Webforumet design feil

En tråd i 'Ris og ros til WF' startet av Ctech, 11 Jul 2008.

 1. Ctech Medlem

  Innlegg:
  225
  Hei,

  Jobbet litt med 2 vinduer oppe i Safari i dag... og da la jeg merke til at reklame banneret øverst på siden til webforumet.no faller ned som bakgrunn i menylinja. Når vinduet er mindre en bredden på siden.

  Regner med at dette har med at reklame banneret, er satt til float: left;

  Dette burde kanskje fikses.

  Se bildet under:
   

  Vedlagte filer:

  Mr Vest og Tonny Kluften liker dette.
 2. Helge

  Helge Profesjonell Googlesøker

  Innlegg:
  639
  grunnen til dette er at det kommer et bilde i veien. nemlig logoen til wf.

  Jeg ser ingen grunn til å ikke lage hele den headeren som ET bilde, om en bruker .png vil ikke dette være mye å laste, og uansett så har de fleste gode nok internettlinjer til å takle det.

  Kan vel også om jeg ikke tar helt feil ordnes med z-index.
   
 3. Keanu

  Keanu Geek

  Innlegg:
  498
  Samme skjer forøvrig i Firefox også om man gjør vinduet mindre. (600-800 pixels omtrent)
   
 4. Kenneth Dreyer

  Kenneth Dreyer Well-Known Member

  Innlegg:
  3.820
  Da er vel egentlig bare problemet der når dere driver å krymper vindene deres? Og ifølge statestikken er det ingen som har så liten skjerm her. Jeg var klar over feilen, men som sagt fulgte jeg statestikkens råd.
   
 5. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  det er en bagatellmessig feil, som "rammer" uhyre få av brukerne på WF. Ville ikke brukt en kalori på å fikse det der hvis jeg var kenneth. bruk heller tiden på andre ting, er iallefall min tanke. skrive flere blogginnlegg for eksempel, eller finne folk som kan skrive flere blogginnlegg for eksempel.
   
 6. Ctech Medlem

  Innlegg:
  225
  Jeg er helt enig at dette er bagatell messig feil. Men vill bare nevne det i tilfelle det ikke var kjent.
   
 7. sta Medlem

  Innlegg:
  523
  Jeg surfer nå mer eller minndre daglig på Webforumet fra Min Asus Eee med 800x480px oppløsning :). Er ikke veldig plaget av denne lille "feilen" da, går bra å bare scolle forbi toppen.
   
 8. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Faan, håper virkelig ikke det blir alt for mange som begynner å surfe med så små skjemer igjen...
   
 9. Ole Medlem

  Innlegg:
  208
  Små skjermer er nok på full fart inn igjen, men det ser ut til at brukerne av disse skjermene (ihvertfall de minste skjermene) aksepterer at de må scrolle og zoome litt ekstra.
   
 10. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Små skjermer er jo bare sååå 2009 liksom. Det blir nok til at vi kommer tilbake til "splash"-sidene vi hadde for 10 år siden der du måtte velge oppløsning før du kunne gå inn på en nettside.

  Det blir jo sånn enten 1600px bredde eller 640px bredde i framtiden for oss som lager nettsider. Vanskelig balansegang. Blir vi å legge oss midt i mellom? 1024px forever!
   
 11. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.926
  Det er nok bare en ivrig minoritet som bruker små skjermer i dag. Man kan ikke designe nettsteder etter det mindretallet.
   
 12. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  Tester mye frem og tilbake når det er snakk om oppløsning jeg selv sitter med på min skjerm. Av en eller annen grunn kommer jeg alltid tilbake til 1024x768. Føler det gir meg best opplevelse slik de fleste nettsider fremstår idag. Hadde bare alle sider vært laget i 1900 så ville verden vært fantastisk.
   
 13. tyr897

  tyr897 Medlem

  Innlegg:
  402
  Å kjøre feil oppløsning på lcd-skjermer er jo helt grusomt.

  Selv når jeg sitter på veldig høye oppløsninger, surfer jeg med browseren over ca halve skjermen. Ingen vits i å maksimere, da kan jeg heller ha flere ting oppe samtidig. Men browseren tar sjelden opp mindre enn 1000px.
   
 14. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.926
  Bruk to skjermer så slipper du å tenke på å tilpasse størrelse på vinduer for å se alt. Har du noengang jobbet med to skjermer så vil du aldri tilbake til kun èn. Laptop f.eks. er uaktuelt å jobbe på for meg :D
   
 15. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Yep, enig med brukernavn, MINIMUM en skikkelig stor skjerm (24"), og en mindre. To større er vel selvsagt på noen måter enda bedre, men samme hva så har jeg jo en laptop plugga inn, og må ha plass til den på skrivebordet, så da går det med 1280x854 + 1920x1200. I det lille vinduet pleier jeg da å ha f.ex. mail, browservindu og sånt, samt de litt mindre brukte menyene i photoshop/indesign/illustrator++, mens selve arbeidsskjermen er den store. Funker ypperlig.

  Å jobbe på laptopskjermen alene føles helt... ja, jeg føler meg rett og slett handicappa, så det gjør jeg kun hvis jeg er ute på tur.
   
  Sist redigert: 18 Jul 2008

Del denne siden