Jeg gir snart opp Google....

En tråd i 'Google' startet av Dag Frogner, 28 Mar 2012.

 1. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Du treffer spikeren på hodet Basicus. Standarden i IM-verdenen virker å være å lage en 300-ords artikkel på 2 timer (noen enda mindre). 1 time research og 1 time til å skrive.

  Newsflash: Et emne du ikke er ekspert på er det klin umulig å skrive en GOD artikkel på 2 timer. 1 hel arbeidsuke - da begynner vi å snakke. Det er slik artikler som generer naturlige innlenker og går "viral". Bruker du 2 timer blir det kun intetsigende oppgulp som du finner på x-antall andre sider.
   
 2. basicus

  basicus SEO Eggspert

  Innlegg:
  487
  Nettopp derfor unngår vi i Devenia å skrive artikler for kunder i så stor grad som mulig.

  Klarer jeg å overbevise de om å investere sin egen tid til å produsere godt innhold på sidene sine har de (og vi) oppnådd tre ting:

  1. De har delt med seg av kunnskapen sin som er faktisk, verifiserbar kunnskap. Vi som utenforstående aktør vil aldri noensinne forstå produktene eller tjenestene til våre kunder like godt som de gjør.

  2. De har spart seg en masse penger med å ikke leie inn en tekstforfatter som vet lite eller ingen ting om deres fagområde.

  3. Pengene de sparer kan dermed brukes på noe de faktisk ikke har greie på eller ønsker å sette seg inn i.
   
 3. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Det som derimot sikkert kan være smart er å få noen skrivedyktige - og gjerne med litt kunnskap om seo - til å gå gjennom teksten etter at de har skrevet den, både med tanke på rettskriving og språkbruk generelt, og for å se om det fex kan varieres i bruk av nøkkelord ++
   
 4. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Hensikten med de fleste sidene mine er ikke at folk skal komme tilbake, røle rundt på siden og brenne en masse båndbredde som jeg skal betale for.
  Få dem unna siden kjappest mulig, til det tilbudet de leter etter.
  Kjøp tilbudet og la meg få provisjonen.
  Oppdrag utført.

  Sikkert litt på siden av diskusjonen om geistlige sider hvor hovedhensikten er å gi brukeren all informasjon de ønsker og mere til, 100% gratis, men prisverdig av de som driver med veldedighet på internett.
   
 5. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  ...men da griner du vel heller ikke på nesa om noen kaller det en søpleside ;)
   
 6. Frode

  Frode Medlem

  Innlegg:
  659
  Nei hvorfor skal man det? Jeg har flere søplesider som tjener godt, og det er jo fint ;)
   
 7. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  For meg kan de gjerne kalle det en bananflue.
  Har ikke til hensikt å drive noe utstrekt folkeopplysning på nett.
  Slikt har man offentlige organ som gjør (som også får betalt for å gjøre det).
   
 8. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Det er selvfølgelig ikke noe galt i å gjøre dette. Dersom målet er å sende videre folk via en annonse, så er det helt flott og greit.

  Mitt poeng var at det er bra at Google tar tak i dette, for JEG er ute etter skikkelig innhold når jeg søker etter noe. Fjerner Google søppelsider fra søkeresultatene, så finner jeg mer relevant innhold og får større nytte av Google. At dette betyr at du må markedsføre sidene dine på en annen måte er synd for deg, men sånn er livet.
   
 9. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Personlig klikker jeg faktisk ganske sjeldent på adwords annonser i søkeresultatene og i de organiske søkene kommer google neppe til å dekreditere slike søplesider. Til det tjener de nok litt for mye via adsense. Men joda, fint at man får kvalitetsinnhold om man primært trykker på de sponsede linkene. For meg betyr det faktisk ikke så mye, da jeg ikke benytter adwords.
   
 10. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Jeg klikker ikke på Adwords-annonser jeg heller :)

  Poenget var at det er Adwords nå, så Adsense, så søkeresultater. Det går den veien, ser det ut til.
   
 11. KennyBanja Medlem

  Innlegg:
  19
  Er helt enig med peterandrej, det er bra at Google i stadig større grad utvikler algoritmen med den hensikt å fjerne slike "søppelsider". Med "søppelsider" mener i hvert fall jeg tynne "lagd for adsense sider", affiliate sider etc med lite og dårlig skrevet innhold som gir liten verdi til brukeren.

  Dersom du tror Google ser seg tjent med lavere kvalitetsinnhold på SERPs for å tjene litt ekstra penger på Adsense på kort sikt tror jeg du tar feil, på lang sikt så lever Google av å levere best mulige søkeresultateter til de som gjør et gitt søk og Adsense har fint lite med hvordan Google optimaliserer sin algoritme for å gjøre nettopp dette.

  Her er en artikkel om hvordan Google kan komme til å ranke nettsider i fremtiden basert på patenten Google har på AuthorRank, meget interessant lesning. AuthorRank could be bigger than all Panda updates combined
   

Del denne siden