Terje E.

5 ting du må vite om mikrolån

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kjært barn har som kjent mange navn.

Et såkalt mikrolån er det samme som et mobillån eller et SMS-lån. Det er i alle tilfeller snakk om et forbrukslån, som består av et lite beløp. Nøyaktig hva som er grensen for et mikrolån er det ikke full enighet om.

Noen vil si at et mikrolån er på maks 20 000 kr, mens andre vil betegne lån opptil 50 000 kr som mikrolån. Uansett er det altså snakk om relativt små beløp.

I denne artikkelen gir vi deg 5 fakta om mikrolån, som du bør vite når du vurderer å ta opp denne typen lån.

Hurtig og enkel tilgang til kreditt

Den store fordelen med et mikrolån er at det er forholdsvis enkelt å søke på et slikt lån. Som regel kan du motta lånebeløpet innen svært kort tid. At det er så enkelt å søke er grunnen til at slike lån også kalles SMS-lån og mobillån – du kan gjennomføre hele prosessen online via telefonen.
Du behøver ikke stille med hverken sikkerhet eller kausjonist, og du kan bruke pengene på absolutt hva som helst. For å finne ut mer kan du besøke Norskkreditt.no – detaljert info om sms lån i Norge. Der har de nemlig gjort det enkelt tilgjengelig på sin nettside. Der kan du finne lånetilbud fra mange tilbydere på én plass.

Mikrolån har høyere rente

En tommelfingerregel er at jo mindre beløp du låner, jo høyere blir rentene. Mikrolån har høyere rente enn større forbrukslån. Det hører også med at gebyrer og avgifter gjerne utgjør en større prosentandel av lånet enn tilfellet er for større lån.

Du må alltid betale tidsnok

Det er veldig viktig at du alltid betaler ned mikrolån så hurtig som mulig. Konsekvensene kan bli alvorlige hvis du misligholder et månedlig avdrag.

Hos Nav kan du få ytterligere informasjon og bistand, som kan hjelpe deg med å få en mer inngående forståelse av hvordan mikrolån fungerer, og hva som skjer hvis du ikke betaler tidsnok.

Norsk lovverk gir deg rett til å betale tilbake mikrolån uten kostnad

Som norsk forbruker har du rettigheter som det er smart å være klar over. En viktig regel som er relevant for mikrolån er at du har rett til å betale ned hele lånet på en gang – uten kostnad. Det vil si at hvis du, for eksempel, har tatt opp et mikrolån på 20 000 kr som skal betales tilbake over 6 måneder, kan du betale ned hele lånet med en gang hvis du har råd. Du kan altså slette lånet med én enkelt avbetaling på 20 000 kr. Da trenger du ikke betale utestående gebyrer eller renter utover den første avbetalingen. På den måten kan du spare betydelige summer. Denne regelen gjelder for lån opptil 50 000 kr.

Søk på nettet for å finne lånet som er riktig for deg

Det finnes mange selskaper som tilbyr mikrolån i Norge. De har forskjellige rentesatser og vilkår. Derfor er det viktig å se seg grundig om før man tar et endelig valg. Sider som Norskkreditt.no bidrar til å gi deg informasjonen du trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *