Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Tillate gamblingtråd? Avstemming

Skal gamblingrelaterte tråder tillates på WF?

  • Ja, slike tråder bør tillates

    Stemmer: 40 75,5%
  • Nei, Slike tråder bør slettes

    Stemmer: 13 24,5%

  • Totalt antall stemmer
    53

picxx

Well-Known Member
Nei, ikke alle pengene går til det selvsagt, da ville det ikke gått rundt. Ballene i Lotto-maskinen altså, den bruker faktisk en del strøm. ;)

Altså, overskuddet er netto profitt, etter at alt er betalt, til og med strømmen til lottomaskinene ;)

Men ok, jeg skal ikke si for sikkert at man ikke kan tape mye på Norsk Tipping sine spill. Men du må – jeg holdte på å si "gå inn for det", ehm... Kjenner selv noen som taper en del på det, men da skal du strengt tatt ha lite oppi topplokket. Pengene går mye fortere på gamblingtjenester på nett.

Så argumentet for at det ikke skal være lov å diskutere gamblingsider på forumet er at de som spiller har "lite i topplokket"? Som du selv sier finnes det jo de som har lite i topplokket når det gjelder de lovlige metodene også, og det er akkurat der jeg ikke henger helt med.
Skal det være ok å diskutere en side som omhandler oddsen, og linker til norsk tipping, og ikke ok å diskutere en side som omhandler poker, og linker til en gamblingside?
 

peterandrej

pensjonert moderator
Nå vet ikke jeg noe om dette, men er det virkelig en grense for hvor mye man kan spille for hos norsk tipping? Er det f.eks. maks 200.- / kupong / spill / uke / person, eller er det et fritt marked all den tid man benytter seg av monopolet?

Personlig sitter jeg ikke med den samme kunnskapen rundt gambling som rundt mange andre ting, noe som sikkert har sammenheng med at jeg ikke bryr meg om gambling eller at folk blir spillegale, men det er helt klart slik at norsk tipping brukes som et virkemiddel for å begrense spillegalskapen her i landet. Og hvis norsk tipping skal klare det, så MÅ de ha et produkt som er attraktivt, hvis ikke vil det jo ikke fungere.

Vinmonopolet fungerer fordi det er attraktivt nok til å konkurrere ut russere som selger sprit på gata, og det er faktisk bra både for folkehelsa og samfunnet som helhet.

Derfor er argumentasjonen "jammen, norsk tipping annonserer jo de også!" helt irrelevant i denne debatten. At staten opprettholder monopoler er heller ingen negativ ting, tvert imot. Enkelte på den udannede høyresiden (Ja, jeg mener FRP'ere) ser på Monopoler som et slags virus vi kjappest mulig må kvitte oss med. Enhver med et helgekurs i samfunnsøkonomi vet at monopoler faktisk er en forutsetning for en drøss ulike helt nødvendige tjenester vi alle nyter godt av. Trikken eller undergrunnsbanen er gode eksempler på monopoler som fungerer nettopp fordi de monopoler. Fri konkurranse ville antagelig helt utradert eksempelvis toget (i den grad det er noe igjen å utradere).

Personlig har jeg ikke sterke meninger rundt forbudet mot gambling, hovedsaklig fordi jeg overhodet ikke bryr meg filla om folk spiller seg fra gård og grunn. Helt ærlig, det driter jeg i. Men så lenge man har et forbud mot markedsføring av gambling i norge, så mener jeg at man bør respektere det forbudet så godt man evner.
 

picxx

Well-Known Member
Personlig har jeg ikke sterke meninger rundt forbudet mot gambling, hovedsaklig fordi jeg overhodet ikke bryr meg filla om folk spiller seg fra gård og grunn. Helt ærlig, det driter jeg i. Men så lenge man har et forbud mot markedsføring av gambling i norge, så mener jeg at man bør respektere det forbudet så godt man evner.

Jeg er helt enig med deg, ganske sikkert fordi jeg aldri har satt opp en gamblingside og kommer sikkert heller ikke til å gjøre det, så jeg bryr meg i like stor grad som deg.
Likevel mener jeg man burde være såpass åpen at man kunne diskutere en side utifra andre verdier enn om den er lovlig i norge eller ei (dog, med etisk vinkling...som du tidligere var inne på, cp er ikke noe å diskutere engang). Hadde det f.eks. blitt ulovlig med finansselskaper i norge fordi norges bank ville ha monopol på alt av utlån hadde jeg ikke sett problemet med å diskutere norske sider som tilbød utlån i andre land uansett.
Det er jo sidene man skal diskutere, og all den tid det er et såpass tullete emne som dette ser jeg ikke noe problem i å diskutere sidene (og til og med kanskje gi noen juridiske råd til sideeier) som sådanne, uten at man i første post må slå fast at "dette er ikke lov"!!! Ferdig med den saken!!!
 

peterandrej

pensjonert moderator
Vil det si at E24 bryter loven ved å lenke til betsafe.com:
Frankrike forbyr norsk pokerside | Næringsliv | E24

Antagelig. Eller, redaksjonell omtale er jo lovlig, på samme måte som det redaksjonelt sett er fullt lovlig å omtale drap, osv. Problemet er jo når omtalen går over i markedsføring, men jeg er sikker på at e24 har tatt en vurdering rundt denne problematikken.

Forøvrig er jeg skuffet over at dere som bruker "skoledebatt"-argumenter av typen "monopol er jo bare så teit og commis, liksom... dah..." ikke har tatt tak i det BESTE "skoledebatt"-argumentet mot Norsk Tipping. Som altså er:

Det Norske Tippeselskap ble startet - av det daværende Departement for arbeidstjeneste og idrett - i 1941. Og ja, du har helt rett hvis du stusser på årstallet. Norsk Tipping ble startet av nazier! (Det Norske Tippeselskap byttet navn til Norsk Tipping i 1946.)
 

sKrud

Meget sliten student
Så hva er konklusjonen på denne tråden? Skal vi begynne å tillate gamling på forumet? I så fall håper jeg vi kan opprette et eget område for det.

Kan sikkert bidra med en god del nyttig informasjon og tips til nye som ønsker å starte med det...
 

picxx

Well-Known Member
Det er ikke spørsmål om å begynne å tillate det, det er spørsmål om å begynne å forby det.
Konklusjonen blir at det ikke blir forbudt. Og det er sjelden slike tråder her så det blir ingen egen kategori.

Haaper jo da at de mest innbitte motstanderne kan ta seg dette ad notas, slik at en traad hvor man spoer om tilbakemelding ikke flyter over av innlegg hvor man diskuterer lovligheten av slike sider.
Greit aa opplyse traadstarter om dette, kanskje ved aa linke til en av mange diskusjoner som allerede er diskutert om emnet, men traaden foroevrig boer jo forholde seg til det det blir spurt om, slik som i alle andre traader.
 

Sjefskoder

Sjefskoder
... også tilbake til spørsmålet:::

Det er da ikke værre å spørre om ting relatert til gambling enn å spørre om ting relatert til porno (som ikke heller er lov ihht norsk lov, dersom man viser kjønnsorgan(er) i bevegelse)..

Så jeg sier, ja ;)
 

Bjørnar

Gründer
Det bør vel være i slike tråder, som i andre tråder, at man holder seg til TS tema/spørsmål..... all OT bør da fjernes!
det er jo en forutsetning for å få et forum til å fungere bra, men - det er vel litt for sjeldent at moderatorer sabler ned OT-prat...

og ja; jeg er for.
 

Toak

Medlem
En god del ting som i Norge er ulovlig, er likevel allmenn akseptert hos de fleste, som gambling. Det er ingen som anmelder naboen fordi de har sett han spille poker på nettet, eller ha pokerklubb med noen venner der små pengesummer er involvert. Vi får allerede servert reklame om nettpoker hver eneste dag på "norske" TV-kanaler som TV3, Viasat, Discovery osv.. fordi de sender fra utlandet.

Det finnes allerede svært mange pokersider på nettet rettet mot norske brukere, så dette er absolutt relevant for norske webutviklere. Jeg sier ikke at vi skal godta det fullt og helt, men absolutt diskutere slike sider på et webutvikler-nivå, altså ikke diskutere selve pokeren, men sidens design, kode osv. og gi tilbakemelding på det.
 

peterandrej

pensjonert moderator
En god del ting som i Norge er ulovlig, er likevel allmenn akseptert hos de fleste, som gambling.

Dette er galt. Undersøkelser utført av Synovate/MMI viser at tre av fire nordmenn er helt eller delvis enige i at pengespill bør drives under streng statlig kontroll. 62 prosent av befolkningen er enig i at det bør være mer kontroll med hvor, når og hvor mye folk spiller.

Når det er sagt så kan det godt være slik at brukerne av Webforumet er mer positivt innstilte til gambling enn hva som er tilfelle i befolkningen forøvrig, og det kan dermed tale for at gambling i større grad kan "pushes" på WF enn hva man kunne gjort på andre fora.

Men da må det selvsagt være en bevisst handling, av typen "Vi er imot det norske forbudet mot markedsføring av gambling på nettet, og av den grunn tillater vi det aller meste her på WF."

Mitt poeng er at en handling bør være bevisst og noenlunde gjennomtenkt, og jeg stiller meg undrende til om brukerne på WF faktisk er i stand til å gjøre seg opp en fornuftig, balansert vurdering rundt gambling.
 

Bjørn Andersen

Webmaster
Nærmere 75 % av brukerne her mener det er okei, det sier vel sitt. Som tidliger nevnt er dette allerede markedsført av nordmenn på "norske" tv kanaler mot nordmenn, så ser ingen grunn til at man ikke skal kunne diskutere slikt her på webforumet, selv om det er "ulovlig"
 
Topp