Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Ny metode fra Facebook for å foreslå venner?

TorsteinO

Art Director & grunder
Jeg tror jeg har sett forklaringen, og det er ... tja, litt moro for Apple/iOS-fans, kan gi litt grunn for paranoia, men er egentlig ganske enkel og grei.

Facebook har rett og slett benyttet seg av en av svakhetene i Android, nemlig at veldig mange apps ber om veldig mye forskjellige tillatelser, som fører til at de fleste brukere bare tillater alt, og dermed har facebook benytta seg av muligheten og har i bunn og grunn kopiert hele adresseboka til brukerne av appen. Det vil si at selv om DU ikke engang har hatt facebook-appen installert, så har facebook fått navnet ditt og telefonnummeret ditt (og kanskje mer?) fra andre som har nummeret ditt og som har hatt appen installert, og dermed, med en gang du legger inn nr ditt for å bekrefte kontoen, så har facebook koblingen, totalt uavhengig av om du aldri har hatt en konto før, om du har falsk navn på den nye kontoen e.l.

Vinklingen fra applefansiden...
Most popular Android app caught harvesting users contacts: Facebook

Og et par mer nøytrale kilder for de som måtte være bekymret for SJRDF-effekten (The Steve Jobs Reality Distortion Field)
Facebook Android App Collects Phone Numbers Without Permission -- Even From Non-Members
Norton Mobile Insight Discovers Facebook Privacy Leak | Symantec Connect Community

...men det ser ut til at "feilen" har blitt fiksa nå... Facebook's Android App Collected User Phone Numbers, Fix On the Way
 
Sist redigert:
Topp