Gulldomener - hva er det?

En tråd i 'Domener' startet av Tonny Kluften, 8 Des 2011.

 1. Santo

  Santo Active Member

  Innlegg:
  880
  Jeg synes ikke les.no eller leser.no havner innenfor kategorien gulldomener.
   
 2. NilsF Medlem

  Innlegg:
  310
  Et gulldomene er etter min mening et domenenavn med et høyt antall treff, fordi mange taster domenenavnet direkte i nettleseren, da det forventes å lede til en nettside som omhandler noe som mange er interessert i, samtidig som det er lett å huske, samt kort og kjapt å skrive. For eksempel bil.no for bil, sport.no for sport osv. Videre bør domenet ha et godt kommersielt potensial. Plassering av bokstavtastene på et vanlig tastatur kan også ha betydning, det er positivt om tastene er samlet i en klynge eller på en rekke.

  Domenenavn som knapt noen taster inn i nettleseren fordi temaet har lav interesse, eller fordi domenenavnet er vanskelig å huske, mener jeg at ikke kvalifiserer til betegnelsen gulldomene. Og selv om noen lange domenenavn som er vanskelige å huske, skulle komme høyt i søkeresultater hos Google etter god SEO-jobbing, så mener jeg at disse ikke kvalifiserer til betegnelsen gulldomener.

  Knipetang.no kan være et veldig beskrivende domenenavn for en nettside om knipetenger, men kvalifiserer ikke til benevnelsen gulldomene, ganske enkelt fordi temaet knipetang eller eventuelt salg av knipetang er en for smal nisje, med et for lavt kommersielt potensial, det er for få som vil skrive knipetang.no i nettleseren, mange vil nok i stedet skrive verktøy.no eller verktoy.no.

  Her er for øvrig Wikipedia sin definisjon av Gullnummer

  Kanskje Webforumet v/brukerne kan ta mål av seg til å sette opp en generell rangering av ulike typer domener, med definerte krav til platina-, gull- og sølvdomener osv. (evt. "Toppdomener", "Gode domener" osv. eller bruk av den skalaen en måtte mene er mest tjenlig)? Det finnes meget mulig noe lignende på en eller annen engelskspråklig side.
   
  Sist redigert: 8 Des 2011
 3. PIP

  PIP Medlem

  Innlegg:
  632
  Hvis man skal ha regler på WF for hvordan man markedsfører et produkt eller en tjeneste... Da finner jeg et annet sted.
   
 4. NilsF Medlem

  Innlegg:
  310
  Jeg snakker om det å sette opp en uoffisiell norsk definisjon for noe som det ikke er en offentlig oppgave å rangere, ikke at Webforumet skal være "politi" overfor annonsører.
   
 5. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Det har du vel hele tiden stått fritt til å gjøre.
  WF er ikke en rettighet, det er en tjeneste.
   
 6. PIP

  PIP Medlem

  Innlegg:
  632
  Har jeg sagt noe annet? Eller?
   
 7. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Jeg vil definere "gulldomener" som alle domener jeg eier og ønsker å selge... :p

  (egentlig ikke, men det virker som det er det som er definisjonen for "enkelte"... ;))

  Som alt mulig annet syns jeg det er tåpelig å bruke begreper i hytt og pine, det blir misbruk, og da mister ordene sin betydning. Enkelt og greit.

  Hvis et domene er et ord mange søker på, da kan vi snakke gulldomene. Når det derimot er en annen variant av et slikt ord, som det er mye mye færre som søker på fordi det er mye mer naturlig å søke på den første varianten (sjekk f.ex. stats for "profilering" vs "profilere" i adwords/søkeordverktøy), så blir det bare tull å kalle det andre for et gulldomene.
   
 8. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Det er det faktisk allerede... I og med at webforumet er underlagt norsk lov er det heller ikke her lov å drive villedende markedsføring.

  Men du ville kanskje også mene at det er greit å beskrive Eldre enebolig i Ytre Billefjord. Tillatt brukt til fritidsforml som en "en flott herskapsvilla, godt vedlikeholdt og i et særdeles attraktivt område"? Nei? Ok, fint, da er vi enige.
   
 9. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Og det er vanligvis her lover brytes i markedsføring.
   
 10. PIP

  PIP Medlem

  Innlegg:
  632
  Godt at flere ser det samme som meg... ;) Ordet er ABSURD!
   
 11. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.693
  Dere er jo like flinke til å (over)prise domener begge to, så kanskje ikke rart dere er enige? ;)
   
 12. PIP

  PIP Medlem

  Innlegg:
  632
  Næmmen! Der slenger`n med leppa igjen! Vet du hva? Jeg trykket på "Finn alle innlegg av Dag Frogner" og tok en titt på hva du har bidratt med av positive ord og vendinger her på forumet. Og det var jammen meg ikke mye. Bare en masse surmaget oppgulp! Du må må være et miserabelt menneske som greier å komme opp med så mye negativitet. Sikkert midtpunktet på enhver fest! Eller kanskje den som aldri blir bedt på fest? ;)
   
 13. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.160
  Har en litt følelse av at det kanskje er litt misunnelse ute å går? Kan jo være at noen har lyst på noen flere gulldomener? hehe
   
 14. PIP

  PIP Medlem

  Innlegg:
  632
  Har vel en følelse av det samme: Jantelovens 11 bud ;)
   
 15. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  pølseklypeguiden.net er et gulldomene.
   

Del denne siden