Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Enkeltmannsforetak, AS eller NUF

Smbinfo

Medlem
Nå er jo revisjonsplikten på AS borte og aksjekapitalen snart kun på kr 30 000,- så da bør det være en smal sak å velge.

Når det gjelder enkeltmannsforetak vs AS så er vel diskusjonen mer på hvilket nivå av aktivitet bedriften har eller kommer til å ha. Ved oppstart av firmaer med lav investering og lav risiko for å bli saksøkt(eks webfirma) kan det være fornuftig å starte med enkeltmannsforetak inntil man når en viss omsetning.

Jobber man ved siden kan man også trekke fra eventuelle underskudd i enkeltmannsforetaket fra sin alminnelige inntekt(dvs få 28% skatt av underskuddet i fratrekk på skatten). Er man flere eiere eller eier via et AS kan man oppnå det samme ved å danne et ANS/DA.

Blir man imidlertid større og begynner å tjene penger vil AS være et naturlig valg.

Sjekk gjerne ut siden <a href="http://www.smbinfo.no/sammenligning-av-selskapsformer-as-nuf-enk">Sammenligning av selskapsformer - Aksjeselskap, NUF, ENK, ANS/DA</A>.

Denne artikkelen er hentet fra siden vår smbinfo.no | Støtte for gründere og smÃ¥bedrifter, en side laget utelukkende for å støtte gründere og småbedrifter.
 
Topp