Terje E.

10 hemmelige funksjoner på din Mac

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Har du god oversikt over hva din Mac egentlig kan? Her er det ti artige funksjoner som du kanskje ikke kjenner til.

En schizofren datamaskin som snakker med seg selv eller en oppskrift på mrs. Fields kaker. Apple-datamaskinen din gjemmer på litt flere ting enn du kanskje er klar over. Se den artige listen med ti «hemmelige» funksjoner gjemt i programvaren på din Mac her:

1 Heres to the crazy ones
Avhengig av styrken på brillene dine kan det være vanskelig å se, men ikonet til tekstbehandlingsprogrammet TextEdit inneholder en avkortet versjon av det gamle Steve Jobs-sitatet, «Heres to the crazy ones», som er blitt brukt i en reklame for Apple. Ikonet finnes i en høyoppløselig utgave slik at det blir litt lettere å se.

2 «Jeg snakker med meg selv, snakker med meg selv …»
Helt schizofren blir Macen hvis du følger denne fremgangsmåten: skriv «emac» i terminalen. Trykk deretter på esc + x og skriv så «psychoanalyzepinhead» Så begynner din Mac å snakke med seg selv.

3 Dokken suger vinduer til seg
Hvis du er trøtt av både scale og genieeffekten når du minimerer vinduene dine kan du prøve følgende kommando: «default write com.apple.dock minefelt – string suck» Etter en omstart vil vinduene dine i stedet bli «sugd» ned i dokken.

4 Spill Tetris
Trenger du en pause fra jobben kan du ta et spill oldschool Tetris. Skriv «emac» i terminalen. Trykk deretter på esc + x og skriv så «tetris» En noe pikselerett utgave av Tetris

5 … eller Snake.
Liker du bedre Snake enn Tetris følger du bare guiden fra punkt 4, men skriver «snake» i stedet for «tetris».

6 Når var det at det skjedde?
Savner du over en liste over hva som har skjedd på den ene eller andre dagen i året så skriv: «Cat/usr/share/calendar/calendar.history» i terminalen. Du får deretter en liste med en begivenhet på alle årets 365 dager. Her kan du for eksempel se at Suezkanalen åpnet 16. november 1869, og at det var dagen etter (og litt over 100 år senere) at Nixon sa de berømte ordene ’I am not a crook.’

7 Stand-Up
Din Mac kan også være morsom. Hvis du vil høre datamaskinen din fortelle vitser skal du nemlig bare gå inn i systeminnstillinger, deretter inn i «Tale» Her skal du aktivere «Speakable items» Alt du skal gjøre er så å si «tell me a joke» og datamaskinen forteller en vits.

8 Keynote skjuler en musikaltekst
Det er ikke bare ikonet til TextEdit som skjuler en beskjed. Ikonet til programmet Keynote gjemmer også på en lett skjult tekst. Her er det teksten fra sangen «The Bitch of The Living» fra musikalen Spring Awakening som står med svært små fonter.

9 Blue Screen of Death
En liten kilevink til konkurrentene fra Microsoft er det også blitt plass til. Hvis man knytter til en windowsserver til nettverket sitt vil OS X vise ikonet som en dataskjerm med den berømte og beryktet Blue Screen of Death.

10 To deler smør og to deler sukker
Hvis du mangler en god oppskrift på småkaker er det hjelp å hente. Skriver du: «open/usr/share/emacs/22.1/etc/COOKIES» i terminalen kommer det nemlig en oppskrift på mrs. Fields cookies. NAM!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *