Terje E.

13 effektive tips til problemfri intimbarbering

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

1. Tenk over timingen

Vurder om den frisyren du ender opp med tåler dagens lys eller om du heller skal vente et ukmed intimbarbering i forhold til aktuelle planer. F.eks. er et helt glattbarbert underliv eller en frekk hanekam fin hjemme i soverommet, men kanskje litt ubekvem å flashe i svømmehallen med niesene dine.

2. Trim hår med saksen

Hvis du har lange hår der nede er det smartest å klippe litt ned før du går i gang med intimbarberingen. Jo mer du kommer til bunns, jo mindre arbeid trenger du å gjøre med barberbladet. En ladyshaver med trimmer er velegnet til første runde, men en liten saks er også ok til jobben.

3. Ta deg tid

Hvis du er utrent i intimbarbering og gjerne vil fjerne mye hår med et glatt resultat kommer det til å ta en del tid (særlig hvis du hører til de hårfagre) . Sett av minst en halv time til intimbarberingen og sørg for å kunne arbeide uforstyrret i godt lys.

4. Varm opp huden før intimbarbering

Det er lettest å barbere varm hud. Varmt vann gjør hårene mykere og dessuten huden mindre øm og irritert. Det er derfor en god idé å barbere seg under eller like etter et bad, og i et lunt rom.

5. Ta pauser

Du kan ikke unngå å få med litt hud når du barberer, men bare et meget tynt lag. Det skader ikke, men barberer du deg daglig mellom beina? Jo lengre som går imellom hver intimbarbering, jo mindre er risikoen for irritasjon.

6. Et nytt barberblad

Bruk alltid en ren og skarp barberhøvel til intimbarbering. De mildeste er de fra Gillette, men en engangshøvel kan også gjøre trikset. Det er en god idé å ta en helt ny en til dette! Ikke barber fram og tilbake i alle retninger.

Begynn intimbarberingen din med å barbere med hårene (den retningen som føles mest behagelig) . Avslutt  forsiktig med å barbere mot hårene, det kan lett begynne å blø her. Stram huden ut mens du arbeider og skyll barberhøvelen i kaldt vann mellom hvert tak.

7. Fjern produktrester fra underlivet

Mange skyller seg bare det nødvendigsteg etter intimbarbering, men det er ikke nok, og slett ikke når det kommer til de edlere delene. Alle produktrester skal helt vekk. Vask deg grundig og gjerne med en mild intimsåpe etter en intimbarbering.

8. Rens små sår med antiseptisk middel

Har du fått små sår av intimbarberingen? Da skal de renses med et antiseptisk middel som fås f.eks. på apoteket. Smør deg deretter inn med en mild fuktighetskrem, gjerne med Aloe Vera som har helende og beroligende effekt. Du må være helt tørr før du tar på klær.

9. Bruk smøring til intimbarberingen din

Barberskum, gel eller olje er et must ved intimbarbering. Alle typene finnes i naturlige varianter slik at du slipper for mye kjemi i den følsomme regionen. La produktet få et par minutter til å virke før du går i gang med intimbarberingen din. Vær ikke gjerrig – jo mer du pøser på, jo bedre.

10. God sikt

Skal det fjernes hår på steder som er vanskelige å se, må du sno deg. Et bein oppe på toalettets kant er en god idé ved intimbarbering så får du ekstra utsyn. Et håndspeil kan også værenødvendig, særlig hvis du barberer deg bak. La være å føre barberhøvelen i blinde på steder, du ikke kan se, det er risikabelt!

11. Unngå stramme truser

Unngå stramme trussekanter og kunststoff like etter intimbarbering, det vil irritere huden. Et par myke, løse bomullstruser eller shorts er tipptopp første dag etter intimbarbering og tillater huden å puste.

12. Pass på de små kjønnsleppene

intimbarberingDet er vanskelig å navigere i et så skjult og kronglete landskap med et skarpt redskap. Er du nervøs for å skjære deg under intimbarbering kan du ta på et par g-strengstruser og «trekke dem opp i revnen» når du arbeider. På den måten er det aller helligste fremdeles beskyttet av et lag stoff underveis i barberingen din. Du kan brette stoffet foran inn i kantene hvis du gjerne vil fjerne mye hår langs kjønnsbeinets sider.

13. Bruk talkum på nybarbert hud

Kombinasjonen fukt og friksjon har det med å irritere nybarbert hud. Ikke minst hvis du hører til de runde jentene med kontakt mellom lårene er det en god idé å pudre med talkum etter intimbarbering. Det suger opp fukt og gir dessuten en luksuriøs, glatt fornemmelse. Apoteket selger også klorheksidinpudder 1 %. Den er god, hvis du har irritert hud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *