Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Unike visitors og markedsføring

Sindre

Medlem
Webpiken: Jeg skriver for alle som er interessert i det (svært omfattende, Kenneth) temaet personlig utvikling. Ikke bare de som liker lange tekster. Jeg kommer til å skrive kortere etterhvert også. Men jeg tror mye av inntrykket "langt og tungt" skyldes liten og utydelig skrift. Jeg har ikke forstått det som at jeg skriver "tungt", da jeg er kjent for et relativt lettfattelig og enkelt språk, som mange kan forstå. Jeg har heller ikke avfeid noen tips jeg, webpiken. Jeg tar alt til orientering, men det er en umulig oppgave å gjøre alle fornøyd.

Min oppgave er å hjelpe og å bidra til de som er interessert i nettopp det jeg skriver om. Og det vil komme flere av de etterhvert. Merker jo en økning allerede, nesten daglig. Litt opp og ned går det jo, men sånn er det.

De jeg skriver til kan vel forøvrig tenke selv, uten å måtte ha et bilde å gå etter hver gang. Det er min mening. Bilder blir fort villedende og passer ikke alltid inn. Det kan fort bære preg av at man bare har satt inn et bilde "til pynt". Og det er jeg ikke interessert i. Jeg setter inn bilder når jeg syns det passer.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Har også lest noe av det samme som webpiken, tror nok det der stemmer. Det blir på en måte som å sammenlikne Le Monde Diplomatique og VG, der LMD er et mer klassisk medium, mens VG blir internett. Folk vil rett og slett ha kortere tekster på internett (og vi kan jo også se på opplagstall for de to avisene... dvs ihvertfall den norske utgaven av LMD). For all del, det kan godt hende at det vil endre seg framover, men foreløpig er det sånn, og det er lurt å forholde seg til. Kan tenke meg det har noe å gjøre med at det ikke er like behagelig å sitte og lese på en dataskjerm som å sitte med en bok.

Selve avsnittene dine også er relativt lange, tror du vil tjene mye på å dele opp mer helt generelt :)

Hmmmmm... en tanke:
Er kanskje egentlig "gladbladet" litt feil navn for temaet ditt? Når jeg hører den tittelen så tenker jeg litt mer "lett" stoff, noe i samme dur som agurkposten f.ex., mens du i realiteten har mye tyngre og mer seriøst stoff. Kanskje det kunne være lurt å utvide med en ekstra blogg (dvs webside), og dele opp litt hva du skriver om hvor? Når folk først har funnet siden din, og at de liker å lese den, så spiller det nok mindre rolle, men det kan nok ha litt å si for at folk til å begynne med finner det de forventer.
 
Sist redigert:

Sindre

Medlem
atomdude: Vet at folk kanskje forventer å finne "lettere" stoff når de hører "Glabladet", ja. Men det var hele poenget fra starten. Å finne litt dypere stoff enn det man skulle trodd. Og navnet "Glabladet" er jo for å vise at jeg i hvert fall fokuserer på positive ting. Det kommer ikke til å bli noe om krig, pest og død og lidelser i Glabladet. TV2-nyhetene er så flink til å dekke det fra før. Og NRK. Og alle andre.

Jeg er Law of Attraction-tilhenger deluxe. Jeg mener at ved å fokusere på positive ting, oppnår man lettere positive ting for seg selv også. Mange andre LoA-tilhengere har sluttet å se nyheter for lengst. Jeg er i den fasen nå. Det er vanskelig, man føler jo en liten trang til å holde seg oppdatert. Men hvorfor? Å shit, nå begynner jeg å skrive dette som et innlegg i GB.. :eek: Kanskje jeg skal spare det til morgendagens innlegg i stedet? :rolleyes:

Njææh.. vi får se. Anyway. Trenger ikke fler tips som går på bilder og tekst nå, folkens. Jeg kjører min stil, og det er: Man vet aldri hva man får. Stay tuned!
 

Gomlers

Member
Kanskje det kunne være lurt å utvide med en ekstra blogg (dvs webside), og dele opp litt hva du skriver om hvor? Når folk først har funnet siden din, og at de liker å lese den, så spiller det nok mindre rolle, men det kan nok ha litt å si for at folk til å begynne med finner det de forventer.

Der kom du meg litt i forkjøpet atomet..

Mener også dette kan være lurt... etterhvert iallefall... Om du så bare starter en miniblogg Sindre, hvor du, som de andre sier her, kanskje kan presentere bilder og litt mindre tekst av gangen. Ikke fordi jeg mener GB har for mye tekst, jeg er som sagt en av de som liker å lese mye, men fordi det antakeligvis er lettere å få folk til å "se seg om" på en slik side med bilder og mindre tekst. - Hvor da mye er opp til nettopp visualiseringen, og ikke opp til hjerneaktivitet som lesing .

Og du kan selvsagt hardpromotere glabladet.no ut av ville &¤#&¤ på en eventuelt ny slik side som atomet og jeg snakker om. Meningen med slike sider er nettopp trafikken du generer ut fra dem. Se på det som å "fiske" brukere og lesere..

Og de som er drevne på fisking, "mater" fisken sin med lokkemat, før de servere det virkelige agnet.. som i ditt tilfelle ville være GB.

Det er en god idé å kjøre brukere gjennom en slags trakt. Først veldig åpen. Eks: Velkommen hit til bilder, LITT tekst og mye annet gøy. <- Brukere har en tendens til å ha lengre førstegangsbesøkstid på en sånn side, og du har dermed bedre tid på deg til å presentere for brukeren det du har på lager. Hvis han liker det han ser, så vil han gledelig gi deg en visitt på den andre siden din (GB) hvor du utdyper temaene dine enda mer.. Og i slike tilfeller vil brukeren bli kjappere "knyttet" til deg og bloggen fordi du har (dette høres teit ut, men det er sånn det funker) - forført han ;)

Men selvsagt kan det være lurt å bygge opp GB enda mer, så du har noe å tilby når du eventuelt starter opp landingssider eller semilandingssider som jeg nevnte over.

Lykke til jaffal! :D
 

peterandrej

pensjonert moderator
Dårlig kopi av Agurkposten, altså? Nei, det er VG-malen det der. Med litt tilpasninger her og der etter Sindres eget ønske. Ikke stort som er forandret, men det er litt graphics her og der. Personlig synes jeg det ser helt greit ut.

Og, jeg - som plutselig blir trukket fram som den eneste som liksom har tjent penger på blogging her i landet, må jo selvsagt komme med noen personlige betraktninger om emnet. (Hovedsaklig fordi jeg elsker å mene noe, men ikke har noen blogg lenger der jeg kan mene noe om noe annet enn tull og tøys). Så.

Kenneth skøt seg selv i foten da han påstod at det ikke ligger penger i blogging. Jo, det gjør jo det. Blogging er jo bare en slags sjanger innenfor nettsider. Man har blogger, magasiner, presentasjoner, nettaviser, porno, etc. En blogg kjennetegnes av hyppig posting av innhold av personlig karakter, der innholdet snus omvendt kronologisk slik at det nyeste innholdet kommer først.

Utifra denne definisjonen har jeg aldri skrevet en blogg, og det har heller aldri Sindre gjort. Glabladet har artikler av en viss lengde og med et tidløst aspekt. Kenneth på sin side har "blogget" opp Juiced.no - der han etter eget sigende tjente såpass at han kunne konkurrert med de Rema-ansatte på årslønn. Så solgte han da også juiced.no for en god slump tusenlapper. Så kan man selvsagt si at Juiced heller ikke er noen blogg, og det er jo riktig.

Samtidig som man da kan slå fast at ingen av oss noen gang har blogget, så henvender vi oss til markedet på hver vår måte. Kenneth valgte den svært konkurranseutsatte "babes-greia", mens Sindre har valgt den svært populære "seriøse-poster-man-liker-når-man-er-veslevoksen" selvrealiserings-greia. (Beklager uttrykket, Sindre). Og det har funket. Sindre har faktisk flere hundre daglige lesere, og ligger alltid på "poppis"-listen på eksempelvis Bloggrevyen når han poster innlegg. Sindre kan fort bli Norges "Copyblogger", selv om jeg ser at det er langt fram - og at Copyblogger handler om noe annet. Men likevel, Ingen ville finne på å ikke trekke fram Copyblogger hvis de skulle nevne noen virkelig velskrevne og seriøse blogger som de leser jevnlig.

Merkelig nok, jeg skjønner ikke hvorfor, så liker trauste nordmenn sider som Sindres. Altså dødkjedelig stoff om hvordan man blir lykkelig harmonisk som menneske. Vet ikke om Sindre har analysert eksempelvis bloggrevyen på forhånd, men ser du på poppis listen så ser du skrekkelig lite fra Agurkposten eller juiced for eksempel. Men sindre er der hver dag. Han treffer altså denne gruppen nettbrukere, og det skal sies at denne gruppen brukere er mye enklere å monetizere enn eksempelvis brukere fra kudos. Har med tech-know-how å gjøre. Med kudos brukere må du nesten lure dem med å plassere "lure-knapper" nær knapper de vil klikke på. Som for eksempel plasseringen av "gi kudos" knappen på juiced.nos bildeserie-sider, som er plassert med vilje nesten inne i "neste-bilde" knappen. (Hvis dere lurer på hvorfor juiced ligger på toppen av juiced hver dag, så er dette grunnen. Innholdet forøvrig er jo elendig.)

Jeg må si at jeg er ganske imponert over sindre. Han har fått ganske lite hjelp fra meg på egentlig alt, men har rotet litt rundt selv og funnet ut av det meste. Han kunne null om html og slikt, men fikset eksempelvis gi-kodus knapp selv. han er såpass lærevillig at jeg tipper han lager sitt eget design om et halvt år på glabladet.
 

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Hvorfor gidder jeg i det heletatt bry meg? Vel, here we go..

Jeg da aldri i verden sagt det ikke ligger penger i blogging. Jeg har derimot sagt at jeg nekter å tro det ligger penger i å blogge i nisjen til Sindre, hvor han atpåtil velger å utforme postene slik han gjør.

Jeg har ingen verdens tro på at Sindre blir noe norsk kjendisblogger, Copyblogger eller hva faen dere nå kaller det. Jeg har også veldig vanskelig for å tro på at han har flere hundre brukere innom daglig, når det bare er 7 personer som leser RSS feeden hans. Da har han isåfall gjort en knakende dårlig jobb på det området.

Men uansett, hva med at vi lar det ligge en stund, så lar vi Sindre kjøre sitt løp. Så drar vi heller opp tråden om et års tid og ser hvem som hadde rett?
 

Msites Ltd

Livsnyter
Webpiken: det er helt ok å presentere utdrag av statistikker - men, man bør da også få med det som faktisk er utviklingen - det er blitt mer akseptert med lange artikler a la magasinartikler på nett! Og, de leses!!!

Det at brorparten av oss skummer teksten først er slik det alltid har vært med det meste av nyhetsstoff - også på papiraviser, magasiner, tekst-tv etc.
Vi kan med enkelthet si at man leser bare venstre halvdel av teksten, så det er faktisk viktig med nøkkelord i begynnelsen av hver linje. Det som kan trigge leseren til å bli virkelig interessert.

Til slutt et lite tips: ingen av oss har lest Sindre sin fulle forretningsplan eller sitter inne i hodet til Sindre. Jeg vil gjerne oppfordre alle til å ha en positiv innstilling til spørsmål som blir stilt! Kom med løsninger - ikke negativ kritikk av det som allerede er!
Jeg tar utgangspunkt i at Sindre er en voksen person med en plan, og en god grunn til å lage artikler som han gjør. Jeg kan være grunnleggende uenig i hans vurderinger når det gjelder oppbygging av artikler, bruk av bilder eller valg av domenenavn/slogan. Men, skal jeg besvare hans spørsmål må jeg ta utgangspunkt i dette når jeg skal svare, ikke forsøke å lage et nytt nettsted for han.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Jo. Og så hadde han 80 klikk på adsense på én dag, som jo er bra - med tanke på hans noe svake besøkstall (forholdsmessig i forhold til andre sider mener jeg). Denne CTR'en er et bevis for det jeg sa tidligere om at brukerne hans er lettere å gjøre penger av enn for eksempel mine brukere. Langt mindre Tech-know how på gladbladets lesere.
 
Det blir litt det samme som en 16 åring som klarte å lurte seg inn på MSN-lista mi for å få SEO tips til nettsiden sin om bil, biltester osv.


Måtte bare slenge inn en liten OT her.. Jeg hørte noen si nesten eksakt det samme om Kenneth for en tid tilbake, bare bytt ut SEO og bil med bisness generelt.
 
Ikke annet enn at vi alle har vært nybegynnere innen vårt felt en gang uten at det har stoppet oss fra å komme med gode råd og ekspertuttalelser fra dag 1 ;)
 
Topp