Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor finner man gratis bilder til fri bruk på blogg?

jaswane

Member
Bruker selv Pixabay og Pexels. Litt fare for at man tar bilder som har blitt brukt 100 ganger før av andre, men er gratis og krever ikke henvisning. Flick bør man være forsiktig med.. Man har som hovedregel ikke lov å bruke andres bilder. Folk misforstår også ofte og setter bilder opp til å ha Creative Commons lisens men blir sure hvis man bruker dem likevel.
 

ronorio

Active Member
Pixabay, Pexels og Freepik er tre gode alternativ.
 

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
1. Les deg opp om opphavsrett og bl.a. forskjellen mellom et fotografisk arbeid og et bilde.
2. Les deg opp om de forskjellige lisensmodeller.
3. Når du bruker et bilde: dokumenter kilden til hvor du fant det.

Punkt 3 er spesielt viktig fordi du kommer aldri til å huske hvor du fant det når du får en faktura fra et advokatkontor i Oslo.
Så ta en screenshot/PDF av nettsiden og lagre det som dokumentasjon for nettsiden/artikkelen. Når de du fikk bildet av har forsvunnet eller trukket tilbake bildet, kan du hvertfall fremdeles hevde at du arbeidet i god tro.
 
Punkt 3 som Pong nevner her, er ekstremt viktig. Ikke minst fordi det nå finnes firmaer som har spesialisert seg på å kjøpe opp rettigheter til bilder (blant annet memes), som de søker opp og sender fakturaer på. Vet om flere som har fått regning på slike bilder, og har endt opp med å måtte betale ...
 
Topp