Terje E.

Bestefarsklokker er fine

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Ding.dong, ding-dong, det er fra bestefarsklokkene at man har det utrykket.

Bestefarsklokker er fine og passer inn i både nye og gemle hjem. Du får dem både store og små, utsmykkede eller helt enkle. Det er vanlig at de er mørke brune, og det kan jo gi noen utfordringer i forhold til plassering mellom andre møbler, men man kan også pusse dem og bruke dem trehvite, eller man kan male dem eller lakkere dem i den fargen/fargene man ønsker.

Lyden i dem er også veldig forskjellige, både tikkingen og når klokka slår hver time. Noen klokker tikker høyt, andre tikker stille. Noen syns at det er sjarmerende med klokker som tikker høyt, andre syns det er utrolig irriterende.

bestefarsklokkeNoe av poenget med å ha en bestefarsklokke på veggen er at man får markert hver time fordi klokka slår. Slagene, og lyden, lages av at en hammer som slår på bjeller. Mekanikken inne i en slik klokke er faktisk ganske avansert.

Det er ikke så vanlig å kjøpe nye bestefarsklokker, man arver dem gjerne, ihvertfall her i Norge. Men man kan selvfølgelig kjøpe helt nye klokker på nettet, eller kjøpe gamle klokker på finn.no. Hvis du vil kjøpe en brukt klokke så søk på Finn, der er det noe for enhver smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *