Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Til dere som har nettbutikk - betalingsmåter

Yngve Larsen

E-commerce ekspert
Er vell snakk om at tjenesten skal være klar 1. februar, vi venter på dokumentasjon/testkontoer for å starte testing.


Yngve
Mystore.no
 

Torgeir

New Member
Har drevet nettbutikk siden nyttår, ca 90% av kundene velger faktura.. ca 70% betaler ikke innen forfall. Dette er selvfølgelig ett problem, men heldigvis har jeg såpass god økonomi i firmaet at det ikke medfører driftproblemer. Kjører sakene på egeninnkasso. Etter 2 måneder er en faktura på 100,- oppe i 430,- de fleste pleier da å betale, så selv om noen saker må avskrives som tap, dekker de andre opp dette greit. Vurdrerte Dibs/Gothia løsningen: PayByBill, men dere bør seriøst lese det med liten skrift hvis dere vurderer å gå inn på denne avtalen. Blir utsatt for en del svindelforsøk, men se etter følgende: privatpersoner med postboksadresser, C0 adresser, firma som ikke er registrert i Brønnøysund, uregistrerte mobilnummer, og pussig nok kunder som legger inn "haster" i kommentarfeltet, mulig at de tror at dette gjør at vi ikke tar oss tiden å sjekke opp. Se også etter kunder som bestiller varer for mellom 950 og 999 kroner, mange tror nok at det er maks hva nettbutikker sender ut, uten postoppkrav eller kredittsjekk. Er også en del som legger inn 4-6 ordre på 3-400 kroner i løpet av en dag, har ikke helt forstått baktanken med dette. Største problemet er vel egentlig at man ikke kan politianmelde disse folkene for svindelforsøk, siden man ikke kan bevise at de ikke ville betale om de fikk tilsendt varene, samtidig som om man sender varene og de ikke betaler, så er de bare dårlig betalere, ikke svindlere
 

picxx

Well-Known Member
Så, enkelt sagt lever norges befolkning på avgifter og gebyrer...til og med bedriftseiere... off... synd!
 

HPF

Medlem
Hvor mye salg vil dere si at man bør ha for at det skal lønne seg å tilby Visa som betalingsløsning? Forstår det slik at det koster litt.

Du skal betale til både kortsinnløser og driftsleverandør. Samlet cirka beløp:
a) Etableringskostnader kr. 1500 og oppover.
b) Månedsavgift kr.200-400/mnd.
c) Fast sats kr. 2-3 kr for hver transaksjon + i tillegg 2-3% av transaksjonsbeløpet.

Så det koster litt, men VISA/MasterCard gir deg en viss seriøsitet, det VIL øke salget ditt og har du tilstrekkelig salg + greie marginer så er det lønnsomt. Eksisterende kunder vil også bruke kort så slikt sett får du en ekstrakostnad der også.

Du må søke og det er ikke gitt at brukerstedet ditt blir godkjent.

Du har ikke lov til å kreve ekstra for de som velger kortbetaling, men du kan gi litt rabatt til de som velger forskuddbetaling istedenfor kort eller oppkrav (eller kredittsalg om du tør å tilby det til privatpersoner :)
 
Topp