blakkere enn du var når du fikk denne ideen.

Nå er det jo også slik at rundt 0.002 promille av alle gode ideer som har noe med internett å gjøre faktisk blir til en levedyktig bedrift, og kanskje 1 av en trilliard blir til en virkelig suksess, og det er alltid en mulighet for at du faller innunder der og får dette til, men ideen i seg selv er kanskje 0.1 prosent av det som trengs for å komme dit.

Lykke til videre !
 

sinols

Medlem
Jeg er 22 år och har vært aktiv på nett siden det kom. Jeg vet hva som er der ute och har sett hva de beste gjør og hva de spiller på.

Tingen er at om ideen din er en markedsføring i seg selv så er det litt anderledes. Ideen berører 3 viktige parter. Pluss for alle 3. Skulle gjerne ha utdypet meg. Men nå vet jeg litt mer pågrunn av dere. Takk for det ; ).

Utførelse er veldig viktig for meg og at det blir slik jeg ønsker det.

Setter stor pris på ett kritisk øye.


Ps; link til en anbefalt kontrakt på % fordeling av firma ønskes ; )
 

Dag Frogner

Supermedlem
Jeg trenger en som kan sette alt i live. Jeg vil gi 30% eierskap.

Slik; 30/70. Hva tenker du/dere om prosentfordelingen? Han for i oppgave å jobbe med programmering, databaser slik at alt fungerer. Hele IT jobben.

Problemet med dette er bare at man ikke får mat på bordet med 30% eierskap i et firma som pr dags dato ikke eksisterer ennå og som kanskje aldri tjener en eneste krone. Hva skal man som utvikler leve av hvis man går 110% inn for å jobbe med dette prosjektet? Hvordan betaler man lån og regninger med eierskap i et firma som man ikke vet om overlever en uke engang?

Som flere nevner er en idè verdt null, niks og nada om man ikke klarer å gjøre noe mer ut av den. Om den er så bra som du mener er det vel verdt å pansette hus og bil for å låne opp penger til å satse på den?

Når det er sagt så dukker det opp brukere på dette forumet ihvertfall èn gang pr måned som har en heeelt fantatsisk idè. De vil ikke si noe, de vil/kan ikke legge noe penger i det, men de vil gjerne ha noen til å jobbe gratis mot en %-andel i et firma.

Jeg har vanket på dette forumet et stund og har aldri hørt mer om disse fantastiske ideène etter at tråden ble opprettet. Med andre ord er det veldig, veldig få som har evnen til å gjennomføre noe skikkelig. Disse ideène var derfor kanskje ikke så revlusjonerende som først anntatt? ;)

Jeg tviler ikke på at du faktisk sitter med en god idè, men desverre må du enten klare å finansiere lønn til de som skal hjelpe deg, skaffe en investor (som selvfølgelig skal ha tilbake 150-200% av investeringen senere), eller gjøre jobben selv. :)
 

sinols

Medlem
Jeg er ikke ute etter en samarbeidspartner. Jeg har en venn av meg. Ville aldri delt ideen med andre jeg stoler på. Jeg åpnet tråden for forslag og veiledning. Noe jeg har fått i storgrad her inne.

Takk skal dere ha ; )
 
Topp