Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Spam

TorsteinO

Art Director & grunder
Du må gjerne lese det sånn picxx, men jeg har en sterk mistanke om at loven ikke er enig med deg...

edit:

Q: Jeg mottar spam på mittnavn@firmanavn.no, er dette lovlig?
A: Tidligere var dette en gråsone, men lovendringer i Markedsføringsloven $2b gjør at dette nå ikke lenger er tilatt. All post sendt til navn@firma.no og adresser der det sitter en fysisk person bak er nå forbudt.

"Med fysiske personar meiner vi alle levande menneske. Ein e-post blir rekna som sendt til ein fysisk person når den elektronisk adressa lyder på eit bestemt personnamn, til dømes ola.normann@firma.no. Det gjeld uansett om mottakaren er forbrukar, næringsdrivande eller arbeidstakar. Også meir ubestemte e-postadresser som det står ein fysisk person bak, til dømes daglegleiar@firma.no, eller it-sjef@firma.no er å rekne for å høre til fysiske personar etter denne førsegna." (Barne og familie dep.)

Spam sendt til f.eks postmottak@firma.no er fortsatt lovlig, men det forutsetter at dette er tilbud som er rettet mot firmaets daglige drift og ikke tiltenkt enkeltpersoner.

Forbrukerombudet sier følgende "Når det gjelder markedsføringshenvendelser som sendes til en e-postadresse som forbrukeren benytter i jobbsammenheng, legger Forbrukerombudet til grunn at dette ikke vil medføre at henvendelsen automatisk må sies å være rettet til næringsdrivende. (..) Tilbud om varer eller tjenester som hovedsakelig er til personlig bruk for kjøperen, dennes familie, husstand eller omgangskrets, må sies å være rettet til forbruker. I tillegg må tilbud om varer eller tjenester som faller utenfor denne kategorien, men som ikke er direkte relevante for den enkelte i forbindelse med ens yrkesutøvelse, også måtte sies være rettet til forbruker".
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
Du må gjerne lese det sånn picxx, men jeg har en sterk mistanke om at loven ikke er enig med deg...

Takker for den atomet. Da ble det plutselig litt klarere ja, og man er faktisk igjen tilbake til mitt forslag tidligere i tråden, hvor man kan kjøre en harvester på alle norske domener, alle andre som har norske navn eller norske eiere, og bare putte post@, info@ eller kontakt@ som prefiks forran domenene og spamme i vildens sky. Finnes sikkert slik software om man gidder å lete litt, og selv om man rekker ut til kun 10% av de på lista vil det likevel være ganske bra om man f.eks. sitter med en liste på 500.000 eller noe slikt.
At domenehaier blir spammet i hue og ræva er jo bare enda en positiv effekt av det hele.. :D
 

Trancton

Medlem
Dette er kunt ment som et lite tips, og noe alle seriøse aktører som benytter seg av e-postmarkedsføring bør ha i mente før de kjøper e-postadresser (gjelder også offentlige/generelle e-postadresser). Dere bør ha gode grunner for å gå til det steget å sende ut e-post til offentlig/"anonyme" e-postadresser som f.eks. kontakt@domene.no, info@domene.no etc.

Greit nok at man har sitt på det rene og tørre hva angår e-post og markedsføringsloven ifht innhenting av aksept etc, men faktum er at dersom mottaker oppfatter e-posten som spam eller uberettiget (uansett om man har lov og/eller tillatelse), så er den per definisjon nettopp det; spam.

La oss si at du har 100 gode adresser i Statoil som konverterer bra og mottakerne av disse e-postene har akseptert å motta e-post fra deg. Plutselig en dag begynner du også å sende e-post til info@statoil.no (det er jo lov, det vil si, man trenger ikke innhente aksept). Hva skjer da dersom vedkommende som mottar e-posten adressert til info@statoil.no oppfatter e-posten fra deg som spam, og markerer at e-post fra ditt domene som spam? Da vil all e-post fra ditt domene, inn til statoil.no sitt domene sannsynligvis havne i deres interne spamfilter, med mindre hver enkelt white lister e-poster fra deg. Det betyr at du mest sannsynlig også mister de 100 andre e-postadressene i Statoil.

Ryktet til ditt domene/IP'en som benyttes vil også kunne få en advarsel. Flere advarsler vil øke sjansen for å havne i spamfiltre og til slutt svartelisting på andre e-postservere.

Det er utrolig lett for brukere å merke e-post som spam (et tastetrykk unna), og er det mange nok som trykker på denne knappen har man et stort problem. Man risikerer ikke bare å miste den ene e-postadressen, men også alle andre e-postadresser til det ene og samme domenet. I tillegg blir større mailtjenester som Gmail, Hotmail etc. stadig strengere med sine spamfiltre.

Som sagt, kun et tips og noe dere bør ha i mente dersom dere vurderer å kjøpe e-postadresser. Selv jobbet jeg i et selskap tidligere som er et av Norges mest aktive selskap på nettopp DM. De gjorde akkurat dette, kjøpte en stor liste fra Bring Dialog og fyrte avgårde eDM til en haug av generelle adresser. Det endte med mange klager og de opplevde at e-postene havnet i spamfilteret til mange av selskapene, og fikk dårligere reputation som en følge av det. Det var definitivt ikke verdt det for det. Selv om man har loven på sin side, hjelper det lite når mottaker selv oppfatter det som spam :rolleyes:
 
Topp