Terje E.

ALLEOPPSKRIFTER.NO og MyTaste.no utnytter matbloggere – les hvordan

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

AlleOppskrifter.noI løpet av de siste tre årene har det dukket opp nettsider i Norge som utnytter bloggere for egen vinning. En slik nettside er alleoppskrifter.no, eid av MyTaste. De tjener grovt med penger på annonser på sidene sine uten at matbloggerne får fem øre, MyTaste tar hele profitten i egen lomme. I tillegg er virksomheten deres skadelig for de matbloggerne som velger å inngå samarbeide med dem.

Metoden deres er finurlig og ikke enkel å gjennomskue. De spør først matbloggere om de vil samarbeide med dem. Alleoppskrifter.no / MyTaste publiserer så matoppskriftene til bloggerne på sine egne side, med bilder og et tekstutdrag. Når de publiserer ting på den måten der så betyr det at Google ser at Alleoppskrifter.no har masse oppskrifter. Dermed vil Alleoppskrifter.no komme høyt opp i googles søkeresultater ved f.eks. søk på sjokoladekake.

Når Alleoppskrifter.no/MyTaste.no får bra plasseringer i søkeresultatene så betyr det at andre resultater blir skjøvet lenger ned på lista. Og hvem blir skjøvet ned? Jo, det er de orginale bloggene som har de orginale matoppskriftene på gourmetmaten.

Ikke nok med at alleoppskrifter.no gjør det bra pga. at de får mange oppskrifter på sidene sine. De krever også at matbloggerne skal ha et banner eller en lenke til dem på bloggene sine. Dermed tror Google at alleoppskrifter er viktig. Hvorfor tror Google at alleoppskrifter.no er viktig? Jo, fordi jo flere lenker alleoppskrifter nettsted har, jo mer populær tror Google at alleoppskrifter er. Og disse lenkene er i høyeste grad med på å gjøre at Alleoppskrifter.no sine egne sider rangerer høyere enn bloggene.

Hvis du er en matblogger og har et «samarbeide» med Alleoppskrifter.no/MyTaste.no så er det veldig sannsynlig at du taper lesere på det. Alleoppskrifter.no tar lesere og annonsekroner fra alle matblogger i Norge ved å manipulere på det viset det gjør.

image

Eks. på lenke til alleoppskrifter.no

Bloggere får heller ikke mye besøk fra alleoppskrifter, bloggerne ville fått mer besøk om oppskriftene deres ble listet høyere opp på googles søkeresultater.

Hvis du er en blogger som viser banner eller lenke fra alleoppskrifter.no på bloggen din så er sjansene store for at du vil få flere lesere og evt. tjene mer reklamepenger hvis du har reklame på bloggen. Du må da fjerne alle bannere og lenker til alleoppskrifter.no, i tillegg må du si ifra til dem at de ikke får lov til å vise dine bilder og tekst.

5 kommentarer til ALLEOPPSKRIFTER.NO og MyTaste.no utnytter matbloggere – les hvordan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *