Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kjøp av tlf nummer

califlower

New Member
Virker som det kan være greit å ta betalt 14.000 for tlf nummeret for å slippe unødvendig papirmølle. Er det da kun å sette opp beløpet som skattbar inntekt på privat basis og resten ordner seg?
 

Steve Cash

Medlem
Virker som det kan være greit å ta betalt 14.000 for tlf nummeret for å slippe unødvendig papirmølle. Er det da kun å sette opp beløpet som skattbar inntekt på privat basis og resten ordner seg?

Hmm, litt vanskelig å skjønne hva du mener med dette innlegget, ettersom du skriver "ta betalt". Hvis du skyter det inn som immateriell eiendel i ditt eget enkeltpersonforetak overfører du ingen penger tilbake, poenget med innskudd av eiendeler er skattefradraget. Og slike innskudd av private eiendeler gir ingen skattbar inntekt, da hadde poenget vært borte. Men, som påpekt opptil flere ganger, det er tvilsomt om dette er en type eiendel som gir skattefradrag. Det nærmeste jeg har klart å komme er det som jeg linket til i Lignings-ABC lenger opp i tråden, og artiklene der tyder på at det ikke gjør det.

Hvis du med "ta betalt" mener å selge nummeret til noen annen, så gir det fortsatt ikke skattepliktig inntekt, så vidt jeg kan forstå, så lenge du opprinnelig anskaffet det til privat bruk, og ikke har trukket fra kostnaden i forbindelse med inntektsgivende virksomhet.

Som også før skrevet, det er i grunnen bare skatteetaten som kan avgjøre dette, eventuelt kan en skatteadvokat eller revisor si noe om det. Regn likevel ikke med at den du treffer på førstelinje hos skatteetatens servicetelefon vet svaret på stående fot, dette er såpass spesielt at hverken Lignings-ABC eller vanlige oppslagsverk for regnskap sier noe helt klart om det. Men hvis du henvender deg til etaten, så skal de kunne skaffe deg et skikkelig svar.
 
Sist redigert:

Steve Cash

Medlem
Ikke bare fast eiendom, fiskekvoter er ikke tidsbegrenset, fra Lignings-ABC: Fiske
Enkelte av de norske fiskeriene for den havgående flåten er begrenset til bestemte fiskefartøyer med konsesjon for slikt fiske. Konsesjon er varige tillatelser tildelt med hjemmel i § 12 i lov 26. mars 1999 nr. 15 om retten til å delta i fiske og fangst (deltakerloven).
Konsesjoner anses ikke tidsbegrenset og kostpris kan derfor bare avskrives ved åpenbart verdifall, jf. sktl. § 6-10 (3) første punktum.

Det samme gjelder mjølkekvote i landbruket, som en også kan kjøpe, den er heller ikke avskrivbar.

Begge eksemplene er langt fra gullnummer, men det viser at begrepet ikke er begrenset til fast eiendom.
 
Topp