Terje E.

6 unike nordiske naturopplevelse

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er sommer og dette betyr at det er tid for noen vakre naturopplevelser, mens vi venter på naturopplevelsene som dukker opp om vinteren. I denne artikkelen skal vi se nærmere på 6 forskjellige nordiske naturopplevelser – 3 du kan oppleve om vinteren og 3 du kan oppleve om sommeren. Du skal selvsagt også få noen gode tips i forhold til hvor du kan ha størst mulig sannsynlighet for å finne disse. 

Vinter 

Vinteren byr på helt andre opplevelser om sommeren, og her får du noen av de aller mest populære. 

  • Nordlys. Nordlys er helt unikt for den helt nordligste delen av kloden, og jo nærmere nord du kommer, jo større sannsynlighet er det for at du kommer til å se det. Hvis du vil jakte på det flyktige og vakre nordlyset, er en nordlyssafari den beste måten å gjøre det på. Dette kan du gjøre både i Island og i Norge. 
  • Gå på ski over fjellet. Norges turistforening har gjort det mulig å gå fra hytte til hytte over fjellet – en naturopplevelse som er helt utrolig vakker. 
  • Dra på hundekjøring. I Norden har vi en lang og stolt tradisjon for hundekjøring. Dette er spennende både som fører og passasjer, så hvis du er i Norge, eller Norden i det hele tatt, om vinteren er dette en unik mulighet for å oppleve dette. 

Sommer 

Når det kommer til de vakre naturopplevelsene du kan få i Norden om sommeren er det noen av dem du helt klart vil forstå, mens andre du ikke kommer til å se det vakre i før du faktisk opplevelser der. Her er tre av de aller vakreste tingene du kan oppleve i Norden om sommeren. 

  • Midnattssol. Dette er helt unikt for de nordlige delene som Nord-Norge, Sverige og Island. Sola går rett og slett ikke ned, noe som gir et helt unikt lys som du aldri kommer til å glemme. Hvis du vil se turistattraksjoner uten de store folkemengdene er natten tilgjengelig for deg – det er nemlig like lyst som om dagen. 
  • Svensk midtsommer. Dette er en tradisjon svenskene har som ikke helt kan måle seg med de norske. Hvis du ikke besøker Sverige i slutten av juni kan du også prøve august, der krepsefest er i kalenderen. 
  • Å bade i tjern i skogen. Dette er en opplevelse som er helt unik. Dette er helt annerledes enn å bade i både havet og innsjøer og gir deg en følelse av ro som ikke kan finnes mange andre steder. Bare ikke les noen myter om disse før du bader, spar det til etterpå.
Island om sommeren
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *