Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor lang tid brukte du på å bygge opp nettstedet ditt? Hvilke metoder brukte du?

Dag Frogner

Supermedlem
Er litt nyskjerrig på hvor lang tid folk har brukt på å bygge opp nettstedet sitt. Da tenker jeg helt fra det var lansert og frem til man kunne leve av det / ha en pen bi-inntekt.

Er også litt nyskjerrig på hvilke metoder folk har brukt når det gjelder markedsføring og annonsesalg. Sendt ut eposter, ringt, sendt ut vanlig brev, brukt "samfunn" som twitter, facebook ovs osv...

Fyr løs. :)
 

Tonny Kluften

Administrator
Skogtrollet - Informasjonssikkerhet i den elektroniske verden

Har brukt ett år. Tjener 5 kr dagen. Blogging for penger er ikke veien å gå, man må blogge av interesse/lidenskap. Så kommer pengene.

Betyr det da at du ikke har interesse/lidenskap for det du skriver om? Ett år er litt for lenge...

Litt enkelt sagt så er den tiden det tar å tjene penger relatert til hvor lang tid det tar å lage innhold som folk vil ha.
Men starter du på scratch så bør du i det minste ha en liten bi-inntekt etter et år.

Spørsmålet er jo egentlig hvor god man er til å lage innhold.
 
Har brukt nå nesten 2 år på nettstedet i signaturen min. Det er laget i FrontPage, og bare det er nok til at de fleste på webforumet bør riste på hodet og/eller trekke på smilebåndene. Har brukt ca 90 % av tiden på innhold og unikt bildemateriale. Resten av tiden har gått til linkbygging. "Tiden" er jo her et diffust begrep ettersom mine nettsteder og blogger kun er hobby (har full jobb utenom). Kanskje jeg i snitt har brukt 3 timer per uke de siste to årene på dette ene nettstedet(!?). Avkastning nå: Over 2 tusen per måned. Med slike nettsteder er det jo slik at man jobber langsiktig og "gratis" i lang tid før man kan begynne å høste noen frukter. Hadde jeg hatt litt mer peiling på hva jeg driver med (script, koding, seo o.l.) ville ting kanskje sett anderledes ut. Likevel mener jeg at min vektlegging av unikt innhold (tekst og bilder) og interesse for temaet er det viktigste.

Kan også nevne at jeg har brukt irriterende mye tid på en del andre nettsider og blogger (bruker wordpress) der resultatene (inntjening) har vært elendig sett på bakgrunn av tidsbruk. Det er ikke det at man går med tap, men at inntektene ikke står i noe som helst forhold til tidsbruken. Et par blogger/nettsider driver jeg dessuten kun på bakgrunn av engasjement og interesse, og der bryr jeg meg lite om resultat - selv om også disse går i pluss. Uansett er det godt at mine prosjekter bare er en hyggelig hobby, men dog gir en hyggelig biinntekt. Og siden du spør (King-Nothing); Per i dag har jeg (og min familie) ikke mulighet til å leve av det jeg sysler med på nettet.
 
Jeg er i startfasen enda, men jeg brukte vel 2 mnd ca på "start-innhold" og design, som er det jeg jobber videre med hele tiden. Skulle ønske meg en "proff" hi tech side i forhold til funksjoner, men WP gjør jobben enn så lenge. Annonsert litt med adwords, men det har egentlig ikke vært noe poeng i det da jeg i stor grad treffer de jeg vil nå på søkene uansett. Sosiale medier har ellers vært kjekt. Har hatt det greit med at annonsørene faktisk har kommet til meg uten at jeg har gjort noe som helst, så jeg har ikke måttet gjøre noe i den forbindelse enda :D.I tillegg har jeg funnet partnerprogrammer som passer ypperlig akkurat for min lillle store nisje :) Jeg bruker mye tid på sidene, men jeg elsker jo også å holde på med det. Det er ikke noe jeg kan LEVE av, men det regner jeg heller ikke med på et så tidlig stadie.
Jeg konsenterer meg altså om a) innhold og b) Seo for tiden. (og c) sosiale medier, da, den aller aller kjedeligste delen *ler* ;) )
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Jeg og en partner begynte med en blog om alt og ingenting for ca 6 år siden.
Etter ca 1 år startet vi et par nettsteder til. I ca samme nisje.
Etter ca 2 år startet vi NUF.
Etter ca 3 år sa jeg opp deltidsjobben jeg hadde utenom, og kunne leve greit av nettstedene.
Etter 5 år la vi ned NUF'et, og startet AS.
Nå etter 6 år driver vi et helt nettverk av nettsteder og tjenester som hovedsaklig baserer seg på annonseinntekt. Selger ingen produkter.
4 fulltids ansatte, en deltid.

Omsatte i fjor for ca 4 mill.

Veldig lite fokusert på SEO og sosiale medier, hovedsaklig kommet dit vi er ved link bytting og trafikk trading med andre nettsider i samme nisje.
 

Dag Frogner

Supermedlem
Det er litt artig at dere nå kan omsette for 4mill uten å ha satset på hverken SEO eller sosiale medier. Etter å ha lest her inne (og mange andre steder) virker det nesten som om SEO spesielt er livsviktig for å kunne bygge opp et nettsted. Hvilke nettsteder gjelder dette?

Hvorfor gikk dere fra NUF til AS? Er ikke dette veldig likt?
 

picxx

Well-Known Member
det er litt artig at dere nå kan omsette for 4mill uten å ha satset på hverken seo eller sosiale medier. Etter å ha lest her inne (og mange andre steder) virker det nesten som om seo spesielt er livsviktig for å kunne bygge opp et nettsted. Hvilke nettsteder gjelder dette?

aoe ;)
-----------
 

metallian

Medlem
Selvsagt- og hvilken type. Setter man opp en nettsdie fordi man har en hobby man vil utvide- eller setter man opp en nettsdie for å tjene penger- det er to helt forskjellige ting. I første eksempelet synes jeg det kan gå et par år før man er i pluss sålenge man ikke taper særlig penger.
 
Topp