Ideal Media AS / Dokumenthjelp.no har stjålet skjemaet vårt

En tråd i 'Lover, regler og normer' startet av hansson, 4 Nov 2012.

 1. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Det ante meg at de var falske, så jeg sjekket dette jeg også. To av navnene finnes ikke på gulesider eller skattesøk heller, dvs. at det er bare oppspinn. Ikke så lett dette med referanser, folk lærer aldri virker det som.
   
 2. aabbcc Guest

 3. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Her bør vi trå til og registrere oss asap, ja :D. Kreativ fyr dette her altså.
   
 4. firmautvikling Medlem

  Innlegg:
  42
  Absolutt ikke overrasket over noenting som har med Vatland eller hans kompanjonger å gjøre.
   
 5. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Vatland har vært involvert i Stron/Panlegis/Verdun på Malta og ********, og siden vi har skrevet negativt om denne typen virksomhet er det muligens en ren hevnaksjon.
   
  Sist redigert av en moderator: 15 Aug 2013
 6. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Oppdaget nå at også BizUp.no har latt seg inspirere i stor grad av vårt bestillingsskjema. Starte AS enkelt via Biz-up

  De har f.eks. brukt nøyaktig samme bildefil (inputbg.png) som er laget av yours truly som bakgrunn i inputfeltene. Dessuten, den trinnvise oppbyggingen og hover-effekten på inputfeltene...

  Koden hos Dokumenthjelp er tilnærmet lik avskrift av vår kode (både html og css), men BizUp har pakket dette inn i sin egen kode. BizUp hadde tidligere et helt annet oppsett, og har tydeligvis likt Starte-AS.no sine ideer her. Var faktisk ikke klar over at norske internettaktører var så kjipe som dette?
   
 7. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Bizup.no bruker også knappene Conta bruker i f.eks. Conta Faktura (innlogget i appen), men også på Starte-AS.

  De bruker den på fronten og på alle bestillingsskjemaene sine. Både html og css er lik, og bildefilene som brukes for å lage knappen har samme navn:

  http://www.bizup.no/wp-content/plugins/stOrderForm/images/button_tr.png
  http://www.bizup.no/wp-content/plugins/stOrderForm/images/button_tr_l.png

  http://www.bizup.no/wp-content/plugins/stOrderForm/images/button_neutral.png
  (denne har de krympet litt i forhold til vår, samt endret farge)

  Contas motsvarende:

  https://www.conta.no/starte-as/css/images/button_tr.png
  https://www.conta.no/starte-as/css/images/button_tr_l.png

  https://www.conta.no/starte-as/css/images/button_neutral.png
   
 8. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Har kikket litt mer på koden fra Bizup og ser at nettsidene er laget av Slopetracker AS, som jeg mener bestemt er drevet av en her fra Webforumet. Velkommen til SlopeTracker AS - Om SlopeTracker AS

  Hvis dette er måten norske outsourcing-selskaper drives på så bør metodene revurderes. Uheldig at Slopetrackers kunder settes i fare ved at vietnameserne uhemmet forsyner seg av konkurrerende nettsteders webdesign og brukergrensesnitt.

  Noen som vet hvem det er som driver dette selskapet?
   
 9. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Fant det, dette er Sta som er medlem på WF. Hva sier du om denne praksisen? Var dere klar over at dette er plagiat?
   
 10. adeneo

  adeneo Medlem

  Innlegg:
  1.611
  Jeg kan ikke forstå at dere som er opphavet til alle tekstfelter og knapper med bakgrunnsbilder med lignende utseende og navn som dere har, ikke "tar en Apple" og går til søksmål mot alle som bruker "knapper"?

  Da kunne dere slutte med dette starte AS greiene, som de aller fleste uansett klarer fint på egen hånd, og heller leve av inntektene fra alle søksmålene?
   
 11. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  At du er imot AS-tjenesten betyr ikke at det ikke er behov for den. Det er et stort behov, og det er derfor mange tilbydere som tilbyr samme tjeneste. At du er imot denne tjenesten betyr ikke at det er normalt å kopiere bildefiler og layout. Vi fant opp den trinnvise bestillingsprosessen med automatisk utregning av aksjeantall/kroner osv. og det er ikke greit at andre kopierer verken denne eller stjeler bildefilene som er spesiallaget av oss. Hvis de vil ha knapper som noen andre har laget så får de ta noen som ligger ute i public domain eller som er gjort fritt tilgjengelig. Alt materiale Conta publiserer er opphavsrettighetsbeskyttet og ikke fritt tilgjengelig.

  Jeg snakker ikke her om at folk lar seg inspirere av oss, men at 2 firmaer i samme bransje stjeler opplegget vårt. Det er rett og slett ikke akseptabelt, og det er ikke juridisk holdbart.

  Copyscape har f.eks. 5 treff på Dokumenthjelp.no hvis vi sjekker url-en vår. Vi får 2. Se selv. Copyscape search results for: https://www.conta.no/starte-as/bestilling.php
   
 12. adeneo

  adeneo Medlem

  Innlegg:
  1.611
  Jeg er ikke imot deres tjeneste, det er faktisk helt likegyldig for meg hva dere driver med, og dersom noen vil betale dere for å fylle ut noen skjemaer så må de gjerne gjøre det for min del.

  For å forsøke å si det litt klarere; det hjelper lite å legge ut en haug med lenker og fortelle oss andre som stort sett kopierer ideer og laster ned bilder fra Google daglig, hvor grusomme disse selskapene som har stjålet knappene dine er.
  Dersom du mener du har en sak så bør du vel heller gå til rettsvesenet med dette, eller i det minste kontakte eierne av de nettsidene det er snakk om og be de fjerne knappene som er like som deres knapper ettersom det trykker litt på noen knapper i topplokket når noen rapper knappene dine ?
   
 13. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Hehe, ja, skjønner at du ser på dette som latterlig. Det er det jo egentlig. Men det er ikke moro når man har ansvaret for 10 ansatte som vi skal betale ut lønn til å støte på konkurrenter som ikke vil konkurrere på like vilkår.

  At jeg poster på WF er bare til info for dere andre som jobber med web, og som dokumentasjon for Google. Vi kommer selvfølgelig til å gå til søksmål, og advokaten har sendt ut varsel om dette til de det gjelder.
   
 14. Miniforetak

  Miniforetak Medlem

  Innlegg:
  119
  En latterlig viktig og prinsipiell diskusjon. Ikke første, og ikke siste gang slikt skjer. Flott om dere orker å følge det opp rettslig.
   
 15. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Seriøst? Mener du at fordi mange gjør det, så er det greit å kopiere/stjele grafikk og innhold fra andre?
   

Del denne siden