Terje E.

7 gode råd: Slik får du partneren din til å akseptere tingene dine

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kan du ikke leve uten dine enorme høyttalere eller samlingen din av porselensdokker? Vi gir 7 råd til hvordan du får overbevist samboeren din om at tingene dine skal stå fremme i hjemmet.

Snakk sammen – om å få laget rom til både ditt, mitt og hjemmet vårt. Innredningen henger i høy grad sammen med parforholdet og de rollene dere har valgt eller har endt opp i.

Innred hver deres «område», hvis dere har plass til det. Lag dere et rom hver hvor dere hersker 100 prosent og kan bestemme om det skal fylles med høyttalere, bøker eller klesstativer.

Argumenter for saken din
Prøv ikke å overbevise partneren din om det fantastiske i yndlingstingen din. Partneren din har rett til å mene noe helt annet. Prøv i stedet å argumentere for hvordan denne tingen eller dette møbelet beriker deg, gir deg livskvalitet og får deg til å slappe av.

Vær ikke for egoistisk
Husk at det er viktig for begge parter å få lov til å sette sitt personlige preg på boligen deres. Ellers føler man seg ikke hjemme og har det ikke bra. Så når du argumenterer for hvorfor en bestemt ting er viktig for deg må du også forstå at det er andre ting som er viktig for partneren din.

Del inn huset i soner
Den som lager mye mat får lov til å innrede kjøkkenet. Den som sitter på toalettet en time hver dag etter arbeidet må også kunne velge hva han eller hun skal sitte å se på.

Vær raske
Hvis dere diskuterer om et maleri skal henges opp eller et nytt møbel skal kjøpes inn kan det handle om at du bare får det gjort. Hvis du kommer først og får kjøpt møbelet eller hengt opp maleriet går det ikke lang tid før partneren din ikke kan huske at det ikke alltid har stått/hengt det.

Lag en byttehandel
Hvis du aksepterer duftlyst og lilla badeforheng må partneren din også akseptere din gamle platespiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *