Terje E.

Båt kan også være farlig – bruk redningsvest

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hvis du er ute på Oslofjorden i sommer halvåret så er havet fullt av båter, desverre så er det mange som tror at båter er et leketøy. Dette gjør at veldig mange kjører båtene sine som villmenn ute på sjøen, dette kan resulterte i farlige velt og desverre døden for noen. Det finnes alt for mange eksempler av nordmenn som har kjørt seg og sine egne ihjel med båt. Dette er tydeligvis noe mange ikke tenker på når solen steker og hestekreftene i moteren suser. Det er viktig å huske på at havet og båten skal behandles med respekt, det er ingen lekeplass.

Et annet moment er at det er alt for lett å kjøpe seg en kraftig båt, veldig mange eier båter som kan nå hastigheter som de slettes ikke er kompetente nok til å håndtere. Dette kan være farlig for dem selv men også for alle de andre som ferdes ute på sjøen. Det er vist slik at hvis båten kan nå 30 knop, ja så skal de kjøre i 30 knop, hele veien. Derimot når de samme personene sitter på E18 så kan sikkert bilen dems nå 180, men de kjører da ikke bånn gass hele veien hjem?

Det vi prøver å få frem her er at det er viktig å vise hensyn og ikke minst bruke hodet når man er ute på sjøen. Ingenting er som en god sommerkveld ute på sjøen, men ikke la dette bli din eller andres sommerkveld være den siste. Vis hensyn og ikke minst kjør forsiktig når du ute med båten din.

Redningsvest

For ikke så mange år siden så var redningsvest et onde for mange, vi hadde det i båten men i en kasse. Hvis du ser på sjøen i dag så har de aller fleste på seg en redningsvest, gjerne en av disse som bare henger rundt halsen. De oransj-gule redningsvestene, ja de gir vi til barna. Men hvor viktig er egentlig redningsvest og hvordan velger man riktig redningsvest?

Redningsvest er særdeles viktig for oss som farter på vannet, det er vår sikkerhet når vi er ute på sjøen. Mange tenker sikkert «men jeg kan jo svømme», joda og det er bra. Men det hjelper lite hvis du skulle få bommen på seilbåten i hodet å faller i vannet eller du har drukket et par øl for mye å faller i vannet. Men så tenker du sikkert «det skjer jo ikke meg». Vel, det tenkte sikkert de 33 personene som døde som følge av drukning i fjor også. Ikke spør spørsmålene, bare kjøp deg en vest å bruk den.

Når du skal velge redningsvest så bør du passe på at den er godkjent, i tillegg så må du velge riktig størrelse i forhold til din vekt. I tillegg så bør du velge en vest som du syntes ser «kul» ut slik at du velger å bruke den. Det finnes mange forskjellige tilbydere av redningsvest så at du finner en som passer din lommebok og størrelse er stor. Du kan også se om noen selger brukte redningsvester på FINN.NO, bare pass på at de forsatt fungerer og er godkjente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *