Kjapp og trygg hosting for Wordpress

På hvilket kontinent bør VPS/Dedikert server ligge?

TorsteinO

Art Director & grunder
@soulmate - det kan/bør deles opp litt det der...

En server langt unna vil vanligvis ha litt høyere *ping/responstid* (altså hvor kjapt den begynner å svare) enn en server like ved deg, men den kan godt *generere siden* mye kjappere.

Et enkelt eksempel - prøv å kjøre f.ex. en oppdatering av wordpress, installasjon av en stor plugin eller liknende, eller noe annet der serveren må tygge seg gjennom endel kode, på en server langt borte, og på en server på en liten svak maskin hjemme hos deg - f.ex. en litt eldre laptop. Sannsynligvis vil det gå mye kjappere på den mer ordentlige (og sannsynligvis kraftigere) serveren langt borte, enn på den lille svake like ved siden av deg.

MEN - hvis selve sidene serveren skal vise er veldig lette, f.ex. et veldig enkelt theme uten masse dilldall, eller tilogmed bare statisk html, så vil det føles mer "snappy", med en server som ligger nærmere og har lavere responstid, selv om den er svakere og ville være tregere på tyngre ting. Samtidig vil den lille svake selvsagt bli raskere treg hvis det er mye besøk siden den da plutselig må tygge seg gjennom mye mer data.

Du må rett og slett legge sammen de to punktene, hvis det ene punktet er veldig lavt, så vil det andre merkes desto bedre.

Så det kommer litt an på, men generelt vil det selvsagt være bedre med en kraftig server rett ved siden av deg ;)
 

webfyr

Medlem
Ville iallefall valgt et land i Europa i det minste HVIS du skulle velge å ha den utenfor Norge, så sant kundene dine også her :)

Når det er sagt, så skal det mye til før det å ha en kraftig server i utlandet slår en svak server i Norge, slik som Torstein nevner. Jeg var ikke fornøyd med hastigheten når jeg hadde server i utlandet, men det var slik jeg startet, så kan ikke akkurat klandre deg får å gå den veien og heller lande i Norge når du får bedre kundegrunnlag.
 

Stoppet

Banned
Har testet litt

Her testet Hostgator og Bluehost mot norske leverandører og funnet at det er en ganske markant forskjell. Det går vesentlig kjappere å laste fra norske leverandører. Noe høyere pris her selvfølgelig, men mye mindre irritasjon både med tanke på lasting av sidene og ikke minst på jobbing/redigering :) Har testet one.com også som har serverne sine i Danmark, men dette går også tregt. Dette skyldes nok mer at de propper serverne fulle enn at overføringen tar tid.
 
Topp