Terje E.

75 forskere utsatt for smittefare med miltbrann i USA

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

FBI mener at det ikke ligger kriminelle handlinger bak at 75 forskere kan ha blitt utsatt for smitte med miltbrannbakterier i USA.

75 forskere som arbeider i statlige laboratorier i Atlanta, USA, kan ha blitt utsatt for levende miltbrannbakterier og blir tilbudt behandling for å forhindre smitte fra den dødbringende organismen.

Miltbrannbakterie under mikroskopet

Miltbrannbakterie under mikroskop

Det opplyste det amerikanske Center for Sykdomskontrol og forebyggelse torsdag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

«Ingen medarbeidere har vist noen symptomer på miltbrannsykdom», sier direktøren for helse og sikkerhet ved Center for Sykdomskontrol og forebyggelse, Paul Meechan til nyhetsbyrået.

FBI samarbeider med senteret om å undersøke forskernes mulige eksponering for miltbrann, men det er ikke umiddelbart funnet tegn på kriminelle handlinger i den forbindelse, opplyser talsmann for FBI Paul Bresson.

Ifølge Reuters skjedde den potensiele eksponeringen angivelig da forskere på ett av Center for Sykdomskontrol og forebyggelses laboratorier med høyeste nivå innen biosikkerhet ikke fulgte de korrekte prosedyrene for å inaktivere bakterier.

Deretter overførte de angivelig prøver som kan ha inneholdt levende miltbrannbakterier til et laboratorium med lavere sikkerhetsnivå som ikke er utstyrt til å kunne håndtere levende miltbrannbakterier.

Miltbrann  er en akutt infeksjonssykdom forårsaket av en bakterie som i form av resistente bakteriesporer kan overleve i i naturen i årevis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *