Finn igjen de glemte linkene

Category: Lenkebygging, Søkemotoroptimalisering 212 1

link1

Jeg syns det er kjempemorsomt å jobbe med mellomstore firmaer. Hvorfor? Jo, fordi de alltid har masse nettsteder som linker til dem. Linker som de ikke vet om og som de heller ikke nyttegjør seg. Det skjer hele tiden at forskjellige nettsteder linker til sider som ikke eksisterer lenger hos klientene mine. Det kan være fordi sidestrukturen på nettstedet er lagt om, at html koder er feil, at artikler er slettet, at produkter ikke lenger føres eller mange andre ting.

Det er når jeg oppdager slike linker jeg blir glad, for da vet jeg at med en enkel 301 redirect av den ikke-eksisterende siden til hjemmesiden så vil linken igjen bli viktig og posisjonen til nettstedet kan bli bedre ved søk på Googles søkemotor. For å finne disse ikke utnyttede lenkene kan man bruke Google webmaster tools og Yahoo site explorer. Jeg foretrekker å bruke den siste og så supplere med Google webmaster tools.

Man bør også lete etter linker som den siden det linkes fra har stavet feil. Det kan være feil i URl, som f.eks. ww.nettsted.no eller wwww.nettsted.no. Finner man gode slike innlinker er det bare å opprette et subdomene som heter wwww og så redirecte 301 derfra til hjemmesiden og hoveddomenet.

Det kan være en god ide å sjekke om klienten har flere nettsteder som er identiske. Jeg har vært borti firmaer som hadde identiske .no, .com og .org versjoner av nettstedet sitt. Her bør man redirecte 301 de to minst viktige TLD til hovednettstedet. Dermed nyttegjør hovednettstedet seg av linkene som gikk til de to mindre viktige TLD. En annen positiv bieffekt av dette er at man ikke trenger å bekymre seg over duplisert innhold samt at de besøkende ikke blir forvirret.

Det morsomste ved alt dette er at linker man finner igjen på denne måten alltid er linker som er bra for nettstedet, det er organiske linker som er gitt fordi noen liker nettstedet og ønsker å linke til nettstedet. Det er bare å «hente hjem» linkene og se resultatene på søkemotorrankingene. Deilig.

Har du et nettsted som du mistenker har glemte innlinker? Undersøk det, disse tingene jeg har tatt opp her kan utgjøre en enorm forskjell i søkemotorrankingen.

Lykke til 🙂

One thought on “Finn igjen de glemte linkene

  1. tore

    Bra info, takk for påminnelsen 🙂 Sjekka det alltid før og hadde glemt det der.

Legg til kommentar