Tillate gamblingtråd? Avstemming

En tråd i 'Generell snakk' startet av Tonny Kluften, 17 Jun 2010.

?

Skal gamblingrelaterte tråder tillates på WF?

 1. Ja, slike tråder bør tillates

  40 stemme(r)
  75,5%
 2. Nei, Slike tråder bør slettes

  13 stemme(r)
  24,5%
 1. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Blæh :D

  Det jeg mente med å ikke lenke til sider var for å unngå spammere som bare legger inn et "spørsmål" om hva folk syns om sida deres for å få folk inn på den
   
 2. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Spam vil jo, og blir jo, uansett slått ned på her på forumet, gambling eller ikke, så det er jo ikke der problemet ligger.
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det blir ingen klikkbare lenker til gamblingsider her uansett, det er ikke lov. Å skrive en url er greit, jeg har ikke noe tro på at det virker som reklame her på WF. Webintelligensen her på WF ligger noen hundre % over gj.snitt webintelligens.
   
 4. Jon Medlem

  Innlegg:
  62
  Du la det i kategorien " bare synsing som er sterkt farget av meningene dine og hva du tror"? Synes jeg dokumenterte mine påstander ganske godt. Hvordan kan det forklares f.eks. at Norsk tipping er en av norges største annonsører?

  Minner meg om en morsom fyr :)
  "They're not even (within) 100 miles (of Baghdad). They are not in any place. They hold no place in Iraq. This is an illusion ... they are trying to sell to the others an illusion."
  Muhammad Saeed al-Sahhaf - Wikiquote
   
 5. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
 6. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Slik jeg vurderer det aner du ikke hva du snakker om. Du dokumenterer ingen av dine påstander og kjører etter min oppfatning et slags ideologisk korstog mot forbudet av gambling i Norge. At gambling er tillatt andre steder er ikke noe argument for å tillate gambling i Norge, heller tvert imot egentlig.

  At du i det hele tatt sammenligner Norsk Tipping med utenlandske spillselskaper viser jo med all tydelighet at du ikke aner hva du snakker om. Parallellen til Vinomonopolet ble nevnt av meg for å illustrere mitt poeng, men det gikk deg fullstendig hus forbi.

  Jeg fremholder fortsatt at et lukket forum for gambling vil være en smidig løsning som både kan ivareta det norske forbudet mot markedsføring av gambling, men som også ivaretar de nordmennene som ønsker å drive med denne typen forretningsvirksomhet.
   
 7. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Enig i at et lukket forum kan være en god løsning, det kan tilogmed hende at det holder at det bare er synlige for innloggede brukere, dermed vil ikke tilfeldige folk som bare googler etter "gamblinginfo" (i mangel på et bedre ord) finne det
   
 8. Alf Medlem

  Innlegg:
  155
  Jeg mener ja.

  Dette er en flott bransje for mange å begynne i, og med erfaring er det ganske easy money.

  En kan på wf påvirke de som vil drive eller driver i denne bransjen å drive lovlig mot andre markeder enn det norske.
   
 9. Magnus Tangen

  Magnus Tangen Medlem

  Innlegg:
  367
  Mener nei. Ser ikke hensikten med å veilede eller gi tilbakemelding på noe som (for de fleste av oss) ikke er lovlig.
   
 10. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Skal man da dra streken på det som er ulovlig (norske sider markedsført mot et norskt publikum) eller forby alle tilbakemeldinger på alle gamblingsider?
   
 11. Gaasehud

  Gaasehud Medlem

  Innlegg:
  853
  Vil bare skyte inn, Jon og PAJ: Norsk Tipping har jo monopol på pengespill for at det skal kunne settes en grense på hvor mye folk kan vinne (eller tape om du vil ;)). Man kan ikke bli avhengig, og/eller sløse bort like store summer på disse tingene som f.eks. en pokerside.

  Strengt tatt er det vel mest eldre menn som sender av gårde noen hundringser til lotto i uka og noen flaxlodd som en trøstepremie her og der. Dessuten går det til idrett og kultur, ikke til to feite, svette gubber på en øy i Langtvekkistan.
   
 12. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Nå vet ikke jeg noe om dette, men er det virkelig en grense for hvor mye man kan spille for hos norsk tipping? Er det f.eks. maks 200.- / kupong / spill / uke / person, eller er det et fritt marked all den tid man benytter seg av monopolet?
   
 13. Gaasehud

  Gaasehud Medlem

  Innlegg:
  853
  Nja, ikke en spesiell grense tror jeg. Men det blir litt slik at du må kjøpe veeldig mange flaxlodd, tippe på veeldig mye lotto osv. I forhold til at du kan miste flere titusener på nettpoker, bare på få timer.
   
 14. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Har et søskenbarn som tidligere brukte +/- 5000 kroner i uka på oddsen.
  Dette blir jo et betydelig beløp gjennom året, og det burde vært helt og holdent opp til han om han ville brukt disse pengene hos norsk tipping eller brukt dem hos "to feite gubber fra langtvekkistan". Forøvrig tar du litt feil om du tror at overskuddet fra norsk tipping tilbakeføres til kultur og sport. Rundt 25% av den reelle profitten tilbakeføres. Rundt 50% blir brukt på å utvide tilbudet og markedsføre det.
   
 15. Gaasehud

  Gaasehud Medlem

  Innlegg:
  853
  Nei, ikke alle pengene går til det selvsagt, da ville det ikke gått rundt. Ballene i Lotto-maskinen altså, den bruker faktisk en del strøm. ;)

  Men ok, jeg skal ikke si for sikkert at man ikke kan tape mye på Norsk Tipping sine spill. Men du må – jeg holdte på å si "gå inn for det", ehm... Kjenner selv noen som taper en del på det, men da skal du strengt tatt ha lite oppi topplokket. Pengene går mye fortere på gamblingtjenester på nett.
   

Del denne siden