Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Tillate gamblingtråd? Avstemming

Skal gamblingrelaterte tråder tillates på WF?

  • Ja, slike tråder bør tillates

    Stemmer: 40 75,5%
  • Nei, Slike tråder bør slettes

    Stemmer: 13 24,5%

  • Totalt antall stemmer
    53

allegretto

Medlem
Åja, staten er en slem kar som lager tullete regler kun for å plage de stakkars, ansvarlige innbyggerne som ikke trenger å bli passet på. Sånn er det, og sånn har det alltid vært.

Staten er jo ikke bevisst en "slem kar", men iblant en naiv kar.. uten evne til å tenke langsiktig og helhetlig = tullete regler iblant, men ikke alltid.

Jeg er enig i mye av det du skriver her på forumet PA, men du uttrykker deg på en måte som gjør at man får inntrykk av at du sitter med den fulle og hele sannhet, om alt.

Ingen gjør da det.
 

Gaasehud

Medlem
Jeg stemte nei. Alle vet at gambling er noe folk taper store summer på, særlig folk som ikke har råd til å tape det de satser på disse fillesidene en gang.

Ja, WF bør kunne omhandle flere type Internett-sider, men jeg vedder på at 90% av gamblingsidenes tråder er for å få reklame eller luretilbud på annonser. Og det vil vi ikke ha noe av, uansett type Internett-side, vil vi det? Poenget mitt er at det ikke er akkurat det at det er gambling som gjør det ille, men at nettstedet og/eller eier av nettsted er useriøs på forumet.

Nå hørtes det et øyeblikk ut som jeg godtar gamblingsider igjen, men slik er det altså ikke. Det er bæsj.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Staten er jo ikke bevisst en "slem kar", men iblant en naiv kar.. uten evne til å tenke langsiktig og helhetlig = tullete regler iblant, men ikke alltid.

Det som frustrerer meg er når nordmenn trekker frem f.eks norsk alkoholpolitikk og sier at den er mislykket eller noe sånt. Sannheten, og det er grundig dokumentert gjennom forskning, er at norge har kanskje verdens aller mest vellykkede alkoholpolitikk målt i eksempelvis dødsfall som en følge av alkohol. Ofte trekkes Danmark frem som et slags foregangsland som vi liksom skal lære av, men så viser det seg at Danmark har 5 ganger flere dødsfall som en følge av alkoholbruk enn det vi har. Finland har sju ganger flere, Sverige nesten 4.

Nå har ikke jeg den samme innsikten i forskning rundt gambling, men hvis de rapportene man har fra rusforskningen stemmer overens med statistikker fra gambling, vil det norske forbudet mot gambling ha spart innbyggerne fra enormt store problemer, sammenlignet med andre land. Husk bare på tilstandene når vi hadde automater på hvert gatehjørne! Husker vi de folka som stod fram i VG etter å ha spilt seg fra gård og grunn?

Jeg er helt enig i at på frihetens alter må man kunne ofre en del. For eksempel synes jeg det er helt OK at 500 personer dør av alkoholskader i Norge, for at vi andre skal kunne ta en (i mitt tilfelle alkoholfri) flaske vin til maten. Andre vil kanskje gå med på enda større offer, hva vet vel jeg. Mitt poeng er at så lenge du er klar over konsekvensene av dine standpunkt og skjønner rekkevidden av dem så er også dine standpunkt som oftest både logiske og legitime.

De jeg ikke har respekt for er folk som vil senke avgiftene på øl fordi det er "dumt at det skal være så dyrt", eller folk som vil tillate gambling i Norge fordi "de gjør det overalt ellers, så hvorfor ikke her i denne kommuniststaten?"
 

Jon

Medlem
Helt irrelevant. Du skjønner helt tydelig ikke at Norsk Tipping er opprettet med det ene formål å kunne HA et forbud mot pengespill i Norge. Uten Norsk Tipping, altså et totalforbud, ville det vokst fram store illegale markeder. Derfor er faktisk Norsk Tipping det viktigste politiske virkemidlet man har for å kunne opprettholde et fortsatt forbud mot gambling.

I alkoholpolitikken brukes Vinmonopolet på nøyaktig samme måte.

PS! Jeg er helt enig i at det problematisk at oljefondet kjøper seg opp kun med profitt for øyet, men det er i grunnen en helt annen diskusjon.


Hehe... Helt irrelevant? :) Tror det er noen andre som ikke skjønner Norsk tipping's rolle...

Regjeringen synes faktisk disse utenlandske narkoselskapene Giske sammenligner spill med narkotika er så ille at de forbyr norske borgere å overføre penger til dem Regjeringen forbyr pengeoverføring til nettspill

Norsk(e) gamblingselskaper med lisens (les Norsk tipping) er derimot helt ok, man blir ikke spilleavhengige av de, selv om norske hjelpeorganisasjoner ikke vil ha hjelp av de Blå Kors vil ikke ha penger fra Norsk Tipping. De kan gjerne få lov til å annonsere på NRK i beste sendetid eller hvor enn det skal være. Faktisk er de en av de største annonsekjøpere i Norge Norsk Tipping øker reklame-trykket Og vi trenger flere slike norske gamblingspill Keno fikk ja fra Giske men til havs er ikke noe særlig Vil begrense pengespill til havs (ikke Norsk tipping vet du)

Men barn kan få gamble, itte noe problem Barneombudet ønsker 18 års grense på pengespill Ellers var det jo fint vi fikk byttet ut disse skumle ikke-norsk-tipping-eide pengespillautomater Fortsatt kritiske til pengespillautomater med noen ordentlige gode norske med riktig lisens. Men det rare er at Nordmenn taper mest på pengespill i Europa

Det som er litt spennende er hva som skjer med disse kronene Gambler om 47 milliarder hvis de havner i hendene på disse utenlandske Pengespill på nettet eksploderer men egentlig gjør det ingenting fordi vi har nettopp 3-doblet investering vår fra 440 millioner i 1. kvartal 2009 Har 400 mill. i ulovlige spillselskap til 1200 millioner i 4. kvartal 2009 Pumper oljekroner inn i nett-gambling

Tja, hva kan vi konkludere med her... Bryr staten seg om spilleavhengige? Hvorfor har de dette monopolet? Hvorfor gir de ikke lisens til andre/utenlandske spillselskaper? Hvorfor er det ikke lov å annonsere for utenlandske nettsteder? Jepp, det er fordi Trond Giske er meget bekymret for et illegalt marked og de stakkars spilleavhengie... :)
 

peterandrej

pensjonert moderator
Bryr staten seg om spilleavhengige? Hvorfor har de dette monopolet? Hvorfor gir de ikke lisens til andre/utenlandske spillselskaper? Hvorfor er det ikke lov å annonsere for utenlandske nettsteder? Jepp, det er fordi Trond Giske er meget bekymret for et illegalt marked og de stakkars spilleavhengie... :)

Skjønner ikke hvorfor jeg gidder å svare, siden jeg bare gjentar meg selv, men det at oljefondet kjøper aksjer i spillselskaper og at staten har virkemidlet Norsk Tipping er irrelevant i denne diskusjonen. Oljefondets plasseringer har ingenting med dobbelmoral å gjøre. Oljefondet utøver ikke moral i det hele tatt (noe de etter min mening burde).

Norsk Tipping er et politisk virkemiddel for å kunne HA et forbud. Uten Norsk Tipping ville man - antagelig - oppleve en massiv vekst i illegale alternativer, noe som ville økt spillegalskapen i Norge totalt sett. Innen rusmiddelforskning vet man at et totalforbud ikke fungerer etter hensikten pga nøyaktig samme dynamikk. Derfor er Vinmonopolet der for å redusere den illegale omsetningen av sprit, og ikke for at staten skal tjene penger for det gjør man ikke. En annen viktig oppgave er å få omsetningen inn i ordentlige former.

Antar du er for ung til å forstå dette.
 

Jon

Medlem
Ja, helt riktig at Norsk tipping er et politisk virkemiddel for å kunne ha et forbud. Men poenget er hvorfor vi har dette forbudet som et av få land i verden?

Fører det til færre spilleavhengige? Nope. Fører det til at vi bruker mindre penger på spill? Nope, vi bruker mest. Er det for at staten har så stor omsorg for spilleavhengie? Nope.

Er det for at staten ikke vet hva de skal gjøre med budsjettet sitt hvis 47 milliarder norske spillekroner forsvinner til andre enn statseide Norsk tipping? Jepp. Bruker staten et skjult motiv for hvorfor de har dette monopolet? Jepp.

Er det ulovlig å diskutere? Nope. Er det umoralsk å diskutere gambling på dette forumet? Nope. Er det ulovlig å drive norske nettsteder som markedsfører gambling under visse omstendigheter? Nope. Er det umoralsk å drive et nettsted som markedsfører gambling? Ikke så veldig mye mer enn alle de andre som mottar annonsekroner fra en av de største annonsørene i Norge - Norsk tipping.
 

Jon

Medlem
...og hvorfor bruker staten så enormt med penger for å markedsføre et slikt produkt, spesielt når lignende andre tjenester er forbudt?
 

Jon

Medlem
Hadde jo vært moro om Vinmonopolet hadde begynt med samme markedsføring. Kunne byttet ut "Lottotrekning" fra Norsk tipping med "Spritdrikking" fra Vinmonolet... :)
 

picxx

Well-Known Member
Skal man forby det å diskutere gamblingsider bør det også bli forbudt å diskutere matchmaking og datingsider. Som kjent finnes en sexkjøpslov og det er ikke noen hemmelighet at slike sider i stor grad blir brukt til formålet.
 

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
Jeg leser mye fornuftig i denne tråden og det gir meg en del å tenke over.
Det synes jeg er bra allerede.
Lurer på om jeg heller burde ha stemt på Ble Usikker Så Jeg Vet Ikke Lenger ;)

Men det er nok nyttig å sette noen rammer rundt diskusjonen og prøve å unngå å trekke paralleller til andre områder, selv om det frister?
 

Tonny Kluften

Administrator
Fører det til færre spilleavhengige? Nope. Fører det til at vi bruker mindre penger på spill? Nope, vi bruker mest. Er det for at staten har så stor omsorg for spilleavhengie? Nope.

Er det for at staten ikke vet hva de skal gjøre med budsjettet sitt hvis 47 milliarder norske spillekroner forsvinner til andre enn statseide Norsk tipping? Jepp. Bruker staten et skjult motiv for hvorfor de har dette monopolet? Jepp.

Dette er jo bare synsing som er sterkt farget av meningene dine og hva du tror.

Å trekke frem barneporno osv. blir bare tull. Dette er ikke en diskusjon om alt skal være lov å diskutere, det er en diskusjon om gambling skal være lov å diskutere. Det er ikke en diskusjon om ytringsfriheten generelt. Total ytringsfrihet eksisterer ikke her på WF og kommer aldri til å finnes her heller.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Pokker så irriterende det var med det ryktepoeng-greiene nå da, får jo ikke gitt til PA selv om jeg ikke kan huske forrige gang jeg ga til han?!

I alle fall - jeg er enig i veldig mye av argumentasjonen til PA, og er helt klart for både forbud mot annonsering for gambling og veldig restriktive regler i forhold til gambling generelt, men vi trenger en bedre løsning enn å bare slette alle tråder som spør om den typen ting! Å ignorere et tema skaper ingen løsninger!

Nytt løsningsforslag: Man har ikke lov til å legge ut linker til gamblingsider i det hele tatt (hverken som reell klikkbar link, eller som ikke-klikkbar tekst der bare adressen står), men generelle diskusjoner om temaet er lov.

Krever naturligvis mye av moderatorene, men det er en mulighet.
 

picxx

Well-Known Member
Nytt løsningsforslag: Man har ikke lov til å legge ut linker til gamblingsider i det hele tatt (hverken som reell klikkbar link, eller som ikke-klikkbar tekst der bare adressen står), men generelle diskusjoner om temaet er lov.

Krever naturligvis mye av moderatorene, men det er en mulighet.

Generelle diskusjoner om temaet er for meg totalt uintressant.
Spørsmålet blir da, er det lov i norge?
Svaret er, nei.

Det som for meg ville vært intressant er å diskutere design og evt. tekniske løsninger på selve siden, uavhengig om det er gamblingrelatert eller ikke.
Skal man da ikke kunne linke til (med eller uten klikkbar link) sidene er det vel like greit å bare nekte all diskusjon omkring gamblingrelaterte nettsider.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Tjaa, i og for seg et poeng, men man kan jo legge inn bilder og kode her. Evt kan jo moderatorene bare være ekstra nøye med å slette ting der det lukter spam

Ellers har vi jo massevis av "generelle diskusjoner" her på bruket - f.ex. om forskjellige affilliatesystemer og liknende, så at generelle diskusjoner plutselig skal være uinteressant når det gjelder gambling syns jeg er litt rart.
 

picxx

Well-Known Member
Tjaa, i og for seg et poeng, men man kan jo legge inn bilder og kode her. Evt kan jo moderatorene bare være ekstra nøye med å slette ting der det lukter spam

Ellers har vi jo massevis av "generelle diskusjoner" her på bruket - f.ex. om forskjellige affilliatesystemer og liknende, så at generelle diskusjoner plutselig skal være uinteressant når det gjelder gambling syns jeg er litt rart.

Ser ikke helt hva du legger i "generelle diskusjoner".
Skal det være ok å diskutere hvilket affiliateprogram for gambling som er best så lenge man ikke linker til det (å skrive navnet er vel ok da?), eller er en generell diskusjon der hvor man diskuterer rundt dette med gambling og lovligheten av det i norge, for i de diskusjonene er det stort sett ett spørsmål og ett svar.

Ser også for meg tråder i tlabkemeldingsforumet:
Kan dere gi tilbakemelding på denne siden?
Her følger prt. screen av siden, hvor all referanse til domener er sladdet.
Her følger functions.php fila.
Her er index.php fila.
Her er alle filene i themet
etc....

:D
 
Topp