Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Yahoo directory 299$, verdt det?

U

Uregistrert

Guest
Er det ikke slik at o'store G slår ned på betalte linker/oppføringer hvor SEO er hovedårsaken til betalingen da? :eek: :D

Det er sant at lenker fra kataloger ikke teller like mye som før fra Google sin side, men det du er inne på der har to helt forskjellige sider:

Med en betalt lenke så snakker vi ikke om en oppføring i en katalog, men en lenke som er oppført på et nettsted (ikke katalog) mot betaling (i 90% av tilfellene har det aktuelle nettstedet en høy pr på 4 eller mer) for kun å øke rangeringen i Google. Den eneste hensikten med den betalte lenken er økt rangering og den betalte linken har ofte ingen bruksverdi for besøkende av nettstedet ettersom den betalte linken har et annet tema enn det aktuelle nettstedet.

Når det gjelder oppføring i en katalog så ses dette ikke på som en betalt lenke i Googles syn. Kataloger har lov å ta betalt for oppføring ettersom det er "arbeid" å gjennomgå nettstedet. Betalingen er ofte ofte målt opp i mot hvor populær katalogen er og hvor mange brukere den har i likhet med hvordan det er i andre industrier. Eksempelvis så koster det mer med en annonse i VG enn det koster i en lokalavis. I motsetning til betalte lenker har også en oppføring i en katalog nytteverdi for brukeren. Selv om hensikten kan være SEO for begge oppføringene vil sistnevnte alltid være lovlig og Google vil aldri straffe en betalt oppføring i en katalog.
 

picxx

Well-Known Member
Når det gjelder oppføring i en katalog så ses dette ikke på som en betalt lenke i Googles syn. Kataloger har lov å ta betalt for oppføring ettersom det er "arbeid" å gjennomgå nettstedet.

Hadde satt pris på noe dokumentasjon på dette.
Når det gjelder hva o'my G foretar seg mangler det faktisk i 90% av tilfellene når folk uttaler seg skråsikkert om temaet :)
 
U

Uregistrert

Guest
Hadde satt pris på noe dokumentasjon på dette.
Når det gjelder hva o'my G foretar seg mangler det faktisk i 90% av tilfellene når folk uttaler seg skråsikkert om temaet :)

Dette sier seg vel nesten selv. Google slår ned hardt på betalte lenker (se hva jeg mente med betalt lenke i forrige innlegg) og sletter dem fra indexen, gir dem PR 0 eller ingen rangering, eller straffer dem i rangeringen.

Om Google hadde sett på alle oppføringene i Yahoo (eller andre kataloger) som betalte lenker ville alle blitt slaktet i rangeringen. Som vi alle vet så stemmer dette ikke.
 
Topp